Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [Lumia 610] Błąd przy instalacji ROMu

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    30.10.2013
    Posty
    3
    Telefon
    lumia
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)

    [Lumia 610] Błąd przy instalacji ROMu

    Reklama:
    Witam mam problm z Lumią 610 RM-849 mianowicie włącza się i wyłącza się. Przeczytałem dziesiątki forów i jest to opisane nawet na tym forum jak wgrać razem z poradnikiem filmami programami. Pobrałem programy pobrałem odpowiedniego softa który ma RM i code jak moja lumia. Kolejnie włączam program i nokia care suite i product suport tootal wybieram soft kolejnie start robię według instrukcji i słyszę że komputer wykrył telefon i on zawibrował. Flaszowanie pamięci dojdzie do pierwszej literki i telefon się wyłącza i odłącza od komputera i wyskakuje error Error:
    No response received! Unable to verify response.
    Exception:
    System.OperationCanceledException: Error: No response received! Unable to verify response.
    at Nokia.Wezen.Programming.Messaging.Messenger.WaitFo rResponse(Bb6Tlv& response, Int32 timeout)
    at Nokia.Wezen.Programming.SequenceLogic.ImageLoader. LoadImageFile(ImageBinaryData binaryData, ImageCertificate writeCertificate)
    at Nokia.Wezen.Programming.SequenceLogic.ProgrammingL ogic.ProgramImageFiles(EraseMethod eraseMethod)
    at Nokia.Wezen.Programming.Programmer.Program()
    at Nokia.Wezen.Product.Programming.FirmwareUpdate.Wez enFirmwareUpdate.Recovery()
    at Nokia.CareSuite.PlugIns.WezenRecovery.RecoveryDial og.RecoveryDialogModel.Flash()
    at Nokia.CareSuite.PlugIns.WezenRecovery.RecoveryDial og.RecoveryDialogModel.<HandleDownloadVariantPacka geCompleted>b__a(Object state)
    proszę o pomoc bo nie posiadam już gwarancji jestem bez telefonu ponad 3 tygodnie i we wcześniejszym okresie już miałem tak i po oddaniu do gwarancji wgrali softa i było ok proszę o pomoc.

    Yziek: Postaraj się zachowywać poprawność pisowni. Wtedy łatwiej jest zrozumieć adresata.
    Ostatnio edytowane przez Yziek ; 16-11-2013 o 11:03

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,903
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,897(11,122)
    Zmień port czy komputer nawet na początek. Bateria naładowana była?

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    30.10.2013
    Posty
    3
    Telefon
    lumia
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)
    bateria naładowana. Z innymi portami też lipa to samo może ktoś wie lub miał to samo?

    --- Post Połączono 14:39 --- Poprzedni Post napisano 14:26 ---

    Baterię mam naładowaną na każdym porcie tak samo ona włącza się i wyłącza a może macie jakiś program ją zblokuje i zacznie wtedy fleszować soft albo znacie program co przywróci szybko ustawienia fabryczne a i dodam że w tej lumi nie ma takiego czegoś jak hard reset
    Ostatnio edytowane przez 6666seba6666 ; 17-11-2013 o 14:30

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,903
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,897(11,122)
    Spróbuj zrobić HR wpierw skoro nie bootuje

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    30.10.2013
    Posty
    3
    Telefon
    lumia
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)
    Kolego djtonka umiesz czytać?
    napisałem że w tej lumi nie ma HR bo niestety w lumi 610 o tym zapomnieli

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,903
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,897(11,122)
    Dobra teraz spróbuj użyć NSU i potem zobaczymy czy będziesz chciał zmieniać soft

  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Błąd przy instalacji aplikacji
      Przez krzysno w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 09-01-2014, 09:48
    2. Błąd przy instalacji aplikacji
      Przez rafi911 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 7
      Ostatni post / autor: 23-10-2013, 11:01
    3. Błędy przy instalacji
      Przez measles w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 19-09-2013, 16:03
    4. Błąd przy instalacji Windows 8.1
      Przez Pawelco2 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 07-09-2013, 10:58
    5. [HD7] Błąd w instalacji romu
      Przez pan256 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 6
      Ostatni post / autor: 21-04-2013, 14:56

    Tagi dla tego wątku

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas