Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: [Lumia 635] Nie można połączyć się z siecią wifi

  1. #21

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.02.2013
    Lokalizacja
    Bratian, Poland
    Posty
    506
    Telefon
    HTC 8S | Lumia 535
    FW
    8.1 GDR2 | 8.1 GDR1
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    244
    Podziękowano
    219(45)
    Reklama:
    Każdy kiedyś był laikiem
    Wysłane z Lumii 520

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #22

    OFF-LINE
    Awatar GoOx

    Dołączył
    05.01.2014
    Posty
    484
    Telefon
    Lumia 735
    FW
    W10M
    Operator
    Play
    Dziękuję
    72
    Podziękowano
    144(67)
    Mam dokładnie ten sam problem w mojej 635, ktoś orientuje się czy kopia zapasowa w W10m zapisuje listę aplikacji jak to było w wp8.1?

  • #23

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,101
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,936
    Podziękowano
    219,749(11,084)
    raz tak raz nie, czasami nie mam nic nowego dodanego

  • #24

    OFF-LINE
    Awatar Rafusss

    Dołączył
    04.08.2016
    Lokalizacja
    3miasto
    Posty
    21
    Telefon
    Lumia 550
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    2(2)
    Witam jako nowy na forum.

    Mam ten sam problem co OP, tyle ze w innym modelu Lumi. Telefon jest nowy, ma 4 dzień. Pierwsze co zrobiłem to przez wi-fi aktualizację z menu Windows 10 mobile, potem zainstalowałem paręnaście aplikacji. Myślałem, ze tego typu podstawowe błędy zostały już dawno wyeliminowane przez aktualizację. Przestaje mnie dziwić, że systemy mobilne MS są niszą na rynku. Nie mam czasu bawić się w hard resety od razu po kupnie nowego telefonu, problem pewnie i tak się znów by pojawił po jakimś czasie. Musze po każdym dłuższym zakończeniu sesji wi-fi, aby się znów połączyć, wyłączyć i włączyć telefon od nowa. Szkoda, bo tak ogólnie to jestem z niego zadowolony.
    EDIT: niedogodność występuje gdy zresetuje wi-fi albo modem, jeżeli się nie resetuje to mogę na drugi dzień uruchomić wi-fi bez wyłączania telefonu.
    Ostatnio edytowane przez Rafusss ; 05-08-2016 o 15:36

  • #25

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,101
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,936
    Podziękowano
    219,749(11,084)
    pierwsze co po wyjęciu z pudełka to WDRT i aktualizacja oprogramowania, leżaki magazynowe też sprzedają

  • #26

    OFF-LINE

    Dołączył
    25.08.2016
    Posty
    4
    Telefon
    Lumia 640 Dual Sim
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez Rafusss Zobacz posta
    Witam jako nowy na forum.

    Mam ten sam problem co OP, tyle ze w innym modelu Lumi. Telefon jest nowy, ma 4 dzień. Pierwsze co zrobiłem to przez wi-fi aktualizację z menu Windows 10 mobile, potem zainstalowałem paręnaście aplikacji. Myślałem, ze tego typu podstawowe błędy zostały już dawno wyeliminowane przez aktualizację. Przestaje mnie dziwić, że systemy mobilne MS są niszą na rynku. Nie mam czasu bawić się w hard resety od razu po kupnie nowego telefonu, problem pewnie i tak się znów by pojawił po jakimś czasie. Musze po każdym dłuższym zakończeniu sesji wi-fi, aby się znów połączyć, wyłączyć i włączyć telefon od nowa. Szkoda, bo tak ogólnie to jestem z niego zadowolony.
    EDIT: niedogodność występuje gdy zresetuje wi-fi albo modem, jeżeli się nie resetuje to mogę na drugi dzień uruchomić wi-fi bez wyłączania telefonu.
    Witam,

    Jestem totalnym laikiem i próbuję rozwiązać zagadkę telefonu Lumia 640 Dual Sim mojego syna
    Telefon nowy, zakupiony tydzień temu w sklepie. Zaktualizowany do WP10. Na tę chwilę wszystko zdaje się działać ok, za wyjątkiem wifi, która zachowuje się dziwacznie, podobnie jak opisał Rafusss...
    Po włączeniu, telefon bez problemu, automatycznie łączy się z wifi:
    wp_ss_20160825_0003.png

    niestety po jakimś czasie tak jakby tracił to połączenie (ostatnio nawet w trakcie przeglądania internetu) i w centrum akcji widać wtedy to:
    wp_ss_20160825_0001 (2).png

    a w "ustawieniach wifi", sieć nie pojawia się ma na liście dostępnych sieci...

    Dopiero po wejściu w folder "zarządzaj" widać ją jako "zabezpieczona, nieudostępniona", a po kliknięciu na nią pokazana jest jako "znana sieć":
    wp_ss_20160825_0002 (2).png
    Podobnie jak u Rafusssa pomaga tylko wyłączenie i ponowne włączenie telefonu, ale też nie za każdym razem
    Przepraszam za mega laicki sposób opisania, ale mam nadzieję, ze załączone zdjęcia pomogą zrozumieć o co mi chodzi

    Z góry bardzo dziękuję za pomoc

    Pozdrawiam
    M.

  • #27

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,101
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,936
    Podziękowano
    219,749(11,084)
    w zarządzań masz widoczne tylko sieci zapisane bez znaczenia czy jest czy nie jest dostępna. Co do problemu, to próbowali poprawiać niby się chwalili że WiFi lepiej działa ale jak widać nic z tego bo jak piszesz pewnie w trakcie zablokowania ekranu ma to miejsce

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    morwena (27-08-2016)

  • #28

    OFF-LINE

    Dołączył
    25.08.2016
    Posty
    4
    Telefon
    Lumia 640 Dual Sim
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    w zarządzań masz widoczne tylko sieci zapisane bez znaczenia czy jest czy nie jest dostępna. Co do problemu, to próbowali poprawiać niby się chwalili że WiFi lepiej działa ale jak widać nic z tego bo jak piszesz pewnie w trakcie zablokowania ekranu ma to miejsce
    Dziękuję za superszybką odpowiedź

    Czy dobrze Ciebie zrozumiałam, że ten problem to ułomność tego modelu? Można coś na to poradzić? Dodam, że moja Lumia 925 łączy się zawsze bez najmniejszego problemu...

  • #29

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,101
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,936
    Podziękowano
    219,749(11,084)
    nie, problem modeli z dostępem do Wind10 tym bardziej że to leciwa sztuka i aż tak dłubać nie mają zamiaru. Pozostaje wrócić do Denim i spróbować ponownie

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    morwena (27-08-2016)

    Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Problem z połączeniem z siecią WIFI Eduroam
      Przez conte w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 29-10-2014, 14:24
    2. Nie można połączyć się z WiFi - pilne!
      Przez paulapt w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 10-10-2014, 21:11
    3. Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 11-08-2014, 15:32
    4. jak wyłączyć pobieranie przez wifi
      Przez juli w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 23-06-2014, 07:57
    5. Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 17-02-2014, 22:48

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas