Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Telefon nie uruchamia się po demontażu

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    11.07.2014
    Posty
    107
    Telefon
    Iphone 7, Lumia 830
    Dziękuję
    29
    Podziękowano
    13(9)

    Telefon nie uruchamia się po demontażu

    Reklama:
    Witam.
    Wymieniałem moduł audio z mikrofonem, złożyłem wszystko z powrotem, ale telefon nie chce się uruchomić.
    Ekran czarny, brak reakcji na naciskanie przycisków.
    Próbowałem robić reset głośność w dół plus power - bez efektu- jedynie podczas przytrzymywania tych klawiszy- co ok. 6 sekund jest pojedyncza wibracja.
    Po podłączeniu do zasilania jest dźwięk informujący o ładowaniu, ale nic poza tym.
    Proszę o radę, co zrobić/co mogłem zepsuć.

    Edit: zrobiłem selftest- wszystko w dół od display selftest włącznie nie uruchamia się, wywala komunikat:

    timeout happened in method ReadExtDetailedTestResults and exeption from messaging was: BaseMessaging: SendAndReceive exeption: Receive.

    Wygląda na to, że coś z dotykiem/wyświetlaczem, ale tam są tylko dwie taśmy które łączą dotyk z płytą, sprawdzałem, wpinałem ponownie i dalej nic.
    Ostatnio edytowane przez anics ; 15-07-2015 o 22:19

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,961
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,087(11,127)
    A najważniejsze, napięcie baterii jakie

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    11.07.2014
    Posty
    107
    Telefon
    Iphone 7, Lumia 830
    Dziękuję
    29
    Podziękowano
    13(9)
    Jak to mogę sprawdzić? Jeśli przez NCS HV baterry information to wszędzie jest: not available.
    Podczas ładowania nawet się nie grzeje- wygląda tak jakby się nie ładował.
    Ostatnio edytowane przez anics ; 15-07-2015 o 23:48

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,961
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,087(11,127)
    Jak ty chciałeś cokolwiek sprawdzić jak telefon musi być uruchomiony przecież. Napięcie na baterii miernikiem sprawdź

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    11.07.2014
    Posty
    107
    Telefon
    Iphone 7, Lumia 830
    Dziękuję
    29
    Podziękowano
    13(9)
    Napięcie jest 04,V między pierwszym a drugim pinem.
    Ostatnio edytowane przez anics ; 16-07-2015 o 08:18

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,961
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,087(11,127)
    między + a minusem, tam masz trzy styki

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    11.07.2014
    Posty
    107
    Telefon
    Iphone 7, Lumia 830
    Dziękuję
    29
    Podziękowano
    13(9)
    Też 0,4 z małym kawałkiem.
    Teraz po podłączeniu telefonu do ładowarki jest tylko jedna wibracja i cisza.

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,961
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,087(11,127)
    to trup zatem takiej nie odratujesz chyba że źle sprawdzasz

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    11.07.2014
    Posty
    107
    Telefon
    Iphone 7, Lumia 830
    Dziękuję
    29
    Podziękowano
    13(9)
    A jak naładuję baterię poza telefonem i taką włożę do telefonu, to coś zmieni?

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,961
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,087(11,127)
    zmieniłoby ale 0.4V to jakaś usterka samego ogniwa lub zwarcie na linii zasilania. Normlanie postawisz taką baterię gdzie napięcie spadnie poniżej 3V no ale ładujesz na krótko a własne ryzyko

  • Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 920] Telefon nie uruchamia się
      Przez Bajo85 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 12
      Ostatni post / autor: 22-06-2015, 10:53
    2. [Lumia 820] Telefon nie uruchamia się
      Przez damiant94 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 7
      Ostatni post / autor: 14-10-2014, 19:40
    3. [Lumia 820] Telefon nie uruchamia się, gwarancja?
      Przez kamil2127 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 04-12-2013, 06:28
    4. [HTC 8S] Telefon nie uruchamia się po upadku
      Przez darkcreator w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 21
      Ostatni post / autor: 17-09-2013, 11:21
    5. Telefon nie uruchamia sie. Nie laduje. Komputer nie wykrywa
      Przez czajnior20 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 34
      Ostatni post / autor: 08-04-2013, 22:27

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas