Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Planowany zakup 550 a Lumia 520. Prośba o opinie.

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.10.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 520
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)

    Planowany zakup 550 a Lumia 520. Prośba o opinie.

    Reklama:
    Witam. Taki problem.

    Mój stan obecny: Lumia 520 WP 8.1 Update. Planowany zakup: Lumia 550.

    Porównując te dwa, czego mogę spodziewać się po przesiadce, jeśli chodzi o komfort użytkowania? Będzie (podaj właściwe):
    a) lepiej
    b) z grubsza tak samo
    c) gorzej.

    Typ użytkowania: telefon, sms, budzik, kalendarz, poczta, OneNote, apki z rozkładem jazdy (zatem pobieranie danych), FeedLab, Wunderlist, różne przypominacze, Viber, sporadycznie jakaś strona w necie.
    Żadnej muzyki, filmów, gier, fejsbuków, instagramów, łocapów czy mesendżerów.

    Coś czytałem o problemach z synchronizacją outlooka i budzikiem. To byłaby porażka.
    Zależy mi na dobrej synchronizacji Win10 (laptop) z Lumią (szczególnie kalendarz, poczta, wunderlist).

    Proszę o opinię doświadczonych przez życie w tym temacie, żebym potem w brodę sobie nie pluł.

    Najlepszego na Nowy Rok dla Wszystkich.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    15,620
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,846
    Podziękowano
    207,168(10,771)
    wynika z tego ze zmieniać sensu nie ma

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.10.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 520
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    wynika z tego ze zmieniać sensu nie ma
    Bateria już pada w 520 i trochę sprzęt pobijany.

    W dodatku apdejty do apek już teraz tylko w wersji pod Win10 i mimo tego, co ogólnie się pisze, ja widzę apki napisane pod 10, których brak pod 8.1.

    Tyle, że jeśli mam mieć problemy z tak prozaicznymi sprawami jak poczta, budzik czy aparat (bo o tym też czytałem, że niby wywala), to faktycznie wolałbym nie zmieniać albo pójść w robota (baaardzo niechętnie).

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.10.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 520
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    wynika z tego ze zmieniać sensu nie ma
    A tak swoją drogą, to "sensu nie ma", bo jest "tak samo" czy "gorzej"?

    I pytanie, jeśli bawiłeś się 550, czy aparat łapie dobrze fokus na małe odległości, jak w 520?
    Często cykam dokumenty/tekst i wklejam do onenote, więc zależy mi na tym.
    Dzięki za odpowiedź.

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    15,620
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,846
    Podziękowano
    207,168(10,771)
    ale do czego zmieniać, przecież tylko dzwonisz

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.10.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 520
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    ale do czego zmieniać, przecież tylko dzwonisz
    po "telefon" wymieniłem jeszcze:
    "sms, budzik, kalendarz, poczta, OneNote, apki z rozkładem jazdy (zatem pobieranie danych), FeedLab, Wunderlist, różne przypominacze, Viber, sporadycznie jakaś strona w necie."

    Czyli Lumia, to dla mnie również szeroko pojęty organizer i (co bardzo istotne) ma się dobrze synchronizować z analogicznymi apkami na Win10 w laptopie i serwisami online. Plus zdjęcia dokumentów wrzucane do onenote lub onedrive, zatem znowu synchronizacja i tempo działania tych usług.

    Na WP 8.1 i 520, to wszystko chodzi bezproblemowo, niezawodnie, tylko trochę wolno. Chciałbym wiedzieć, czy na W10M i 550 jest podobnie czy może odrobinę szybciej? równie niezawodna synchronizacja czy bywa różnie?
    W necie jest sporo opinii, często ludzie piszą, że 520 chodziła im lepiej, ale głównie są to stare opinie i nie wiadomo z jakiej wersji systemu.
    Interesuje mnie stan obecny, po tych wszystkich apdejtach.

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    15,620
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,846
    Podziękowano
    207,168(10,771)
    ale po co szrota 550 chcesz kupić, bierz sprawdzony telefon 735

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.10.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 520
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    ale po co szrota 550 chcesz kupić, bierz sprawdzony telefon 735
    Odpowiedź jest prosta: cena.

    Fon musi być nowy i sklepowy, żadnych allegro ani używek.
    L550 dostanę za 350 do 400 pln. L735 w takiej cenie w sklepach nie ma i generalnie raczej o nią trudno w sklepie.

    Telefony miewają u mnie krótki żywot, taki tryb życia więc ponad 500pln nie wychodzę z ceną. Nie opłaca mi się.

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    15,620
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,846
    Podziękowano
    207,168(10,771)
    Tak na baterii skorzystasz. Ekran kiepski i dźwięk ale wgrywasz Win10 od razu

  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Zakup na firmę] Reklamacja kupującego z tytułu rękojmi (zakup przed zmianą K.c.)
      Przez p.q w dziale Rękojmia/ niezgodność towaru z umową
      Odpowiedzi: 7
      Ostatni post / autor: 25-02-2016, 18:44
    2. Planowany zakup 640XL. Warto?
      Przez Hwk5 w dziale Wybór smartfona
      Odpowiedzi: 21
      Ostatni post / autor: 07-10-2015, 08:49
    3. [Lumia 532 DS] Wrażenia i opinie
      Przez pejo84 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 58
      Ostatni post / autor: 24-08-2015, 10:05
    4. Odpowiedzi: 47
      Ostatni post / autor: 14-10-2014, 21:49
    5. [Lumia 800] Marketplace - prośba o ponowny zakup aplikacji
      Przez conan1974 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 17-09-2014, 10:48

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas