Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Zawiesza się przy ekranie startowym po blokadzie ekranu

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.04.2013
    Posty
    6
    Telefon
    LUMIA 800
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)

    Zawiesza się przy ekranie startowym po blokadzie ekranu

    Reklama:
    Witam, mój problem polega na tym iż ekran dotykowy razem z 3 dolnymi przyciskami przestał reagować w następującej sytuacji:



    kiedy telefon wygasza się i włączam go pojawia się ekran startowy (z zegarkiem itp) - ekran nie reaguje na dotyk

    kiedy np połącze się z kimś przykładam telefon do ucha - uruchamia się opcja że ekran gaśnie na chwilę - później odkładam od ucha żeby np przycisnąc głośnik - ekran nie reaguje - również po zakończeniu rozmowy też cały panel dotykowy nie reaguje.



    PODSUMOWUJĄC: kiedy tylko ekran "zgaśnie" na chwilę i chcę żeby wrócił do normalnej pracy cały ekran dotykowy nie działa - natomiast przycisk boczne działają.



    Nie wiem czy udać się do serwisu.
    Ostatnio edytowane przez Neo ; 06-04-2013 o 11:22 Powód: pop tyt.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,061(11,127)
    Przestał czy nagle bez upadku czy aktualizacji?

  • #3
    Neo

    OFF-LINE
    Awatar Neo

    Dołączył
    28.01.2013
    Posty
    1,794
    Telefon
    L 820/LG X4 HD/ Ace 2
    FW
    WP 8/ JB/JB
    Operator
    2x"+"
    Dziękuję
    232
    Podziękowano
    2,627(166)
    Przy okazji napisz wersję softu jaką posiadasz aktualnie
    LG Optimus 4x HD os. 4.1.2 JB
    LG Swift L9 os. 4.1.2 JB
    Samsung Galaxy Ace 2 os. 2.3.6 G

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.04.2013
    Posty
    6
    Telefon
    LUMIA 800
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Telefon mam od około miesiąca, dostałem z firmy nowy i zdarzały się może z 2 razy zawieszenia ale restartowałem nawet nie musiałem wtedy używać soft-reset.

    natomiast teraz korzystam z soft-reset żeby jakoś dostać się do telefonu "na nowo"

    telefon był noszony w pokrowcu ochronnym, nie noszony w kieszeni, z reguły leżał więc o żadnych mechanicznych rzeczach z mojej strony nie może być mowy.

    jak podłączyłem pierwszy raz pod kompa to ZUNE robił jakąś aktualizację a soft czy informacje to:

    T.MOBILE POLAND SW variant ID427 v.08

    WP 7.8
    System operacyjny: 7.10.8862.144
    System układowy: 1750.0823.8858.12460
    Sprzęt: 112.1402.2.4

    dziwne że na 13,89 GB pamięci mam zajęte 12,24 GB a mam z 10 aplikacji z 5 zdjęć i 1 gierkę 0 filmów.

    Teraz podłączyłem z ZUNE i pokazuje wolne miejsce 5,03 GB dziwne - ale to może efekt usunięcia 2 gier które znalazłem "w zakamarkach"

    może pospisuje ważniejsze rzeczy i spróbuje tego hard-reset?

    dopóki menu telefonu jest w ruchu jest ok ale wystarczy że ekran "zgaśnie" na sekundę czy to przy rozmowie czy blokadzie to już staje się nieaktywny razem z przyciskami dolnymi.
    Gdyby padł całkowicie to np po SOFT-RESET nie mógłbym pinu wpisać a mogę to zrobić...

    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez koprus ; 06-04-2013 o 13:17

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,061(11,127)
    Masz najnowszy OS a nie masz folii na ekranie? Osobiście wykonał bym reset do ustawień fabrycznych a następnie zobaczył rezultat.

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.04.2013
    Posty
    6
    Telefon
    LUMIA 800
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    nie rozumiem pytania z folią? ściągnełem po zakupie bo po co mi ona?

    zrobiłem reset totalny i w efekcie tylko straciłem dane a problem nadal jest.

    --- Post Połączono 19:10 --- Poprzedni Post napisano 18:50 ---

    Może to wyda się chore ale uderzyłem dokładnie 3 razy o kolano telefon - dość delikatnie i nagle zaczął działać... nie ogarniam tego po prostu. Teraz tylko czekać aż się znowu zepsuje bo teraz wyśle do serwisu to powiedzą że wszystko działa.. tam może jakiś czujnik jest czy coś?

    mnie to rozwiązanie nie cieszy bo jest doraźne i tak naprawdę nie wiem co się zepsuło a co naprawiłem tym "wstrząsem"...
    Ostatnio edytowane przez koprus ; 06-04-2013 o 19:14

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,061(11,127)
    Wpisz ##634# i zainstaluj ODDT potem w menu Proximity. Sprawdź czy za każdym razem wykrywa

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.04.2013
    Posty
    6
    Telefon
    LUMIA 800
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    przepraszam za niewiedzę ale mógłbyś na język "amatora" powiedzieć co ja robię stosując się do Twoich wskazówek??

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,061(11,127)
    Otwórz pole wpisywania numeru i wpisz to co wyżej , pokaże się aplikacja diagnostyczna. Wejdź i zjedź niżej na Proximity. Zakrywaj o odkrywaj czujnik i sprawdź czy za każdym razem kolor zmienia się na zielony

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.04.2013
    Posty
    6
    Telefon
    LUMIA 800
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    tak za każdym razem zmienia się na zielony. z żółtego na zielony.

    dodam że dzisiaj wypatrzyłem że mam 3 mm ryskę wyczuwalną po przejechaniu paznokciem na środku ekranu a myślałem że folia ochronna będzie zbędna bo to gorilla glass.

    mam też problem z zune - nie synchronizuje filmów, wszystko inne działa natomiast filmy idą do iluś procent i wyskakuje błąd.
    Ostatnio edytowane przez koprus ; 07-04-2013 o 09:31

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [WP] Podtrzymanie WiFi po blokadzie ekranu
      Przez prasiu97 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 6
      Ostatni post / autor: 26-01-2014, 18:50
    2. [LUMIA 820] Zawiesza się na ekranie startowym Windows Phone
      Przez radi3k w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 11-10-2013, 18:29
    3. [HTC 8S] Telefon zawiesza się przy słuchaniu muzyki
      Przez htc8s user w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 05-10-2013, 18:12
    4. Powiadomienie o nowym sms na ekranie startowym
      Przez ines w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 07-09-2013, 13:33
    5. Radio nie działa bo blokadzie ekranu. Czy można modyfikować?
      Przez adamos247 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 18-02-2013, 23:24

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas