Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: [PLAY] Internet w roamingu krajowym nie działa

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    13.08.2013
    Posty
    16
    Telefon
    Nokia 520
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    6
    Podziękowano
    3(2)

    [PLAY] Internet w roamingu krajowym nie działa

    Reklama:
    Od samego początku nie działa mi na Lumi 520 roaming krajowy w Play. Mogę rozmawiać, ale IE z Internetem się już nie łączy.
    Moje ustawienia APN do Internetu:
    Nazwa punktu dostępu: internet
    Nazwa użyktownika: puste
    Hasło: puste
    Adres proxy: puste
    Port proxy: puste
    Rodzaj sieci: IPv4
    Rodzaj uwierzytelnienia: brak
    Bez względu na to czy podłącze się do siecie Play (Plus) czy Play (Orange) internet mobilny nie działa. Co robić?

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar skubi07

    Dołączył
    19.07.2013
    Lokalizacja
    Tarnów
    Posty
    1,435
    Telefon
    Xiaomi Mi3W
    Operator
    T-Mobile
    Dziękuję
    216
    Podziękowano
    221(183)
    Wejdź w ustawienia sieci i zmień Opcje dane roamingu na korzystaj z roamingu, oraz transmisja danych na włączone. Będzie działać

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    13.08.2013
    Posty
    16
    Telefon
    Nokia 520
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    6
    Podziękowano
    3(2)
    Aż taki głupi to ja nie jestem xD. Mam to zawsze włączone.

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    Usuń te swoje APNy, odpal najnowszą wersję Punkt dostępu i wybierz opa. Powinno działać

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar skubi07

    Dołączył
    19.07.2013
    Lokalizacja
    Tarnów
    Posty
    1,435
    Telefon
    Xiaomi Mi3W
    Operator
    T-Mobile
    Dziękuję
    216
    Podziękowano
    221(183)
    Ja po prostu włożyłem karte playa po wgraniu softa i włączyłem transmisje danych. Net śmiga bez problemu po pakiecie ;D

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    13.08.2013
    Posty
    16
    Telefon
    Nokia 520
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    6
    Podziękowano
    3(2)
    Usunąłem wszystkie APNy. Został tylko jeden od Play, którego nie moge usunąć. Po jego aktywacji nic się nie zmienia, Internet nie działa. Ostatnio chwilowo nawet nie działał Internet w Play.

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    A aplikacja Punkt dostępu, uruchomiłeś?

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar skubi07

    Dołączył
    19.07.2013
    Lokalizacja
    Tarnów
    Posty
    1,435
    Telefon
    Xiaomi Mi3W
    Operator
    T-Mobile
    Dziękuję
    216
    Podziękowano
    221(183)
    Zobacz w punkt dostępu jak wygląda apn od playa. Mój ma takie ustawienia i działa bez problemów zawsze i wszędzie.

    wp_ss_20140104_0001.pngwp_ss_20140104_0002.pngwp_ss_20140104_0003.pngwp_ss_20140104_0004.png

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    11.11.2013
    Posty
    29
    Telefon
    600822552
    Dziękuję
    21
    Podziękowano
    4(4)
    Zadzwoń na info Play i każ wyłączyć usługę bezpieczny Internet. Ona powoduje, iż transmisja dany w plusie i Orange nie działa. Po dezaktywacji będzie Ci chodzić.

    Sent from my Nokia Lumia 920/Amber/GDR3 using Tapatalk

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.03.2013
    Posty
    20
    Telefon
    Lumia 925
    FW
    Lumia Black
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    6(2)
    Moze glupie pytanie ale czy Internet w Play w krajowym roamingu jest dodatkowo platny? Mam w abo paczkę 2,5gb neta. Pytam bo tez mi nie dziala


    Sent from my RM-885_eu_poland_298 using Tapatalk

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Internet w Play, ciekawa opcja
      Przez rakers w dziale Play
      Odpowiedzi: 26
      Ostatni post / autor: 03-12-2015, 11:41
    2. [HTC8S] Nie działa internet po pakietach
      Przez lechita20 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 12
      Ostatni post / autor: 29-09-2013, 09:05
    3. Internet z pakietu nie działa
      Przez kwapol w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 28-11-2012, 23:16
    4. Wolno działający internet w TP 40 MB
      Przez zuzek8 w dziale Poza tematem
      Odpowiedzi: 15
      Ostatni post / autor: 15-09-2012, 13:37
    5. a gdzie dział Play?
      Przez rakers w dziale Pozostali operatorzy
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 26-08-2012, 22:15

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas