Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: brak transmisji danych

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.11.2014
    Posty
    13
    Telefon
    lumia 930 , 520
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    1

    brak transmisji danych

    Reklama:
    Ostatnio mam ciągły problem z transmisją danych
    Wczesniej było ok tylko od ok. tygodnia coś się ten telefon
    Zaczął buntować
    -karta sim Play fresh z wykupionymi pakietami
    -miejsce centrum Wrocławia
    -soft producenta aktualizowany przez wi-fi
    Wykonałem reset ustawień fabrycznych z odzyskiwaniem kopii zapasowej
    Wszystko (aktualizacja i sim) jak powyżej
    Zmieniło się tylko to że teraz mi świecą klawisze nawigacyjne
    I przez ciągłe restartowanie zauważałem jakby kursor DOSa przy rozruchu
    Moim problemem jest to że mam brak transmisji danych, wygląda to tak że-
    Zasięg jest opisany jako "PLAY H" i przy obojętnie jakich ustawieniach
    Automatycznych,ręcznych,APN,roming,ipv4,2G->4G... itp.bład DNS
    Mam faktyczny Internet i opis zasięgu czyli H+ nad opisem nazwy operatora "PLAY H"
    Tylko po restarcie telefonu przez ok 20-40 sek.
    Nie mam innej nanokardsim żeby wykluczyć winę operatora.
    Czasami po 15 resetach i kombinacjach zdarza się ze się cos naprawi i działa przez pare godzin


    rozwiniecie tematu

    kończąc powyższy post internet zaskoczył ,eksperymentując wykorzystałem pozostałe dane czujnik danych zareagował wiec sprawdziłem ile mb zostało u operatora i tam nieaktualne dane wprowadziły mnie w błąd i wysuszyłem zawartość 30PLN na ok 30mb

    rozważam czy powyższe problemy nie wynikły z softu ... ale będę opisywać jak to sir dalej potoczy
    Ostatnio edytowane przez yvess ; 28-11-2014 o 07:45

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar gomal

    Dołączył
    31.07.2013
    Posty
    165
    Telefon
    925 640xl
    FW
    w
    Operator
    play
    Dziękuję
    151
    Podziękowano
    6(5)
    U mnie jest tak samo z internetem w play wina lezy chyba po stronie play raz jest raz nie ma albo dziala bardzo wolno w 4g

  • #3

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,915
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,920(11,123)
    a soft też masz z play?

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar gomal

    Dołączył
    31.07.2013
    Posty
    165
    Telefon
    925 640xl
    FW
    w
    Operator
    play
    Dziękuję
    151
    Podziękowano
    6(5)
    Soft mam czysty wgrany po kablu, w play jestem 2 miesiac i od pocztku nie bylo problemow z internetem tylko od jakis 2 tygodni tak sie dzieje

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.11.2014
    Posty
    13
    Telefon
    lumia 930 , 520
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    1
    i właśnie trudno mi być pewnym czy play daje ciała skoro po restarcie zawsze H+ jest, czy po prostu jakoś ten telefon z tym softem i tym operatorem nie są po prostu kompatybilne

    ale dochodzę do wniosku ze w sofcie nawala czujnik danych bo nie wiem czy ktoś miał taką sytuacje jak opisze
    -stary pakiet był ważny do 10.12 wykorzystałem go dziś i przekroczyłem o jakies 30mb
    -następnie zmieniam limit na nie ustawiono
    -następnie zmieniam fikcyjnie ważność na 2 dni 100mb transferu
    -wchodzę w czujnik danych przegląd i wyświetla -masz 32/100MB
    to jakaś niedoróbka aktualizacji chyba
    gdy ustawie np. 10MB jest napisane - Przekraczasz limit o 58MB 0MB do dyspozycji
    rozumiem ze mogłem przekroczyć wcześniej ale nie rozumiem czemu nie resetuje dla nowego ustawienia
    i ostatnia rzecz myślałem ze czujnik danych uniemożliwi mi wyczyszczenie środków np. kończąc pakiet oglądając YT

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,915
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,920(11,123)
    nie wygląda to na soft, tylko karta lub sieć

  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 925] MMS bez wlaczonej transmisji danych
      Przez slveck w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 28
      Ostatni post / autor: 31-08-2014, 16:50
    2. [Lumia 625] Problem po włączeniu transmisji danych
      Przez Patryk Jeżowski w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 21
      Ostatni post / autor: 16-08-2014, 22:22
    3. Restrykcyjne ograniczenie transmisji danych.
      Przez soso2546 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 30
      Ostatni post / autor: 26-07-2014, 10:18
    4. Brak transmisji danych
      Przez ostry w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 29-05-2014, 19:22
    5. [Lumia 510] Włączanie transmisji danych
      Przez lesska w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 10-06-2013, 13:51

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas