Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Problem z odbieraniem rozmów.

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.09.2014
    Posty
    17
    Telefon
    L640
    FW
    GDR2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    1

    Problem z odbieraniem rozmów.

    Reklama:
    Witam,

    Od wczoraj mam lumie 640, wcześniej miałem kilka innych lumii ale pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Telefon normalnie leży na biurku, podłączony do ładowania i czasami jak ktoś dzwoni nie wyświetla sie połączenie przychodzące a po chwili przychodzi sms Play: Nieodebrane połączenie od numeru: ... o godz. i godzina sprzed chwili. Już dzisiaj któryś z kolei sms taki, a czasami normalnie przychodzi połączenie.
    Telefon z plusa a karta Play, roaming włączony. Ktoś ma jakieś pomysły?

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    wersja z jedną SIM?

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.09.2014
    Posty
    17
    Telefon
    L640
    FW
    GDR2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    1
    Tak, wersja LTE

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    czyli po zablokowaniu zanika zasięg. Wyłącz transmisję 3G, wifi, nfc i sprawdź raz jeszcze

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar myszorek

    Dołączył
    20.12.2012
    Lokalizacja
    Karlskrona Sverige
    Posty
    43
    Telefon
    Lumia 550;Moto Z Play
    Operator
    3
    Dziękuję
    49
    Podziękowano
    5(2)
    Ostatnio edytowane przez myszorek ; 24-04-2015 o 16:16

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    co na po tym linku. Kolega zrobi jak pisałem i da znać

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.09.2014
    Posty
    17
    Telefon
    L640
    FW
    GDR2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    1
    djtonka,
    Tylko jest problem że kurcze nie zawsze się to dzieje. Miałem problem wczoraj 2 razy i dzisiaj z samego rana, potem zmieniłem na sztywno sieć Play (T-Mobile) i od tamtego momentu wszystko jest okej. Nie bardzo wiem od czego to zależy, działo się tak przy włączonym i wyłączonym wi-fi. NFC mam wyłączone cały czas. Sieć jest 4G włączona teraz i wcześniej też była. W domu dzwoniłem do siebie z różnych telefonów i narazie działa ale nie wiem jak wymusić żeby chwilowo nie działało żeby sprawdzić od czego to zależy. Problem identyczny tak jak w linku który kolega podał. Chociaż nadal nie bardzo wiem o co tam chodzi, na koniec sprowadziło się do karty sim, tylko we wcześniejszej lumi 920 działało LTE na tej samej karcie i problemów nie było. Może jakieś testy programem od noki czy coś w tym stylu zrobić?

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    jest diagnostyka tego nie wychwyci, zatem działasz w roamingu? Wpierw co trzeba zrobić to wgrać inny wariant softu niż masz

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.06.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Microsoft Lumia 640 LTE
    Dziękuję
    12
    Podziękowano
    1
    Odkopię temat. Mam podobny problem. Telefon nie zawsze poprawnie odbiera połączenie w momencie kiedy włączona jest maksymalna transmisja LTE i wygaszony jest ekran lub włączone jest oszczędzanie energii. Przełączenie transmisji na maks. 3G eliminuje problem. Próbowałem wgrać różne ROMy ale na wszystkich wystąpił problem (jedynie na ROMie SWAP problem nie wystąpił ale krótko go testowałem więc nie jest do końca pewne czy problem został wyeliminowany w 100%). Problem karty SIM można pominąć, ponieważ została wymieniona i przetestowana w innym telefonie. Operator to Virgin Mobile. Czyżby problem był powiązany z Play, na którym opiera się i Virgin Mobile i o ile się nie mylę Mobile Vikings wspomniany w linku? Potwierdzeniem byłoby, że przejście na roaming T-Mobile (post #7) usunęło problem.
    Ostatnio edytowane przez zeusdg ; 02-07-2015 o 12:32

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    chyba problemem jest infrastruktura sieci, skoro LTE to tylko transmisja danych i do tego Play który nie ma swoich nadajników jeszcze ciągnie za sobą dziewicę

  • Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Nokia Lumie 920 - problem z odbieraniem MMSów
      Przez Wojo w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 59
      Ostatni post / autor: 16-09-2016, 11:19
    2. Problem z wysyłanie / odbieraniem wiadomości MMS
      Przez Note w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 12-04-2015, 21:37
    3. Problem z dzwonieniem i odbieraniem.
      Przez k0gut w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 21
      Ostatni post / autor: 01-03-2014, 21:29
    4. [Lumia 520] Problem z odbieraniem i wysyłaniem sms
      Przez Olek0404 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 03-11-2013, 22:23
    5. [Lumia 900] Problem z odbieraniem mms
      Przez bartuzo w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 12
      Ostatni post / autor: 13-10-2013, 12:10

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas