Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Problem z nie wyłączającym się trybem słuchawkowym ?

  1. #11

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2015
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 520
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    0(0)
    Reklama:
    Ale jeżeli gniazda nie ma to nie robi zwarcia, a na pinach na płycie zwarcie nadal jest...

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #12

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,881(11,122)
    gniazda nie ma ale złącze robi zwarcie

  • #13

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2015
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 520
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    0(0)
    Ok to wypiernicze jeszcze złącze choć jak na nie patrze to fizycznie niema takiej opcji żeby zwierało samo złącze... Zobaczę co będzie po wylutowaniu.

    --- Post Połączono 23:12 --- Poprzedni Post napisano 22:58 ---

    Sorki ze post pod postem. Niestety gniazdo zwarcia nie robi, po pomiarze punkty lutownicze na płycie nadal są zwarte..Żeby była jakaś serwisówka to może to może bym z nią coś podziałał.. Nic będę szukał, dzięki za wszystkie odpowiedzi.

  • #14

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,881(11,122)
    tor sygnałowy lewy/prawy masz zwarty do masy bez gniazda AV tak?


  • #15

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2015
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 520
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    0(0)
    Lewy i prawy nie jest zwarty , do masy zwarty jest HS_DET

  • #16

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,881(11,122)
    Już na samym złączu na płycie?

  • #17

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2015
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 520
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    0(0)
    tak na samym złączu na płycie

  • #18

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,881(11,122)
    Masz teraz schemat żeby sprawdzić bo na grafice uciąłem niechcący?

  • #19

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2015
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 520
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    0(0)
    no nie bardzo.. był bym wdzięczny za podesłanie, zdejmę dziś osłonę od procesora audio i pomierzę, może coś znajdę.. Dziwne to uszkodzenie, dźwięk w głośniku od rozmów działa, mikro działa słuchawki działały, co prawda jeden kanał ale jak się dobrze wtyczkę wygieło to działał też drugi a buzzer niestety.. w jednym z Twoich postów o dolby i korektorze w lumi widziałem chyba ten schemat i tak się zastanawiam czy to nie będzie wina wzmacniacza lub samej lini która jest odpowiedzialna za jego uruchomienie.. Dam znać wieczorem co i jak, może coś urzeźbię.

  • #20

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,881(11,122)
    Schemat wrzucę na forum wieczorem
    ===========
    ok kolego, zwarcie masz bo to jest masa biegnąca z powrotem do CPU. Pozostaje sprawdzić elementy i mieć inny do porównania

  • Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 520] Problem z trybem samolotowym
      Przez Brzezin w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 105
      Ostatni post / autor: 16-04-2017, 16:17
    2. Lumia 520: problem z gniazdem słuchawkowym
      Przez Kamil10445 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 20
      Ostatni post / autor: 17-11-2014, 23:29
    3. [Lumia 1020] Problem z wyłączającym się telefonem
      Przez agipa w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 23
      Ostatni post / autor: 17-10-2014, 20:35
    4. Problem z trybem głośnomówiącym.
      Przez Jarek_wt w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 21-03-2014, 15:02
    5. Problem z zestawem słuchawkowym blutacz nokia (bh-505)
      Przez Dante18x w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 19-02-2014, 15:40

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas