Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 6 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Problem z ładowaniem baterii

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    17.11.2013
    Posty
    2
    Telefon
    Nokia Lumia 610
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)

    Exclamation Problem z ładowaniem baterii

    Reklama:
    Witam,

    Mam problem z Nokią Lumią 610.
    Otóz, od kilku ładowań telefon przerywał mi ładowanie tzn było słychać kilkukrotnie w ciągu jednego ładowania ten irytujacy dzwięk informujący o odłączeniu/podłączeniu ładowarki.
    W efekcie telefon po kilku godzinach podpięcia w ogóle nie był naładowany.
    Teraz telefon teoretycznie się ładuje - ikonka na ekranie na to wskazuje jednak poziom naładowania baterii wcale się nie podwyższa.
    Czy ktos zna tego przyczynę? Jedynym wyjsciem jest serwis?

    Pozdrawiam i proszę o pomoc :-)

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,196
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,939
    Podziękowano
    219,968(11,089)
    Wyjmij baterię na 20 minut. Potem uruchom wsadzając kabel

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    KKalinowska (17-11-2013)

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    17.11.2013
    Posty
    2
    Telefon
    Nokia Lumia 610
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Pomogło! Dziękuje!

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.12.2013
    Lokalizacja
    Kielce
    Posty
    8
    Telefon
    Lumia 610
    FW
    wp 7.8
    Operator
    Play
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    witam ja mam podobny problem.

    Kupilem na allegro telefon lumie 610. Podlaczylem do ladowarki to mrygal klawisz windows. Pozniej ikonka baterii i sie wlaczyl. Lecz po pol godz nic nie przybylo baterii wiec wyciagnalem baterie zrobilem to samo. Wlaczyl sie wpisalem kod ##634# jak dobrze pamietam wzialem status baterii i bylo cos 3,75-3,8V cos takiego i podskoczylo z 0% do 3% baterii wiec polozylem sie spac. Rano calkowicie rozladowana, wylaczona. Wyjalem baterie na 20minut wlozylem spowrotem i podlaczylem kablem do ladowania i znowu mrygajacy windows, teraz ikona baterii i poki co czekam, ale nic sie nie dzieje. Najlepsze ze w aukcji allegro nic o tym nie pisano, tylko ze jest slaba bateria.. Poradzcie co da sie zrobic.

    --- Post Połączono 11:19 --- Poprzedni Post napisano 11:12 ---

    Uruchomila sie teraz. Znowu wpisalem ten kod. Pisze VOLTAGE : 3,485 cos kolo tego i zaczelo spadac i spadac to porszulem kablem nie wiem czy to cos dalo ale podskoczylo VOLTAGE do 3,62 i pomalu rosnie i laduje. Lecz tak samo bylo wczesniej a pozniej chyba spada ten voltage i bateria sie rozladowywuje zamiast ladowac.

    PS: No i wlasnie spadlo do 3,55 VOLTAGE i znowu 0% baterii a juz bylo 2%. Masakra;/ Jeszcze zauwazylem, ze czasem pisze charging czyli jak wiadomo ladowanie a czasem zmienia sie napis na discharging czyli rozladowanie o.O
    Ostatnio edytowane przez Daniel Miernik ; 20-12-2013 o 11:26

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,196
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,939
    Podziękowano
    219,968(11,089)
    hmm zmień kabel/ładowarkę

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.12.2013
    Lokalizacja
    Kielce
    Posty
    8
    Telefon
    Lumia 610
    FW
    wp 7.8
    Operator
    Play
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Telefon sie wylaczyl oczywiscie czyli rozladowal podczas ladowania... Zmienilem ladowarke jak radziles bo mam taka nieoryginalna tez wiec mryga klawisz windows lecz po 5min przestaje mrygac i nic sie nie dzieje. Rusze kablem i znowu mryga i tak w kolko wiec chyba inna ladowarka nic nie da.


    Teraz przy ladowaniu oryginalna ladowarka mrygal znaczek windowsa, pozniej ikona baterii, teraz jest wlaczony i laduje. Tylko laduje tak ze znaczek ladowania jest a nie podnosi baterii albo troche a pozniej ja rozladuje hehe i co tu robic
    Ostatnio edytowane przez Daniel Miernik ; 20-12-2013 o 14:43

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,196
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,939
    Podziękowano
    219,968(11,089)
    Wyjmij baterię na 20min. Potem włóż i wsadź kabel od ładowarki sieciowej. Zostaw tak

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.12.2013
    Lokalizacja
    Kielce
    Posty
    8
    Telefon
    Lumia 610
    FW
    wp 7.8
    Operator
    Play
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    zrobilem juz tak wczesniej i wlaczyl sie lecz po godzinie ladowania przyszedlem i byl juz wylaczony i nic sie nie dzialo. przed chwila wyjalem baterie na 5min i znowu podlaczylem ladowarke i jakims cudem laduje bo juz jest 30 pare procent. No tylko meczyc sie pol dnia aby naladowac komorke? Juz nie ruszam nawet zeby nie drgnela ladowarka bo znowu moze nie ladowac przyczyny nadal nie znam. Zobaczymy jak sie naladuje i rozladuje i podczas ponownego ladowania czy juz bedzie dobrze czy znowu meczarnia..


    PS: ladowanie doszlo do 40% i ani drgnie dalej chociaz laduje sie juz z pol godz..
    Ostatnio edytowane przez Daniel Miernik ; 20-12-2013 o 16:35

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,196
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,939
    Podziękowano
    219,968(11,089)
    Czyli % nie rosną a w ODDT jest status ładowanie i wartość mA?

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.12.2013
    Lokalizacja
    Kielce
    Posty
    8
    Telefon
    Lumia 610
    FW
    wp 7.8
    Operator
    Play
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Dokladnie tak, tyle ze nie rosna poniewaz raz w nawiasie pisze charging a raz dischargin i to co naladuje to rozladuje. Lub nawet wiecej rozladuje.. Wyjmowalem baterie i podlaczalem spowrotem to doszlo do 52% i na tym koniec teraz tylko albo utrzyma sie albo spadnie.. Nie wiem o co chodzi naprawde..

  • Strona 1 z 6 12345 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Problem z ładowaniem indukcyjnym
      Przez Ukochany Katolik w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 17-04-2014, 00:09
    2. Problem z ładowaniem
      Przez djvampires w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 15
      Ostatni post / autor: 08-03-2014, 12:25
    3. Problem z ładowaniem
      Przez Krzysztof Jajko w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 25-01-2014, 08:59
    4. Problem z ładowaniem
      Przez bandyta123 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 20-12-2013, 07:55
    5. problem z ładowaniem
      Przez rafi1968 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 13-11-2013, 01:46

    Tagi dla tego wątku

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas