Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: [Lumia 710] Brak ładowania

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.01.2013
    Lokalizacja
    KAtowice/B-B
    Posty
    18
    Telefon
    925
    FW
    WP8.1
    Operator
    t-mobile
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    2(2)

    [Lumia 710] Brak ładowania

    Reklama:
    Witam.
    Swoją Lumię posiadam od lipca zeszłego roku, do tej pory nie było z nią problemów aż do wczoraj. Postanowiłem zaktualizować swój telefon do WP 7.8 wybrałem ROM windowsmania v4 i od tej chwili zaczeły się problemy (osobiście wydaje mi się,że to tylko zbieg okoliczności i ten update nie miał na to wpływu) a mianowicie, telefon przestał się ładować Tzn, wykrywa ładowarkę, ikonka wtyczki mruga jak zawsze z tym że telefon się nie ładuje a rozładowuje, to samo po podłączeniu kablem usb do komputera. Początkowo myśląc że to wina softu przywróciłem przez Zune poprzedni soft, niestety problem nie znikł
    W tej chwili telefon dział tylko gdy jest podłączony do ładowarki jednak informacje o baterii ciągle pokazuje 0% ,gdy odepnę ładowarkę telefon po kilku sekundach się wyłącza :/
    Próbowałem już resetów itp. Przypuszczam że może to być problem z bootloaderem,gdy włanczam telefon z wciśniętym V+ telefon nie wibruje aczkolwiek telefon w tym trybie się włącza ( wyskakuje okno z zapytaniem o format). Próbowałem wgrać na nowo dowloaderem (jak w filmie zamieszczonym na forum) niestety zbyt niski poziom baterii na to nie pozwala
    Macie jakieś pomysły lub sugestie ?
    Ostatnio edytowane przez Neo ; 17-02-2013 o 12:06

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,970
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,950
    Podziękowano
    222,113(11,128)
    Telefon sie wyłącza sam czy cały czas jest pusta ikona ale działa?

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.01.2013
    Lokalizacja
    KAtowice/B-B
    Posty
    18
    Telefon
    925
    FW
    WP8.1
    Operator
    t-mobile
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    2(2)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    Telefon sie wyłącza sam czy cały czas jest pusta ikona ale działa?
    Nie bardzo rozumiem pytanie :P Jak odłącze ładowarkę to fon wyłancza się sam. Ikonka bateri jest cały czas pusta,mruga na niej wtyczka (już drugi dzień). Póki jest podpięty pod ładowarkę to się nie wyłancza.

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,970
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,950
    Podziękowano
    222,113(11,128)
    Wyjmij baterię i poczekaj chwilę. Wsadź i podepnij kabel, niech się sam uruchomii. Była naładowana zanim zacząłeś?

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.01.2013
    Lokalizacja
    KAtowice/B-B
    Posty
    18
    Telefon
    925
    FW
    WP8.1
    Operator
    t-mobile
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    2(2)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    Wyjmij baterię i poczekaj chwilę. Wsadź i podepnij kabel, niech się sam uruchomii. Była naładowana zanim zacząłeś?
    próbowałem, ale spróbuje po raz kolejny. Tak była naładowana do 80 parę % .

    Co ciekawe, nawet jak zrobię tak jak mówisz, wyciągam baterię, chwilę odczekam po czym ją wkładam i podłanczam ładowarkę, w trakcie uruchamiania (w momęcie wyświetlania logo WP) słychać dzwięk niskiego poziomy bateri. To normalne ?
    Ostatnio edytowane przez pasazer ; 27-01-2013 o 21:31

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,970
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,950
    Podziękowano
    222,113(11,128)
    Do odblokowania użyłeś NSS wersji 0.52?
    Próbowałeś tak robić z ładowarką zamiast kabla?

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.01.2013
    Lokalizacja
    KAtowice/B-B
    Posty
    18
    Telefon
    925
    FW
    WP8.1
    Operator
    t-mobile
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    2(2)
    bootloader był fabrycznie odblokowany. rom aktualizowałem Dowloaderem v0.4

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,970
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,950
    Podziękowano
    222,113(11,128)
    NSS 0.52 naprawia problem z pustą baterią. Zainstaluj go i spróbuj zablokować bootloader. Jak mu się uda to przywróci poziom. Jak nie to użyjesz NCS i napiszesz pliki konfiguracyjne systemu zarządzania i potem znów ROM. W tyk drugim przypadku możesz potrzebować baterii innej. Rano jeszcze pomyślimy

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.01.2013
    Lokalizacja
    KAtowice/B-B
    Posty
    18
    Telefon
    925
    FW
    WP8.1
    Operator
    t-mobile
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    2(2)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    NSS 0.52
    Za cholerę nie mogę znaleść :/ Ja mam NSS Pro 0.50
    Dobra udało się , mam wersję 0.52
    Mógł byś opisać jak on naprawia tą baterię ?
    Ostatnio edytowane przez pasazer ; 28-01-2013 o 16:11

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.01.2013
    Posty
    53
    Telefon
    HTC 8s/ Lumia 820/ 630
    FW
    8.1 Preview
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    87
    Podziękowano
    141(13)
    Zablokuj bootloader tym sposobem

    **Ukryta zawartość: Naciśnij przycisk Dziękuję a następnie odśwież stronę**

  • 24 następujących użytkowników podziękowało Halt za ten post:

    Bartosz Bańkowski (18-07-2014),bombeliozo (27-04-2013),czesiuhehe (17-04-2014),Daniel Miernik (20-12-2013),dejfus (25-04-2013),destvil (05-02-2014),Endail (12-01-2015),extremepl (19-11-2014),kaszkaj (02-09-2014),Klonotoros (10-08-2015),kriss1973 (07-11-2013),mikeoll (01-08-2013),odyseuszek (15-07-2014),pasazer (28-01-2013),pawel0209 (13-09-2013),pawelllek21 (10-03-2014),Paweł Trznadel (11-02-2014),poweron (21-08-2017),RedBird (24-02-2014),siudziu (20-01-2014),sloneczny40 (10-03-2013),titopl (11-02-2014),tralunia86 (21-08-2013),videc (14-03-2015)

    Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Brak ładowania + nie działa USB
      Przez Kruko32 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 37
      Ostatni post / autor: 01-11-2015, 11:22
    2. [Lumia 920] Wskaźnik naładowania nie zmienia się
      Przez Ron w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 12-08-2014, 15:59
    3. [Lumia 900] Brak reakcji telefonu po odłączeniu od ładowania
      Przez Fletcher w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 22-06-2013, 08:55
    4. Brak ładowania.
      Przez Damianos w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 10-05-2013, 16:53
    5. Lumia 920 i 820 z opcją ładowania indukcyjnego
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 14
      Ostatni post / autor: 21-03-2013, 15:25

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas