Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [Lumia 800] Uruchamia się, wibruje co 10 sekund, włącza i wyłącza się

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.06.2013
    Posty
    4
    Telefon
    lumia 800
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    0(0)

    [Lumia 800] Uruchamia się, wibruje co 10 sekund, włącza i wyłącza się

    Reklama:
    Witam , szukałem szukałem i nie ma rozwiązania na forum więc piszę. Opiszę sytuacje z tym telefonem.

    Spadł gdzieś z 3 miesiące temu i leżał w szafie. Postanowiłem wymienić w nim wyświetlacz z dotykiem z aukcji za 130zł nieoryginał. Po wymianie dotyk,ekran działał bez zarzutu lecz telefon musiałem podpiąć pod ładowarkę bo pokazywał że bateria rozładowana 0 %. ( Telefon strasznie sie grzał). Po odłączeniu od ładowarki znów zdechł i tak w kółko. Więc zostawiłem telefon pod ładowarką i poszedłem. Po 30 minutach telefon się wyłączył i już się nie dało włączyć go. Bateria odłączona od telefonu ma bsi 60-110komów. Napiecie zerowe. Naładowałem zewnętrznie i dalej nic. Telefon po ładowarką i pod pc zachowuje się tak samo . Włącza i wyłącza ( słychać po dzwiękach w windowsie , i napięcie na stykach baterii (bateria wyciągnieta) co chwile zmienia się z 0,65volta na 4,10volta. Jedynie telefon reaguje jak przytrzymam volume + przez chwile , to zostaje w systemie na dłużej , ( napięcie 4,10v na stykach baterii). Żaden reset mięki i twardy nie pomaga.

    Dziś rano podłaczyłem pod pc i pokazło że wykrywa Windows Phone po czym po 10 sekundach znów się wyłącza i włącza.

    Czytałem również o wadliwej serii jeżeli chodzi o baterię, zamówiłem oryginał baterii. Jutro będzie więc będzie można sprawdzić. Tylko martwi mnie to włączanie i wyłączanie, wcześniej się tak nie robiło , bo nie chciał się wgl uruchomić.

    Ktoś wie może jakie rozwiązanie mojęgo problemu.




    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez danon ; 25-06-2013 o 13:04

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,946
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,010(11,125)
    BSI ma taki zakres? Uszkodzona bateria to powoduje.

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.06.2013
    Posty
    4
    Telefon
    lumia 800
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    0(0)
    Po odłączeniu od telefonu BSi było 60komow , po nocy leżenia 110Komów.

    Nie wiem jaka jest specyfika telefonu jak się zachowuje na baterii a na bez niej. I nie ma zależności czy bateria jest czy nie jest, po dostarczeniu źródła zasilania( pc i ładowarka) telefon się włącza i wyłącza. Na samej baterii się w ogóle nie podnosi do działania. Nie wiem czemu tak się stało.

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,946
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,010(11,125)
    Wiadomym jest że bez baterii nie włączysz, szaleje tak ze względu na uszkodzenie i złe BSI. Skoro zamówiłeś nową pozostaje czekać

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.06.2013
    Posty
    4
    Telefon
    lumia 800
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    0(0)
    Bateria wymieniona , telefon się bez problemu uruchomił. Zrobiłem aktualizacje zunem. I zaniepokoiło mnie to że telefon był podłączony pod pc i baterii spadają procenty.

    Zainstalowałem ODDT i battery status uruchomione. Po podpieciu ładowarki bądz pc pisze że current: charging np 190mA , po czym po 2 minutach pojawia się to Discharging 0 mA. Spróbowałem pod innymi ładowarkami to samo. Trzeba odpiąć ładowarkę i podłączyć na nowo ładuje. Po 1-2 minucie znów to samo. Podpięty pod PC nie ładuje wgl tylko pisze discharging np 250mA. Dodam że telefon cholernie się grzeje.

    Wydaje mi się że chyba pójdzie telefonik na sprzedaż ;/
    Ostatnio edytowane przez danon ; 26-06-2013 o 14:58

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,946
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,010(11,125)
    Prawdopodobnie to samo u reszty lub efekt tego upadku. Na twoim miejscu przejrzał bym wszystko dokładnie

  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 7
      Ostatni post / autor: 10-01-2014, 00:12
    2. [Lumia 820] Telefon nie uruchamia się, gwarancja?
      Przez kamil2127 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 04-12-2013, 06:28
    3. [Lumia 800] Wibruje włącza sie i wyłącza.
      Przez Ciachovsky w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 01-12-2013, 21:52
    4. [Lumia 710] Czarny ekran i wibruje
      Przez maslo19 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 38
      Ostatni post / autor: 11-10-2013, 10:20
    5. Lumia 800 po aktualizacji Zune nie uruchamia się
      Przez b2n w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 24-04-2013, 14:49

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas