Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Telefon się nie włącza!

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.03.2013
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 710
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)

    Unhappy Telefon się nie włącza!

    Reklama:
    Witam. Otóż dziś nabyłem używaną Lumię 710. Facet pokazywał, że działała itp. itd. w domu po podłączeniu do USB widać było serduszko na ,,baterii'' w telefonie. Gdy odłączyłem po jakimś czasie telefon padł ze względu na rozładowanie. Podłączyłem jeszcze raz do USB chce włączyć a tu: WIBRACJA ... czarny ekran, nic, zero reakcji, za 5-10 razem próby odpalenia w ten sposób telefon zaciął się ,,tak jakby" nie działa teraz nawet ta wibracja. Czyli jakby ucichło. Ale działało do czasu padnięcia właśnie baterii ... grałem, cykałem fotki itp. Przeglądałem forum nic nie znalazłem. Wyjmowałem baterię, również 0 reakcji ... nie wiem o co chodzi! :< POMOCY!

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Trust me, I have a BEARD Awatar majkel_nw

    Dołączył
    31.08.2012
    Lokalizacja
    Nowiny Wielkie
    Posty
    1,108
    Telefon
    Lumia 550 & 950
    FW
    10.0.14393.726
    Operator
    Plus GSM
    Dziękuję
    194
    Podziękowano
    189(147)
    Podlacz telefon do ładowarki sieciowej i poczekaj kilka minut bez naciskania Power, po kilku chwilach tel powinien sam sie uruchomić, ten typ tak ma
    Sent from my Lumia 710

  • #3

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,941
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,000(11,125)

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.03.2013
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 710
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Nie działa niestety :<

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,941
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,000(11,125)
    Obawiam się że to usterka wymagająca wizyty w serwisie lub oddaniu telefonu. Telefon reaguje na ładowarkę choć tego ty teraz nie widzisz ale bateria nie jest ładowana. Po zmianie na pełną baterię było by to samo. Z telefonem ktoś majstrował że tak powiem.

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.03.2013
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 710
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    widać, że bateria nie jest nowa ... była używana od początku i facetowi działała,

    --- Post Połączono 14:11 --- Poprzedni Post napisano 14:05 ---

    poczytam jeszcze i popatrzę co jest grane

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,941
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,000(11,125)
    To nie wina baterii. Inna by działała ale telefon by jej nie ładował.

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.03.2013
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 710
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Mi się wydaję, że to od baterii, gdyż bateria gdy była na ostatnim tchu, to ładowała się normalnie, lecz gdy padła do zupełnego 0, że telefon sam się wyłączył, nic się nie dzieje ...

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,941
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,000(11,125)
    Dlatego napisałem ale nie załapałeś, wskaźnik owszem będzie pokazywał że ładuje ale będzie zerowy prąd.

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.03.2013
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 710
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    spotkałem się ze znajomym, który posiada Lumię 610. Ma tę samą baterię. Jego bateria u mnie działa jest super. A moja ,,rozwalona" u niego nie działa. Nie reaguje praktycznie na nic, zero wibracji itp. Czy teraz można zdiagnozować winowajcę jako BATERIA? Bo albo albo. Bateria, lub może pieprznięte gniazdo do ładowania.

  • Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas