Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Lumia 735 gubi internet po minucie od restartu komórki

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.01.2015
    Posty
    5
    Telefon
    lumia 737
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)

    Lumia 735 gubi internet po minucie od restartu komórki

    Reklama:
    Witam. Mam problem z moją Lumia 735 w sieci Play. Nie działa internet ani wysyłanie mms'ow. Próbowałem tak jak polecają w rożnych wątkach konfiguracji apn'ow, ale nic to nie zmienia. Co zauważyłem. Po ponownym uruchomieniu komórki zasięg jest maksymalny a obok pojawia sie H+. Internet działa przez około minutę, może dłużej. Tak samo mmsy. W pewnym momencie komórka gubi zasięg. Po chwili pojawia się znów pełny ale obok już samo H bez "+" i internet jak i mmsy przestają działac. Proszę o pomoc.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,948
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,015(11,126)
    To raczej wina operatora i pewnie roamingu. Masz włączone dane w roamingu?

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.01.2015
    Posty
    5
    Telefon
    lumia 737
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Jeśli chodzi o to by w ustawieniach "komórkowe+SIM" włączyć "korzystaj z roamingu" to sprawdzałem i nic to nie zmienia niestety.

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar sowski

    Dołączył
    18.08.2014
    Lokalizacja
    W-wa
    Posty
    293
    Telefon
    Omnia
    FW
    WM 6.1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    254
    Podziękowano
    36(28)
    Spróbuj zmienić w ustawieniach wybór sieci z automatyczne na Play. Poza tym zadzwoń do Pleya i ich pomęcz, im miej korzystasz z sieci tym mniej zarabiają. Uwaga każde połączenie kosztuje 1,5 zł.

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.01.2015
    Posty
    5
    Telefon
    lumia 737
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Sprawdziłem właśnie każdą możliwą sieć. W żadnej internet nie działał. Odezwałem się też na forum play'a. Póki co kazali mi sprawdzić kartę sim na innym telefonie. Spróbuje to zrobić jutro.

  • #6

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,948
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,015(11,126)
    a od kiedy masz ten problem?

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.01.2015
    Posty
    5
    Telefon
    lumia 737
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Komórkę posiadam od tygodnia. Problem występuje od początku.

  • #8

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,948
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,015(11,126)
    to wygląda na problem z operatorem, może nie masz transmisji aktywnej. zmiana operatora na sztywno nie pomaga?

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.02.2015
    Posty
    1
    Telefon
    Lumia 735
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    1
    Cytat Zamieszczone przez Kiubi Zobacz posta
    Witam. Mam problem z moją Lumia 735 w sieci Play. Nie działa internet ani wysyłanie mms'ow. Próbowałem tak jak polecają w rożnych wątkach konfiguracji apn'ow, ale nic to nie zmienia. Co zauważyłem. Po ponownym uruchomieniu komórki zasięg jest maksymalny a obok pojawia sie H+. Internet działa przez około minutę, może dłużej. Tak samo mmsy. W pewnym momencie komórka gubi zasięg. Po chwili pojawia się znów pełny ale obok już samo H bez "+" i internet jak i mmsy przestają działac. Proszę o pomoc.
    Witam,
    Od pewnego czasu również zauważyłem podobny problem w mojej Lumi 735. Zaobserwowałem że jeżeli telefon jest ustawiony na połączenia 4G to występuje czasami problem z przesyłem danych - pomimo ikony H+ brak internetu. Włączenie i ponowne uruchomienie transmisji danych w telefonie nic nie pomagało. Po kilku próbach stwierdziłem że chyba jest to coś z siecią komórkową (u mnie również PLAY).
    Ja sobie z tym problemem radze w następujący sposób: resetuje telefon włączając i wyłączając tryb samolotowy, jeśli dalej jest problem z transmisją danych to przełączam tryb sieci z 4G do 3G i ponowny reset. Po przełączeniu do 3G transmisja danych działa już poprawnie choć tylko na 3G. Prawdopodobnie jest to problem z zasięgiem 4G który jest słaby bądź zanika, bo na stałe mam włączone 4G i problem z brakiem transmisji danych pojawia się tylko czasami - może i u ciebie tak jest :] ... no chyba że to coś z softem ??
    P.S Kiubi jeśli będziesz próbował mój sposób przywrócenia transmisji danych u siebie, to daj znać czy pomogło

    A mam jeszcze pytanie czy ikonka H+ oznacza połączenie z prędkością LTE na lumi 735 czy powinno pisać LTE podczas transmisji ?
    Ostatnio edytowane przez kubek_24 ; 03-02-2015 o 20:16

  • Jeden użytkownik podziękował kubek_24 za ten post:

    Kiubi (04-02-2015)

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar r.blaszczak

    Dołączył
    13.04.2013
    Lokalizacja
    Zielona Góra
    Posty
    716
    Telefon
    Lumia 950 CV PL
    FW
    Zawsze najnowsze
    Operator
    Polkomtel
    Dziękuję
    214
    Podziękowano
    298(188)
    H+ to HSDPA/HSUPA
    L lub LTE to wiadomo co
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. LUMIA 800 od Orange gubi zasięg
      Przez kamilsuchy1986 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 28
      Ostatni post / autor: 08-02-2015, 22:27
    2. [Lumia 620] lumia 620 (rom plusa) czasem gubi dotyk lub dzwięk.
      Przez jkecik w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 23-01-2015, 15:20
    3. Gubi zasięg w Njumobile
      Przez piotrasgp w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 17
      Ostatni post / autor: 20-10-2014, 13:25
    4. Lumia 900 gubi sieć
      Przez Hubertb w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 17-09-2014, 15:31
    5. HERE Drive+ gubi GPS
      Przez macmac w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 29
      Ostatni post / autor: 05-07-2014, 16:02

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas