Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: [Lumia 820] Problem z połączeniem Wi-Fi

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.10.2013
    Posty
    18
    Telefon
    Lumia 820
    Dziękuję
    11
    Podziękowano
    2(2)

    [Lumia 820] Problem z połączeniem Wi-Fi

    Reklama:
    Witam,

    mam następujące problemy z siecią bezprzewodową:

    Pierwsza kwestia to losowy brak transferu, telefon normalnie znajduje sieć łączy się i wszystko jest ok do momentu jak zostanie odłożony (wygaszony). Po ponownym włączeniu ekranu sieć Wi-Fi nadal jest dostępna, połączona ale nie ma internetu, telefonu też nie da się spingować. Dzieje się to zupełnie losowo, czasem potrafi całą noc działać poprawnie czasem chwile po odłożeniu już nie ma internetu. (opcja "nie wyłączaj sieci Wi-Fi po wyłączeniu..." oczywiście zaznaczona)

    Druga sprawa to ponowne łączenie do znalezionej już sieci. Jak w domu stracę zasięg i po chwili powrócę do niego, to telefon nie łączy się ze zgubiona siecią nawet po kliknięciu na nią, trzeba zrestartować połączenie Wi-Fi.

    Dziękuję za pomoc.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,968(11,123)
    Jakie oprogramowanie? Jak Amber to czy w ustawieniach Sieć komórkowa masz zakładkę o wifi?

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.10.2013
    Posty
    18
    Telefon
    Lumia 820
    Dziękuję
    11
    Podziękowano
    2(2)
    Tak, Amber ale w ustawieniach Sieci komórkowej nie mam Wi-Fi.

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,968(11,123)
    Racja pewnie masz 3047 a nie 3049. To tylko dotyczy jednej sieci?

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.10.2013
    Posty
    18
    Telefon
    Lumia 820
    Dziękuję
    11
    Podziękowano
    2(2)
    Oba problemy dotyczą zarówno 3 różnych ruterów jak i napotkanych hotspotów.

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,968(11,123)
    Skoro masz zaznaczone podtrzymanie wifi po blokadzie to pozostaje jedynie opcja wgrania softu, bo rozumiem że Amber dostałeś via OTA?

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.10.2013
    Posty
    18
    Telefon
    Lumia 820
    Dziękuję
    11
    Podziękowano
    2(2)
    Tak, aktualizacje Amber ściągałem po Wi-Fi brand T-mobile.

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,968(11,123)
    Nie pozostaje nic innego jak zmienić samemu lub serwis gdzie zrobią to samo i nic poza tym

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.10.2013
    Posty
    18
    Telefon
    Lumia 820
    Dziękuję
    11
    Podziękowano
    2(2)
    Czyli moja wersja softu 3047 nie jest najnowszą? To którą zainstalować, brandowaną czy czystą?

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,968(11,123)
    No wgraj inny wariant tym razem

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    DaBuu (07-10-2013)

    Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 920] Problem z połączeniem Windows XP
      Przez seldek w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 20
      Ostatni post / autor: 18-08-2015, 00:14
    2. Lumia 920 - problem z połączeniem przez USB
      Przez Nikander w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 13-01-2014, 19:32
    3. Problem z połączeniem Nokia Lumia 920
      Przez ercon90 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 18-12-2013, 22:23
    4. [Lumia 620] Problem z włączeniem po upadku
      Przez norton007 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 05-10-2013, 17:00
    5. [Lumia 800] Wyskakuje problem z połączeniem z internetem
      Przez diego1121 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 10-04-2013, 20:43

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas