Deaktiviranje računa na fb-u što je to, tj. Kako izbrisati Facebook račun?

0
deaktiviranje računa na fb-u što je to ili kako izbrisati facebook račun

Facebook je web stranica koja trenutno prednjači među društvenim mrežama. Omogućuje besplatnu komunikaciju između prijatelja, omogućuje vam dijeljenje i učenje o zanimljivim sadržajima. Zahvaljujući web stranici lako je biti u toku s događajima planiranim u tom području ili informacijama koje su im dali vaši omiljeni bendovi fanpages.

Međutim, događa se da korisnici odluče izbrišite svoje račune na web mjestu. Razlozi za to su različiti - nekima se web lokacija dosadila, neki su je ionako prestali koristiti, drugi samo žele na neko vrijeme nestati s Interneta. Međutim, deaktiviranje računa nije lak zadatak za sve.

Kako mogu izbrisati Facebook profil?

Da biste izbrisali Facebook račun, prvo ga morate deaktivirati. Profil ne možete odmah izbrisati - mora se neko vrijeme deaktivirati. Nakon nekog vremena automatski će se izbrisati, osim ako korisnik odluči odbiti brisanje računa - a zatim se jednostavno prijavite da biste otkazali deaktiviranje.

Svoj Facebook račun možete deaktivirati do

  1. prijavom na web mjesto
  2. ulaskom na karticu "Postavke i privatnost", a zatim u postavke
  3. U odjeljku "Vaše Facebook informacije" kliknite "Vlasništvo i nadzor nad računom".
  4. Tada će se prikazati "Deaktivacija i brisanje", nakon čega slijedi opcija "Izbriši račun".
  5. Dalje, sustav će korisnika voditi kroz sljedeće korake brisanja računa.
  6. Zatim biste trebali odabrati "Nastavi s brisanjem računa", a zatim kliknite naredbu "Izbriši račun" na dnu stranice.
  7. Pojavit će se traka za unos lozinke koju je korisnik prethodno koristio za prijavu na web mjesto.
  8. Nakon unosa odaberite "Nastavi", a zatim "Izbriši račun".
  9. Tada će se deaktivirati korisnički profil.

Nakon trideset dana, fb račun će se automatski trajno izbrisati.

Međutim, ako u roku od ovih trideset dana odlučite otkazati postupak brisanja računa, sve što trebate jest prijaviti se na stranicu s lozinkom i prijavom i postupak deaktivacije će završiti i moći ćete koristiti Facebook opet i Glasnik FB

. Nakon prijave na portal, trebate samo odabrati opciju "Otkaži brisanje".

Može biti potrebno i do 90 dana da se korisnički sadržaj ukloni sa stranice, ali za to vrijeme više neće biti dostupan ostalim korisnicima Facebooka.

Ako na fb računu imate važne informacije, fotografije ili druge podatke koje biste željeli zadržati, prije početka postupka deaktiviranja spremite kopiju. Nakon što izbrišete svoj račun, više ga nećete moći oporaviti. Međutim, važno je da to budete svjesni i nakon brisanja profila poruke koje ste razmijenili s drugim korisnicima i dalje će se čuvati u njihovom chatu.

Dakle, ako želite izbrisati svoj profil kako biste se riješili poruka poslanih drugim korisnicima s Interneta, razmislite - poruke će ionako ostati, a gubitak vašeg računa nakon trajnog brisanja bit će nepovratan. Međutim, ako ste sigurni da svoj profil želite trajno izbrisati, spremite kopiju podataka i slijedite korake u gornjem tekstu. Također imajte na umu da ako se predomislite, možete otkazati deaktiviranje svog fb računa u roku od trideset dana.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime