Kako možemo izbrisati Facebook grupu?

0
kako možemo izbrisati grupu na facebooku

Društveni mediji trebali bi nam pomoći u održavanju odnosa s velikom grupom ljudi bez da ih moramo fizički kontaktirati. Takođe služi u tu svrhu uspostavljanje grupe na Facebooku - je ujediniti ljude sa sličnim interesima, strastima ili profesionalnim ili profitnim ciljevima. Grupa na FB-u će nam pomoći, ako radimo na jednom projektu, moramo se vratiti na prethodne razgovore ili međusobno slati veze.

Postavljanje grupe na Facebooku jednostavno je i to može svako. Međutim, kada završimo s radom na projektu, potražimo druge interese ili se jednostavno želimo povući iz funkcioniranja određene zajednice, grupa više nije potrebna. Međutim, to ne znaju svi također možemo izbrisati grupu na FB. Pogledajmo kako to možemo učiniti korak po korak.

Uklanjanje grupe sa Facebooka

  • Kliknite karticu vijesti i odaberite opciju Grupe.
  • Mi biramo grupu koja nas zanima, a zatim kliknite na karticu članovi (nalazi se na lijevoj strani).
  • Nakon odabira člana grupe, odaberite simbol od tri točke pored imena, a zatim "ukloni iz grupe”I mi potvrđujemo svoj izbor.
  • Ako smo uklonili sve članove grupe, odaberite (kao administrator) opciju "napusti grupu"i"spustiti i ukloniti".

Vrijedno je zapamtiti da je brisanje grupe na Facebooku nepovratna radnja, ne možemo je poništiti.

Osim toga, ako nismo administrator grupe i ona je uklonjena, nažalost o tome nećemo biti obaviješteni. Brisanje može izvršiti samo administrator koji je ujedno i osnivač grupe. Ako uklonimo sve članove grupe, a zatim napustimo grupu, ona će biti uklonjena sama od sebe. Zahvaljujući tome, resursi Facebook

ne dobijaju leglo i stalno radi bez problema. Ovo je rješenje za sprečavanje situacija kada svi članovi napuste grupu, ali niko nije pomislio da je ukloni.

Arhiviranje grupe na Facebooku

Facebook takođe nudi mogućnost grupnog arhiviranja. U osnovi, radnja se razlikuje od brisanja po tome što je možemo poništiti. Administratori mogu brisati postove, materijale i fotografije objavljene na njima, prihvaćati nove članove i blokirati ih. Grupa će i dalje biti vidljiva u Facebook pretraživaču ako smo njen član, osnivač ili administrator. Ne mogu mu pristupiti autsajderi. Za razliku od brisanja, bilo koji administrator grupe može arhivirati grupu, čak i ako nije osnivač. Ako opozovemo arhiviranje grupe, ona će opet biti vidljiva u rezultatima pretraživanja na Facebooku.

Ne zaboravite dobro razmisliti o svojoj odluci prije nego što izbrišemo Facebook grupu. Ako se kasnije predomislimo, nažalost, bit će kasno. Ako nismo sigurni da nam kasnije neće trebati materijali ili kontakti prikupljeni u grupi, privremeno arhiviranje može biti bolje rješenje. Za ljude kojima je potrebna vizuelna prezentacija broja, dobra vijest je ta Youtube lako možemo pronaći mnoge videozapise koji jasno i čitko predstavljaju sve aspekte problema.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde