Deaktiviranje računa na fb-u što je to, tj. Kako izbrisati Facebook račun?

0
deaktiviranje računa na fb-u što je to ili kako obrisati račun na facebooku

Facebook je web stranica koja trenutno prednjači među društvenim mrežama. Omogućava besplatnu komunikaciju između prijatelja, omogućava vam dijeljenje i učenje o zanimljivim sadržajima. Zahvaljujući web lokaciji lako je biti u toku sa događajima planiranim u okolini ili informacijama koje su im dali vaši omiljeni bendovi fanpages.

Međutim, događa se da korisnici odluče izbrišite svoje račune na web lokaciji. Razlozi za to su različiti - nekima je web lokacija dosadila, neki su je ionako prestali koristiti, drugi samo žele na neko vrijeme nestati s Interneta. Međutim, deaktiviranje računa nije lak zadatak za sve.

Kako mogu izbrisati Facebook profil?

Da biste izbrisali Facebook račun, prvo ga morate deaktivirati. Profil ne možete odmah izbrisati - mora se neko vrijeme deaktivirati. Nakon nekog vremena automatski će se izbrisati, osim ako korisnik ne odluči odbiti brisanje računa - a zatim se samo prijavite da biste otkazali deaktiviranje.

Svoj Facebook račun možete deaktivirati do

  1. prijavom na web lokaciju
  2. ulaskom na karticu "Postavke i privatnost", a zatim u postavke
  3. U odjeljku "Vaše Facebook informacije" kliknite "Vlasništvo i kontrola računa".
  4. Tada će se prikazati "Deaktivacija i brisanje", nakon čega slijedi opcija "Izbriši račun".
  5. Dalje, sistem će voditi korisnika kroz sljedeće korake brisanja računa.
  6. Zatim biste trebali odabrati "Nastavi s brisanjem računa", a zatim kliknite naredbu "Izbriši račun" na dnu stranice.
  7. Pojavit će se traka za unos lozinke koju je korisnik koristio za prijavu na web stranicu.
  8. Nakon unosa odaberite "Nastavi", a zatim "Izbriši račun".
  9. Tada će se deaktivirati korisnički profil.

Nakon trideset dana, fb račun će se automatski trajno izbrisati.

Međutim, ako u roku od ovih trideset dana odlučite da želite otkazati postupak brisanja računa, jednostavno se prijavite na stranicu lozinkom i prijavom i postupak deaktivacije će završiti i moći ćete ponovo koristiti Facebook i Messenger FB

. Nakon prijave na portal, trebate samo odabrati opciju "Otkaži brisanje".

Može biti potrebno i do 90 dana da se korisnički sadržaj ukloni sa web lokacije, ali za to vrijeme više neće biti dostupan ostalim korisnicima Facebooka.

Ako na fb računu imate važne informacije, fotografije ili druge podatke koje biste željeli zadržati, sačuvajte kopiju prije početka postupka deaktiviranja. Jednom kada se vaš račun izbriše, više ga nećete moći oporaviti. Međutim, važno je da to budete svjesni i nakon brisanja profila poruke koje ste razmijenili s drugim korisnicima i dalje će se čuvati u njihovom chatu.

Dakle, ako želite izbrisati svoj profil kako biste se riješili poruka poslanih drugim korisnicima s Interneta, razmislite - poruke će ionako ostati, a gubitak vašeg računa nakon trajnog brisanja bit će nepovratan. Međutim, ako ste sigurni da želite trajno izbrisati svoj profil, spremite kopiju podataka i slijedite korake u gornjem tekstu. Imajte na umu i da ako se predomislite, možete otkazati deaktiviranje svog fb računa u roku od trideset dana.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde