Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Windows 10 problem podczas aktualizacji -> smutna buźka -> koła zębate

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.07.2015
    Posty
    3
    Telefon
    Lumia 925
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    0(0)

    Unhappy Windows 10 problem podczas aktualizacji -> smutna buźka -> koła zębate

    Reklama:
    Dzień dobry!
    Moja Lumia 925 obraziła się na mnie podczas próby zainstalowania windowsa10.
    Telefon był naładowany w 100% + podpięty do ładowarki, pobieranie i przygotowanie do instalacji trwało chyba z 1,5h no, ale mniejsza z tym, same zębatki też kręciły się z godzinę i nagle pokazała się smutna morda i zdechło coś takiego: :-(
    Teraz nie daje się włączyć jest tak
    Logo orange -> Nokia -> Koła zębate -> czarny ekran -> orange itd.
    Błąd identyczny jak tu: http://answers.microsoft.com/en-us/i...c-889a8877cf83

    No i nic mi to nie daje. Wywala się cały czas tak samo. Windows wraz z WPRT tylko sobie wydaje dźwięki, że nie rozpoznano urządzenia USB. Studiuję tutejsze forum, bezskutecznie, NCS też nic nie widzi. Jedyne co udało mi się zrobić to ściągnięcie jakichś wirusów (też z tego forum :s)

    Telefon aktualnie działa tak:

    W razie problemów z tubą: https://www.youtube.com/watch?v=Ze8J8v6hM98

    Z góry dzięki!
    Ostatnio edytowane przez jezykwsombrero ; 16-07-2015 o 23:12

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
      Awatar marass82

    Dołączył
    27.09.2012
    Posty
    6,232
    Telefon
    L820/O7/AtivS
    Dziękuję
    1,018
    Podziękowano
    52,814(1,462)
    Po prostu wgraj rom i po sprawie.

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.07.2015
    Posty
    3
    Telefon
    Lumia 925
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    0(0)
    nie jestem w stanie tego zrobić, bo telefon cały czas się restartuje. komputer też go nie widzi.

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,813(11,122)
    Ncs wgrywa na trupa. Nie pisz że nie działa tylko bierz się za poradnik

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar jano209

    Dołączył
    18.09.2012
    Lokalizacja
    nowy sącz
    Posty
    162
    Telefon
    Lumia 830 ,Lumia 950
    Operator
    plus
    Dziękuję
    89
    Podziękowano
    10(9)
    Uruchom WPRT podłącz kabel na telefonie wciśnij V- i Power i zaczekaj aż zawibruje na pewno ruszy.

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.07.2015
    Posty
    3
    Telefon
    Lumia 925
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez jano209 Zobacz posta
    Uruchom WPRT podłącz kabel na telefonie wciśnij V- i Power i zaczekaj aż zawibruje na pewno ruszy.
    to kończy się tylko tym, że windows na chwilę widzi telefon (nie rozpoznano urządzenia USB, no ale widzi, że urządzenie istnieje) logo orange mija, pojawia się logo nokia wtedy już telefon znika z systemu, na kołach zębatych nadal telefonu nie ma, gdy od nowa pojawia się orange wyskakuje komunikat o nie znanym urządzeniu usb itd. windows to 8.1 jakby to cokolwiek dawało.
    ale dzięki mimo wszystko za odpowiedzi, popróbuję jeszcze z tym ncsem, ale kurde no nie wiem jak podpiąć ten telefon, bo gdy tylko dostanie prądu to się loopuje.

    o tak system widzi wtedy nokię:
    Przechwytywanie.JPG

    --- Post Połączono 10:09 --- Poprzedni Post napisano 09:48 ---

    może to głupie, ale przez przypadek telefon spadł mi z biurka, gdy podpiąłem go ponownie to zaczął magicznie współpracować.
    jak zadziała to przepraszam za zamieszanie, bo czuję się z tym co najmniej głupio :d
    13.JPG
    Ostatnio edytowane przez jezykwsombrero ; 17-07-2015 o 12:00

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,813(11,122)
    a po co podpinasz? masz robić według poradnika

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    Mars Janin (14-09-2015)

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.06.2016
    Posty
    2
    Telefon
    lumia 930
    Dziękuję
    6
    Podziękowano
    0(0)
    Witam
    Mam taki sam problem z moją lumią 930. Staram się robić zgodnie z poradnikiem , tylko mam problem ponieważ Nokia Download Manager (ściągnięta wersja edytowana z forum) nie chce mi odpalić na komputerze a nie mam innej możliwości. Próbowałem bez Anty wirusa i nic. Zawiesza się na uruchamianiu.

    Ściągnąłem jeszcze wersje systemu 8.1 Denim (także z forum warian CV Francja) i umieściłem w lokalizacji C:\ProgramData\Nokia\Packages\Products\RM-1045 i NCS go nie widzi. Może do złej lokalizacji wrzucam.

    Pamiętam że podobne zabawy robiłem z Lumią 820 i nie było problemu. Tylko ze wtedy działał program i miałem dostępny ProductCode. Proszę o jakiś pomysł chciałbym uniknąć serwisu. Przekopałam już forum i inne strony i nie mogę znaleźć.
    Pozdrawiam

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,813(11,122)
    To jeszcze raz czytasz to co potrzeba a nie jakieś starocie. Przegapiłeś informacje w temacie NDPM że już nie pobierzesz? Od tego masz soft na forum

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    Maciek Mazurek (18-06-2016)

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.06.2016
    Posty
    2
    Telefon
    lumia 930
    Dziękuję
    6
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    To jeszcze raz czytasz to co potrzeba a nie jakieś starocie. Przegapiłeś informacje w temacie NDPM że już nie pobierzesz? Od tego masz soft na forum
    Dziękuję za pomoc , przez WDRT poszło wszystko automatycznie. Dzięki wielkie

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Problem podczas włączania systemu Windows 8
      Przez KewinPol w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 23-08-2015, 22:03
    2. [Lumia 520] LUmia 520 smutna minka blue screen problem z instalacja systemu
      Przez P4tryk w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 21-12-2014, 22:20
    3. [Lumia 920] piorun i koło zębate problem po wymianie szybki
      Przez kalafior17 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 31-08-2014, 21:02
    4. Odpowiedzi: 15
      Ostatni post / autor: 18-09-2013, 13:49
    5. Koło zębate po przyciśnieciu aktualizacji
      Przez sanka w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 14
      Ostatni post / autor: 15-08-2013, 20:43

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas