Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Windows 10 Inside preview - brak pamięci Lumia 625

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.07.2015
    Posty
    3
    Telefon
    Nokia Lumia 625
    FW
    Windows Phone 10
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)

    Windows 10 Inside preview - brak pamięci Lumia 625

    Reklama:
    Witam.

    Zarejestrowałem się i napisałem temat, po to, by rozwiązać irytujący i wkurzający mnie problem (zwykle jestem samowystarczalny ale nie tym razem jednak), który wystąpił po instalacji WIN10 na moją Lumię 625. Aktualne oprogramowanie to 10080. Problem jest taki, że po instalacji Win10 było wszystko ok, błędy i luki w systemie swoją drogą, ale od ostatniego czasu system wżera mi całą pamięć. L625 ma wbudowane systemowo 7,2 GB, z czego ten system ma ok. 2 GB. Czyli powinienem mieć ok. 4-5GB do dyspozycji, a mam tylko 51mb. Telefon jest pusty, kilka prostych lekkich aplikacji (wszystko specjalnie usuwałem, by mieć tą pamięć, bo brak pamięci utrudnia pracę wielu aplikacji jak i negatywnie wpływa na funkcjonowanie telefonu). Ok, jakaś tam pamięć doszła, ale po jakimś czasie została "wchłonięta" przez system. Gdy pojawiła się aktualizacja - W10 sam pobiera aktualizacje, ale mi pobrać nie mógł, bo przy 4% się zatrzymało bo telefon miał tylko 13MB wolne. Aktualizacja chyba po czasie się anulowała bo już się nie pobiera, telefon też nie wyszukuje żadnych aktualizacji. Te niecałe 5GB, które powinienem mieć wolne, figuruje jako Multimedia i pliki w kontroli pamięci, ale problem w tym, że pamięć w telefonie jest pozbawiona jakichkolwiek multimediów. Próbowałem grzebać w FileExplorer i również na lapku pod USB, ale widocznie musi siedzieć coś dobrze ukrytego. Jak dostać się do plików systemowych? Jakieś sugestie jak to rozwiązać?


    Przepraszam z góry za być może zły dział (nie jestem w stanie połapać się aż w tylu kategoriach i działach zważywszy na to, że jestem tu pierwszy raz).

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,946
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,010(11,125)
    poczytaj co to debugowanie, system jakże testowy zbiera logi o twojej aktywności i wszystkich procesach. Pretensji mieć nie możesz

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.07.2015
    Posty
    3
    Telefon
    Nokia Lumia 625
    FW
    Windows Phone 10
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Niby rozumiem, ale co będzie w przypadku, gdy wyjdzie ostateczna oficjalna wersja W10 na telefony, a ja nie mając pamięci w telefonie nie będę mógł go zaaktualizować? Wszystkie te dotychczasowe raporty i logi zostaną usunięte? Nie dociera to do mnie, że same takie dane mogą mieć już 5 GB. Zostanie jedynie cofnięcie do 8.1 i ponowny update do ostatecznej wersji 10?
    Ostatnio edytowane przez Nick_Elblag ; 21-07-2015 o 21:13

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,946
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,010(11,125)
    nie bój się o to o wersję finalną, już ta obecna co poszła do OEM nie zawiera debugowania a najlepiej będzie wgrać soft potem

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.07.2015
    Posty
    3
    Telefon
    Nokia Lumia 625
    FW
    Windows Phone 10
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Wykonałem hard reset. Póki co, pamięć wróćiła.

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,946
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,010(11,125)
    To raczej standard skoro usuwa wszystkie pliki nie zawarte w ROMie

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar Xvistak

    Dołączył
    12.09.2014
    Posty
    1,959
    Telefon
    Nokia Lumia 625
    FW
    The Next Level ;D
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    599
    Podziękowano
    129(116)
    Też ma 625 i też na 10Preview od drugiego buildu....wsadź kartę ja mamsd 32gb i na pamięć brak nie narzekam co grubsze to system sobie przejoł miejsce tam gdzie więcej tak folder inne mam na sd,a w pamięci telefonu folder inne 0,0.System stawiaem juź z kartą w środku


  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 15-07-2017, 12:51
    2. Odpowiedzi: 31
      Ostatni post / autor: 24-04-2017, 00:12
    3. Odpowiedzi: 44
      Ostatni post / autor: 08-04-2017, 18:41
    4. Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 18-04-2016, 21:53
    5. Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 01-01-2016, 22:49

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas