Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Lumia 625 - przestaje działać 'Transmisja danych'

  1. #11

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,819(11,122)
    Reklama:
    to roaming wyłącz, zostaw tylko swoją sieć

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #12

    OFF-LINE

    Dołączył
    25.11.2014
    Posty
    7
    Telefon
    Lumia 625
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    0(0)
    Zrobiłem tak jak mi podpowiedziałeś. Po resecie telefonu łapie HSDPA+ (nie wiem dlaczego nigdy nie łapał LTE) działa przez minutę, a później znikają wszystkie ikonki, pozostaje tylko pasek zasięgu.

  • #13

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.06.2013
    Lokalizacja
    Bydgoszcz
    Posty
    29
    Telefon
    Lumia 625
    FW
    10521.155
    Operator
    Play
    Dziękuję
    26
    Podziękowano
    2(2)
    Ja bym spróbował wymienić kartę SIM, jak dalej będzie to samo to test w Nokia Care Suite pod kątem działania karty SIM i sieci.

  • #14

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,819(11,122)
    test wykrywa tylko obecność karty nie zda się na wiele

  • #15

    OFF-LINE

    Dołączył
    25.11.2014
    Posty
    7
    Telefon
    Lumia 625
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    0(0)
    No też w sumie dobry pomysł. Spróbuję jutro podejść do PLAYa i zamówić duplikat. Jak tylko to załatwie to na pewno napiszę, czy problem zniknął.

  • #16

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.06.2013
    Lokalizacja
    Bydgoszcz
    Posty
    29
    Telefon
    Lumia 625
    FW
    10521.155
    Operator
    Play
    Dziękuję
    26
    Podziękowano
    2(2)
    Mnie się wydaje że to jednak będzie wina karty skoro nigdy nie widziałeś LTE na wyświetlaczu, prawdopodobnie będzie to stara wersja karty nie obsługująca LTE. Duplikat w Play dostaniesz za darmo jak by co.

  • #17

    OFF-LINE
    Awatar tranzystor82

    Dołączył
    24.08.2014
    Posty
    66
    Telefon
    Lumia 925
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    4(4)
    To wina nadajnika Play mam ten sam problem zmiana sim oraz softu na Play nie przynosi rezultatu z reszta radio rom nie wchodzi w skład softu tylko jest dociągane z updateu

    Natomiast dzieje się to w różnych okolicach .miasta co dowodzi problemu nadajnika

  • #18

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.08.2014
    Posty
    3
    Telefon
    Lumia 635
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Mam lumie 635 i abo w Play. Ten problem z Internetem jest związany bezpośrednio z Playem, bo nie dość, że mi też zrywa działanie Internetu to kumpel, który ma telefon z androidem też ma takie problemy. Dodam, że korzystam z LTE.

  • #19

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.12.2014
    Posty
    3
    Telefon
    Nokia Lumia 625
    Operator
    Play
    Dziękuję
    9
    Podziękowano
    0(0)
    Mam taki sam problem. Komórka zakupiona w Play. Przez rok używania nic się z nią nie działo. Od około dwóch tygodni jednak zrywa transmisję danych. Mam najnowszą wersję systemu w PfD. Próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne i nic to nie dało. Wymiana karty sim nic nie dała. Przełożyłem sim do starej Nokii z symbianem i transmisja danych działa prawidłowo. Nie jest to więc wina karty sim. Pani z Play powiedziała, że już kilka osób zgłosiło w ciągu ostatnich dni taki sam problem z Lumią 625. Spróbuję jeszcze przywrócić normalny system 8.1 bez PfD. Jeśli się nie uda, to Nokia pójdzie na sprzedaż. Mam już dość problemów z komórkami.

  • #20

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.04.2014
    Posty
    1
    Telefon
    Win 625
    Operator
    Play
    Dziękuję
    6
    Podziękowano
    0(0)
    Witam
    Mam problem z internetem w nokia lumia 625 - chyba podobny jak opisany powyżej.
    W telefonie nie działa transmisja danych - ale o dziwo, tylko w przypadku karty play.

    Sprawdzałem:
    - Transmisja danych włączona (obok zasięgu napis LTE/3G lub E jest)
    - Kilka kartami sim play(mam abo rodzinne), by wykluczyć problem z moją.
    - Wyboru sieci na sztywno (plus, play, i t-mobile)
    - Reset ustawień telefonu + ponowna konfiguracja sieci (sprawdziłem nawet manualnie ustawienia APN)
    - Jako, że mam drugi taki sam telefon (Lumie 625 z kartą t-mobile) - zamieniłem karty i tu o dziwo karta sim t-mobila działa w moim telefonie (transmisja danych), natomiast w drugim karta play nie pozwalała na transmisje danych) - co pozwala mi twierdzić ze wina lezy po stronie play - nie po stronie mojego telefonu.
    Włożyłem moją kartę do lumii 535 (też windows 8.1) - internet działa bez problemu.

    Niestety nic nie pomaga, jakiś czas temu mogłem zrestartować telefon i to wystarczyło by sieć wróciła, obecnie niestety nawet wielokrotny reset nie pomaga - czasem internet wraca sam z siebie, po którymś restarcie - czasem niestety nic. Z forów internetowych wynika ze niestety problem dość ogólny (625+internet w play). Proszę o pomoc.

    Skontaktowałem się równolegle z play, ale może ktoś znalazł już rozwiązanie ?

    Pozdrawiam
    Pozdrawiam Łukasz

  • Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. WiFi właczone a transmisja danych działa
      Przez disnemar w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 31-08-2014, 20:31
    2. [Lumia 520] Dotyk po uśpieniu przestaje działać
      Przez Mateusz Durczok w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 04-08-2014, 20:52
    3. Transmisja danych - problem
      Przez Army of Scourge w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 06-02-2014, 07:09
    4. Transmisja danych i WiFi
      Przez Thael32 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 04-02-2014, 15:52
    5. [Lumia 610] Nie działa transmisja danych
      Przez webmandes w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 05-10-2013, 18:12

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas