Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Transmisja danych

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    24
    Telefon
    Lumia 1520
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)

    Transmisja danych

    Reklama:
    Witam!

    Najprawdopodobniej po aktualizacji Denim, transmisja danych przestała działać. Podejrzewam, że jest to spowodowane Ustawieniami APN do internetu, nie chce niczego popsuć, pogorszyć dlatego proszę was o pomoc.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar Carnage

    Dołączył
    14.03.2013
    Posty
    707
    Telefon
    Lumia 930
    FW
    WP8.1
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    113
    Podziękowano
    143(118)
    No to spróbuj wprowadzić APN zgodnie z zaleceniami operatora. Znajdziesz takie informacje na stronie operatora. Edycji dokonasz po wejściu w Ustawienia-SIM+ komórkowe-Ustawienia karty sim.
    Ostatnio edytowane przez Carnage ; 30-01-2015 o 20:47

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    24
    Telefon
    Lumia 1520
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Ustaw swój telefon

    Podejrzewam, że stąd. Tylko które ustawienia ? Czy wpisywac Serwer proxy, port serwera ?

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,918
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,927(11,123)
    a jakie masz ikony obok zasięgu?

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar mini21

    Dołączył
    24.05.2014
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    195
    Telefon
    Nokia Lumia 1520
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    24
    Podziękowano
    10(10)
    Dziś też miałem jakieś dziwne problemy z netem (Orange).

    Niby ikona H była, ale nie widać było żeby coś "ciągnęło".
    Próbowałem wył/wł. tel., wyszukiwania sieci i co mi tam tylko przyszło jeszcze do głowy.
    Nic nie pomagało.

    Po jakimś czasie zaczęło działać znowu.

    Może u Ciebie jest podobnie i już działa?
    Fotografia - pasja, zawód i WIELKA NUDA... Bo ile można fotografować nagie modelki

    https://www.facebook.com/piotrowskifoto
    www.fotomini.com.pl

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar ali_cja

    Dołączył
    29.08.2014
    Lokalizacja
    Koszalin/Gdańsk
    Posty
    5,220
    Telefon
    L 930, 950XL DS,1320
    Operator
    Plus,Play
    Dziękuję
    669
    Podziękowano
    1,411(868)
    Wpisów na blogu
    36
    @massymiliano; aktualne dokładne dane konfiguracyjne i trochę porad znajdziesz też tutaj:

    http://www.tabletowo.pl/2015/01/29/n...c-sie-pomocne/
    Ostatnio edytowane przez ali_cja ; 31-01-2015 o 04:55

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,918
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,927(11,123)
    kolego napisz więcej, jaki masz soft i czy masz cokolwiek w APN

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    24
    Telefon
    Lumia 1520
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Już wszystko wyjaśniam.
    @mini21 Dokladnie tak to wyglądało. Wcześniej miewałem ten sam problem, wyświetlało "H", "H+", ale przy zasięgu jakby nie "ciągnęło" internetu. Wystarczyło parę razy zmienić ustawienia sieci z 3g na 4g i odwrotnie, i zaczynało działać. ( Choć uważam, że tak być nie powinno i jest to strasznie irytujące, grunt, że działało).

    @ali_cja Wczoraj wpisałem Internet GPRS
    • Nazwa konfiguracji: Internet GPRS
    • Nośnik danych: GPRS
    • APN (punkt dostępu): internet
    • Nazwa użytkownika: internet
    • Hasło: internet
    • Uwierzytelnianie: normalne
    • Adres IP telefonu: Automatyczny
    • Podstawowy serwer DNS: 217.116.104.104
    • Dodatkowy serwer DNS: 217.116.100.100

    To, prosto ze strony Orange. Czyli, internet, internet, PAP, Działa.

    @djtonka Tak miałem wpisane: internetipv6, internet pap, Typ IP: IPv4v6 464XLAT. Zmieniłem na podane wyżej, działa do teraz.
    Mam nadzieję, że wpisane ustawienia, będą pobierały dane z wykupionego pakietu, a nie jakiegos innego, za dodatkowymi opłatami i po zmienia kartu obsługującej 4G, będzie również działało.

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar mini21

    Dołączył
    24.05.2014
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    195
    Telefon
    Nokia Lumia 1520
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    24
    Podziękowano
    10(10)
    massymiliano - to chociaż wiem, że to ten sam problem.
    Zastanawiam się jednak, kto/co jest winne takiego stanu rzeczy?
    Ja wczoraj z dwie godziny próbowałem coś zrobić i odpuściłem - przełączanie 3G/4G nie dawało rezultatu, potem samo "załapało".

    Nie wiem już sam - jakieś dziwne rzeczy się zaczęły dziać odkąd weszła aktualizacja do Denim....
    Fotografia - pasja, zawód i WIELKA NUDA... Bo ile można fotografować nagie modelki

    https://www.facebook.com/piotrowskifoto
    www.fotomini.com.pl

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    24
    Telefon
    Lumia 1520
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Powiem Ci, że manewr z tym przełączaniem, musiałem stosować już przed Denim, po aktualizacji, przestało działać kompletnie. Mam nadzieję, że wprowadzone dane będą odpowiednie, nie zdziwię się po wręczeniu faktury przez Orange.

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 630] Wysyłanie MMS a transmisja danych
      Przez redsalamander w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 15
      Ostatni post / autor: 25-09-2014, 08:40
    2. Transmisja danych - problem
      Przez Army of Scourge w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 06-02-2014, 07:09
    3. Transmisja danych i WiFi
      Przez Thael32 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 04-02-2014, 15:52
    4. [Lumia 610] Nie działa transmisja danych
      Przez webmandes w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 05-10-2013, 18:12
    5. [HTC 8S] Niedziałająca transmisja danych
      Przez Charliex w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 11-08-2013, 17:47

    Tagi dla tego wątku

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas