Kako mogu blokirati nekoga na Instagramu? - Korak po korak

0
kako korak po korak blokirati nekoga na instagramu

Instagram je vrlo popularna aplikacija koju već koristi preko milijardu ljudi širom svijeta. TO JE socijalna mreža pripada Facebookčija je glavna ideja bila omogućiti svojim korisnicima uređivanje fotografija i filmovi, slanje tekstualnih poruka i traženje sadržaja koji nas zanima # hashtags, lokacija ili geotagovi.

Nema sumnje da aplikacija neprestano jača, a većina ljudi to i čini Instagram račun okupljajući oko sebe manju ili veću zajednicu. Najčešće imamo vezu s ljudima koje promatramo ili onima koje promatramo, pa je sjajno kad imamo priliku da budemo u kontaktu s njima. Međutim, ponekad postoje manje ugodne situacije koje nas natjeraju iz nekog razloga blokiranje datog korisnika

. Ako funkcija uklanjanja iz grupe prijatelja ili blokiranje mogućnosti komentiranja naših fotografija i videozapisa nije dovoljna, Instagram omogućilo je poduzimanje radikalnijeg koraka koji je potpuno blokiranje drugog korisnika.

Kako mogu blokirati nekoga na Instagramu?

Da biste blokirali drugog korisnika, slijedite ove korake:

1. Idite do profila korisnika kojeg želite blokirati

2. Dodirnite elipse (Android) ili  (računar / iPhone / iPad)

3. Odaberite Blokiraj to ili Otključaj

4. Potvrdite radnju ponovnim pritiskom na opciju Blokiraj to ili Otključaj

Važno je da Instagram neće obavijestiti korisnika da smo ih upravo blokirali.

Učinak blokiranja je da ova osoba ne može pronaći naš račun ili Instagram priče i u našim postovima, međutim, ona će možda i dalje spominjati naše ime na web mjestu, iako o tome nećemo dobiti nikakvo obavještenje. Rješenje ove situacije je promjena imena našeg profila, što će u potpunosti spriječiti bilo kakav kontakt ili spominjanje nas od strane blokirane osobe.

Jednom blokirani, svaki pokušaj da nam pošaljete poruku na direktan bit će neučinkoviti, a sve niti razgovora s osobom također će nestati.

Instagram je omogućio deblokadu korisnika kojeg smo prethodno blokirali. Ako smo se predomislili i želimo ga vratiti našoj grupi prijatelja, to možemo učiniti slijedeći gornje upute, ali moramo odabrati Deblokiraj. Međutim, trebali biste znati da će takva operacija biti uspješna samo ako nas u međuvremenu ova osoba nije blokirala.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde