Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Po podłączeniu telefonu pod dock HD500 telefon "wariuje"

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.08.2013
    Posty
    30
    Telefon
    650/950XL/Idol 4S
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    1

    Po podłączeniu telefonu pod dock HD500 telefon "wariuje"

    Reklama:
    Hej, korzystam z Lumii 950 XL z dockiem HD500 od prawie 2 lat - nie miałem z tym nigdy problemu.
    Dziś podłączyłem Alcatela Idol 4S pod tego dock-a bo wiem, że się da (Daniel Rubino w Windows Central pokazuje to nawet na YT: yt.com/watch?v=OSNaiiTxIGc).
    Niestety to co się dzieje z telefonem nie mogę nazwać inaczej jak wariowanie ;-)
    Telefon dosłownie wstrzymuje pracę/obraz na kilka sekund i przestaje w ogóle reagować, po czym po chwili wraca do normy ale tylko na chwilkę. Sytuacja się zapętla... Nie wiem może to brak sterowników albo jakiegoś komponentu albo może jakaś inna pierdoła???

    Czy ktoś się z czymś takim spotkał może na innym telefonie? Może to kwestia resetu itp. Póki co nie próbowałem wielu rzeczy poza odłączaniem dock-a z gniazdka...

    Dzięki z góry za jakikolwiek namiar!
    // don't be evil \\

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,099
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,640(11,297)
    Zaktualizowany jest do wersji?

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.08.2013
    Posty
    30
    Telefon
    650/950XL/Idol 4S
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    1
    Tak, HD500 jest wersja 4.0.0, telefon ma najnowszy build (10.0.15254.124).
    Ostatnio edytowane przez SharpFranc ; 08-01-2018 o 15:24
    // don't be evil \\

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,099
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,640(11,297)
    a masz Gadżety zainstalowane? Spróbuj
    https://www.microsoft.com/en-gb/stor...s/9wzdncrfj3df

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.08.2013
    Posty
    30
    Telefon
    650/950XL/Idol 4S
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    1
    Gadżety są kompatybilne tylko z telefonami MSFT, a przynajmniej u mnie jest napisane po wejściu do sklepu nie dla psa kiełbasa: ta aplikacja nie jest zgodna z tym urządzeniem :/
    // don't be evil \\

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,099
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,640(11,297)
    według mojej wiedzy trzeba chyba rejestr zmienić aby to zainstalować, w sensie że gadżety rozwiążą problem. Masz link do jego artykułu?

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.08.2013
    Posty
    30
    Telefon
    650/950XL/Idol 4S
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    1
    W sensie pozwolić na side-loading i interopem zmienić nazwę telefonu??? Masz gdzieś link pod ręką?
    // don't be evil \\

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,099
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,640(11,297)
    W temacie Interopa tak zmienić na dane Lumii

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.08.2013
    Posty
    30
    Telefon
    650/950XL/Idol 4S
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    23
    Podziękowano
    1
    Dobra, sprawa rozwiązana.
    Okazało sie, że to był zły monitor (zapomniałem, że to przejściówka HDMI -> DVI), a później nawet zły kabel, tzn. taki, który nie obsługuje jakiegoś sygnału :/
    Teraz Alcatel zasuwa i jest zauważalnie szybszy od Lumiii 950XL od dwie długości!

    Dzięki djtonka - back to the old school ;-)
    Ostatnio edytowane przez SharpFranc ; 14-01-2018 o 22:56
    // don't be evil \\

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,099
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,640(11,297)
    czyli zmieniłeś monitor na taki z hdmi?

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 22
      Ostatni post / autor: 28-01-2017, 18:01
    2. Przeglądarka Edge - jak zamienić przycisk "Karty" na "Ulubione" ?
      Przez milosz6047 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 26-12-2015, 11:42
    3. [Lumia 1320] Brak opcji "Nigdy" w "Ekranie blokady -> wyłączanie się ekranu".
      Przez Haziaj w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 28-02-2015, 18:03
    4. [Lumia 625] Problem z podświetlenie " Stroboskop "
      Przez Krystian Pudełko w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 09-11-2013, 14:34
    5. [Lumia 925] "Faluje" podświetlenie ekranu
      Przez ala w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 06-10-2013, 19:24

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas