Deaktivace účtu na fb, co to je, tj. Jak odstranit účet na Facebooku?

0
Deaktivace účtu Facebook, co to je nebo jak odstranit účet Facebook

Facebook je web, který v současné době vede mezi sociálními sítěmi. Umožňuje bezplatnou komunikaci mezi přáteli, umožňuje vám sdílet a učit se o zajímavém obsahu. Díky webové stránce je snadné být aktuální s událostmi plánovanými v této oblasti nebo informacemi, které jim poskytnou vaše oblíbené kapely fanpages.

Stává se však, že se uživatelé rozhodnou smažte své účty na webu. Důvody jsou různé - některé stránky se nudily, některé je přestaly používat, jiné prostě chtějí na chvíli zmizet z internetu. Deaktivace účtu však není pro všechny snadný úkol.

Jak odstraním profil na Facebooku?

Chcete-li odstranit účet na Facebooku, musíte jej nejprve deaktivovat. Profil nemůžete hned smazat - musí být na chvíli deaktivován. Po nějaké době bude automaticky smazán, pokud se uživatel nerozhodne odhlásit se smazání účtu - stačí se přihlásit a deaktivaci zrušit.

Svůj účet na Facebooku můžete deaktivovat do

  1. přihlášením na webovou stránku
  2. vstupem na kartu „Nastavení a soukromí“ a poté v nastavení
  3. V části „Vaše informace na Facebooku“ klikněte na „Vlastnictví a ovládání účtu“.
  4. Poté se zobrazí „Deaktivace a odstranění“ a poté možnost „Odstranit účet“.
  5. Systém dále provede uživatele dalšími kroky odstranění účtu.
  6. Poté byste měli vybrat možnost „Pokračovat ve smazání účtu“ a poté kliknout na příkaz „Smazat účet“ v dolní části stránky.
  7. Zobrazí se lišta pro zadání hesla, které uživatel použil k přihlášení na web.
  8. Po zadání vyberte „Pokračovat“ a poté „Smazat účet“.
  9. Uživatelský profil bude poté deaktivován.

Po třiceti dnech bude fb účet trvale automaticky smazán.

Pokud se však během těchto třiceti dnů rozhodnete zrušit proces mazání účtu, stačí se přihlásit na web pomocí svého hesla a přihlašovacího jména a proces deaktivace bude ukončen a budete moci používat Facebook znovu a Messenger FB

. Po přihlášení k portálu stačí vybrat možnost „Zrušit odstranění“.

Může trvat až 90 dní, než bude uživatelský obsah z webu odstraněn, ale během této doby již nebude k dispozici ostatním uživatelům Facebooku.

Pokud máte ve svém účtu fb důležité informace, fotografie nebo jiná data, která byste si chtěli ponechat, před zahájením procesu deaktivace si prosím uložte kopii. Po smazání účtu jej již nebudete moci obnovit. Je však důležité si také uvědomit, že po odstranění profilu zprávy, které jste si vyměnili s ostatními uživateli, budou i nadále uchovávány v jejich chatu.

Pokud tedy chcete svůj profil smazat, abyste se zbavili zpráv odesílaných ostatním uživatelům z Internetu, přemýšlejte o tom - zprávy i tak zůstanou a ztráta vašeho účtu po trvalém smazání bude nevratná. Pokud jste si však jisti, že chcete trvale smazat svůj profil, uložte kopii svých dat a postupujte podle pokynů v textu výše. Pamatujte také, že pokud si to rozmyslíte, můžete deaktivaci svého fb účtu zrušit do třiceti dnů.

ZNOVU ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zadejte své jméno zde