Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: Marny sygnał WiFi

  1. #41
    Shparag
    Gość
    Reklama:
    Anteny część druga weź no jeszcze tu zajrzyj pierwszy post na stronie układ anten i tam masz wifi i bt zdejmij tył 920 i zajrzyj tam też sa jakieś styki, może tam też gdzieś leży problem? tu masz podgląd jeszcze klapy od tyłu Klapka i anteny

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #42

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.04.2014
    Posty
    25
    Telefon
    Lumia 520
    Dziękuję
    39
    Podziękowano
    0(0)
    Problem z WiFi rozwiązany!

    Tak jak na początku domniemałem - problem był typowo fizyczny (HW - nie soft telefonu czy routera). Po demontażu telefonu na pierwszy rzut oka dało się zauważyć brak styku ("spring clip") do anteny WLAN/BT (posiada 2 styki dla WLAN i BT jednocześnie - w moim przypadku tylko jednego było brak). W związku z powyższym poczyniłem poszukiwania w kierunku zamiennika tego styku. W serwisie dostałem starą płytę główną od jakiegoś telefonu i przelutowałem z niej inny styk w miejsce brakujące na płycie Lumii 920. Efekt jest taki, że SpeedTest.net powtarzalnie (za każdym razem) pokazuje trasmisje danych (Download) na poziomie 10-12 Mbit/s. Uważam to za rozwiązanie problemu.

    Jeśli chodzi o poczynione obserwacje:
    - ktoś był mało delikatny i urwał styk od w/w anteny;
    - anteny są na sztywno przyklejone do obudowy za pomocą kleju błyskawicznego (lub czegoś w tym stylu);
    - antena główna (Low and High Band - u dołu obudowy wraz ze slotem na port USB i mikrofon główny) jest "przedziurawiona lutownicą" w celu umieszczenia w tej dziurze mikrofonu - nie skomentuję tego;
    - nadal nie wiem co z magnetometrem...chyba założę osobny temat - w Lumii 1020 czujnik jest na listwie od przycisków bocznych, w 920 (moim egzemplarzu) nie widziałem żadnego podzespołu na w/w listwie...

    Na koniec pragnę ostrzec przed kupnem telefonu z niewiadomego źródła - szczególnie podpisanego jako "odnowiony"; szkoda nerwów, chociaż ta lekcja dała mi wiele do myślenia i pozwoliła podszkolić swoje umiejętności w zakresie naprawy sprzętu GSM.
    Nie bójcie się odkręcić dwóch śrubek w Lumii 920! Da wam to szerszy pogląd na problem
    Ostatnio edytowane przez MichalZaq ; 14-01-2015 o 19:40

  • Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Gubienie sygnału GPS
      Przez darwyp w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 44
      Ostatni post / autor: 21-10-2014, 07:18
    2. [Lumia 820] sygnał sms CYAN
      Przez nela w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 16
      Ostatni post / autor: 11-08-2014, 16:47
    3. nie ma sygnału / diagnostic OK
      Przez kobi w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 12-03-2014, 07:23
    4. [Lumia 625] Sygnał SMS
      Przez Fafikdog w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 19-12-2013, 13:39
    5. [Lumia 510] Moc sygnału
      Przez mateo158 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 31-07-2013, 16:49

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas