Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem z siecią po wgraniu WP 8.1 PFD

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.06.2014
    Posty
    19
    Telefon
    nokia lumia 1520
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    2(2)

    Problem z siecią po wgraniu WP 8.1 PFD

    Reklama:
    Witam.
    Jak w temacie. Tzn. jak przeglądam strony przez IE po kilku minutach pojawia się "problem z wyświetleniem strony" ja przejdę do FB wyskakuje "problem z siecią" jak chce cokolwiek zrobić na Internecie pojawia się problem z siecią. Ale jezeli w tym czasie chce wykonać połączenie telefoniczne to nie ma problemu dzwonie wszędzie. Na górnym pasku zasięg pokazuje raczej pełny /wszystkie kreski + 3G lub LTE. Móc korzystać ponownie z Internetu musze włączyć na kilka sekund tryb samolotowy i wyłączyć wówczas mam neta na kilka/kilkanaście minut. Również Bluetooth zrywa polaczenia po kilku/kilkunastu minutach. Myślicie ze jest to problem do rozwiązania czy wracać do WP8.0
    Z góry dzieki za pomoc
    Sent from my RM-937_apac_malaysia_941 using Tapatalk
    Using Tapatalk

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,970
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,950
    Podziękowano
    222,111(11,128)
    Dzwonisz po 2G i stąd różnica,,widocznie operator coś kombinuje. Nie używasz roamingu?

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.06.2014
    Posty
    19
    Telefon
    nokia lumia 1520
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    2(2)
    Hmm nie sądzę, np. domu mam USB Brouband i LG G3 w tej samej sieci i nie ma problemu z netem. Poza tym wcześniej na WP 8.0 hulało aż milo.
    Sent from my RM-937_apac_malaysia_941 using Tapatalk
    Using Tapatalk

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.06.2014
    Posty
    19
    Telefon
    nokia lumia 1520
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    2(2)
    Roaming mam wyłączony aktualnie, czy to może mieć jakiś znaczenie ?
    Sent from my RM-937_apac_malaysia_941 using Tapatalk
    Using Tapatalk

  • #5

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,970
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,950
    Podziękowano
    222,111(11,128)
    nie wiemy jak z twoją siecią, jak masz włączony 3G to masz silny sygnał i znaczek przy ikonie zasięgu?

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.06.2014
    Posty
    19
    Telefon
    nokia lumia 1520
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    2(2)
    No dokladnie tak jest, czasem pojawia się 3G czasami LTE, ale mimo tego że na pasku to się wyświetla to i tak mam problem z http/https, dziwne, a może coś z DNSami ... ?!
    Sent from my RM-937_apac_malaysia_941 using Tapatalk
    Using Tapatalk

  • #7

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,970
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,950
    Podziękowano
    222,111(11,128)
    ale czemu miałbyś jakieś wpisywać? masz aktualne Sieć+ etc?

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.06.2014
    Posty
    19
    Telefon
    nokia lumia 1520
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    2(2)
    Więc... wrocilem do WP8.0 stwierdziłem, że mieć telefon z WP8.1 bez neta a mieć telefon z WP8.0 z netem, sami wiecie wszystko wróciło do normy, caly czas w zasięgu, no i bateria trzyma o kilka godzin dłużej. No cóż mój telefonik nie polubił WP8.1 PfD, w przeciwieństwie do mnie, czekam z jeszcze większą niecierpliwością na oficjalną wersję niż wcześniej. Pozdro dla djtonka i dzięki
    Sent from my RM-937_apac_malaysia_941 using Tapatalk
    Using Tapatalk

  • Jeden użytkownik podziękował chryscm za ten post:

    djtonka (10-07-2014)

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 6
      Ostatni post / autor: 12-05-2014, 04:43
    2. Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 17-02-2014, 23:48
    3. Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 16-01-2014, 09:58
    4. Windows 8.1 - połączenie z siecią Ad-hoc
      Przez Epps w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 21-10-2013, 21:39
    5. Problem z siecią komórkową po aktualizacji Amber.
      Przez Pawelco2 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 18
      Ostatni post / autor: 10-08-2013, 15:37

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas