Деактивиране на акаунт във fb какво е това, т.е. как да изтриете акаунт във Facebook?

0
Деактивиране на акаунт във Facebook какво е това или как да изтриете facebook акаунт

Facebook е уебсайт, който в момента е водещ сред социалните мрежи. Той дава възможност за безплатна комуникация между приятели, позволява ви да споделяте и да научавате за интересно съдържание. Благодарение на уебсайта е лесно да бъдете в крак с планираните събития в района или информацията, предоставена от любимите ви групи за тях fanpages.

Случва се обаче потребителите да решат изтрийте акаунтите си в сайта. Причините за това са различни - някои от сайта се отегчиха, някои все пак спряха да го използват, други просто искат да изчезнат от интернет за известно време. Деактивирането на акаунт обаче не е лесна задача за всички.

Как да изтрия профил във Facebook?

За да изтриете акаунт във Facebook, първо трябва да го деактивирате. Не можете да изтриете профила веднага - той трябва да бъде деактивиран за известно време. След известно време той ще бъде изтрит автоматично, освен ако потребителят не реши да се откаже от изтриването на акаунта - след това просто влезте, за да отмените деактивирането.

Можете да деактивирате вашия акаунт във Facebook чрез

  1. като влезете в уебсайта
  2. като влезете в раздела „Настройки и поверителност“ и след това в настройките
  3. В раздела „Вашата информация за Facebook“ кликнете върху „Собственост и контрол на акаунта“.
  4. След това ще се покаже „Деактивиране и изтриване“, последвано от опцията „Изтриване на акаунт“.
  5. След това системата ще води потребителя през следващите стъпки за изтриване на акаунта.
  6. След това трябва да изберете „Напред за изтриване на акаунта“ и след това да щракнете върху командата „Изтриване на акаунта“ в долната част на страницата.
  7. Ще се появи лента за въвеждане на паролата, която потребителят е използвал за влизане в уебсайта.
  8. След като го въведете, изберете „Напред“ и след това „Изтриване на акаунт“.
  9. След това потребителският профил ще бъде деактивиран.

След тридесет дни fb акаунтът ще бъде изтрит за постоянно автоматично.

Ако обаче в рамките на тези тридесет дни решите да отмените процеса на изтриване на акаунта, всичко, което трябва да направите, е да влезете в сайта с вашата парола и вход и процесът на деактивиране ще приключи и ще можете да използвате Facebook отново и Messenger FB

. След като влезете в портала, трябва само да изберете опцията „Отмяна на изтриване“.

Може да отнеме до 90 дни, докато публикуваното от потребителите съдържание бъде премахнато от сайта, но през това време вече няма да бъде достъпно за други потребители на Facebook.

Ако имате важна информация, снимки или други данни във вашия fb акаунт, които искате да запазите, моля, запазете копие, преди да започнете процеса на деактивиране. След като акаунтът ви бъде изтрит, вече няма да можете да го възстановите. Важно е обаче да сте наясно и с това след изтриване на профила съобщенията, които сте разменяли с други потребители, ще продължат да се съхраняват в чата им.

Така че, ако искате да изтриете профила си, за да се отървете от съобщенията, изпратени до други потребители от интернет, помислете за това - съобщенията ще останат така или иначе, а загубата на акаунта ви след трайно изтриване ще бъде необратима. Ако обаче сте сигурни, че искате да изтриете окончателно своя профил, запазете копие от данните си и следвайте стъпките в текста по-горе. Също така не забравяйте, че ако промените решението си, можете да отмените деактивирането на вашия fb акаунт в рамките на тридесет дни.

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук