Deaktiviranje računa na fb, kaj je to, torej kako izbrisati račun Facebook?

0
deaktivacija računa na fb kaj je to ali kako izbrisati račun na facebooku

Facebook je spletno mesto, ki trenutno vodi med socialnimi omrežji. Omogoča brezplačno komunikacijo med prijatelji, omogoča skupno rabo in spoznavanje zanimivih vsebin. Zahvaljujoč spletnemu mestu je enostavno biti na tekočem z dogodki, načrtovanimi na tem območju, ali informacijami, ki jim jih dajo vaši najljubši bendi fanpages.

Se pa zgodi, da se uporabniki odločijo izbrišite svoje račune na spletnem mestu. Razlogi za to so različni - nekaterim spletnim mestom je postalo dolgčas, nekateri so jih vseeno prenehali uporabljati, drugi pa za nekaj časa samo želijo izginiti iz interneta. Vendar deaktiviranje računa ni lahka naloga za vse.

Kako izbrišem Facebook profil?

Če želite izbrisati Facebook račun, ga morate najprej deaktivirati. Profila ne morete takoj izbrisati - nekaj časa ga je treba deaktivirati. Čez nekaj časa se bo samodejno izbrisal, razen če se uporabnik odloči, da ne bo želel izbrisati računa - nato se samo prijavite in prekličete deaktiviranje.

Svoj Facebook račun lahko deaktivirate do

  1. s prijavo na spletno mesto
  2. tako, da vnesete zavihek "Nastavitve in zasebnost" in nato v nastavitvah
  3. V razdelku »Vaše informacije o Facebooku« kliknite »Lastništvo in nadzor računa«.
  4. Nato se prikaže "Deaktiviranje in brisanje", čemur sledi možnost "Izbriši račun".
  5. Nato bo sistem uporabnika vodil skozi naslednje korake brisanja računa.
  6. Nato izberite "Nadaljuj z brisanjem računa" in nato na dnu strani kliknite ukaz "Izbriši račun".
  7. Pojavila se bo vrstica za vnos gesla, ki ga je uporabnik uporabil za prijavo na spletno mesto.
  8. Po vnosu izberite "Nadaljuj" in nato "Izbriši račun".
  9. Uporabniški profil bo nato deaktiviran.

Po tridesetih dneh bo račun fb samodejno trajno izbrisan.

Če pa se v teh tridesetih dneh odločite, da želite preklicati postopek brisanja računa, se preprosto prijavite na spletno mesto z geslom in prijavo in postopek deaktivacije se bo končal in Facebook boste lahko spet uporabljali in Messenger FB

. Po prijavi na portal morate izbrati samo možnost »Prekliči brisanje«.

Vsebina, ki jo objavijo uporabniki, lahko traja do 90 dni, vendar v tem času drugim uporabnikom Facebooka ne bo več na voljo.

Če imate v svojem računu fb pomembne informacije, fotografije ali druge podatke, ki jih želite obdržati, pred začetkom postopka deaktiviranja shranite kopijo. Ko je vaš račun izbrisan, ga ne boste mogli več obnoviti. Pomembno pa je, da se tega tudi zavedate po izbrisu profila sporočila, ki ste jih izmenjali z drugimi uporabniki, še vedno ostanejo v njihovem klepetu.

Torej, če želite izbrisati svoj profil, da se znebite sporočil, poslanih drugim uporabnikom z interneta, razmislite - sporočila bodo vseeno ostala, izguba računa po trajnem brisanju pa bo nepopravljiva. Če ste prepričani, da želite trajno izbrisati svoj profil, shranite kopijo podatkov in sledite korakom v zgornjem besedilu. Ne pozabite tudi, da lahko, če si premislite, prekličete deaktiviranje računa fb v tridesetih dneh.

Pusti ODGOVOR

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Vnesite svoje ime tukaj