Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Windows 10 - internet nie działa.

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.08.2015
    Posty
    4
    Telefon
    Sony
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)

    Unhappy Windows 10 - internet nie działa.

    Reklama:
    Witajcie!

    Zgłaszam się do Was z następującym problemem.

    Internet w moim laptopie całkowicie odmówił posłuszeństwa. Tak sytuacja pojawiła się w niedzielę wieczorem. Przed pojawieniem się problemu, ostatnie działanie miało miejsce w czwartek - laptop przez weekend leżał nie włączany.

    Problem objawia się "ograniczonym" internetem, a w rezultacie jego brakiem. Nie działa WIFI jak i na kablu.

    Bez♥tytułu3.pngBez♥tytułu4.png

    Diagnoza przeprowadzona przez system sugeruje problemy z sterownikami, aczkolwiek w momencie próby ich aktualizacji otrzymuję informacje, że są one aktualne.

    Bez♥tytułu.pngBez♥tytułu2.pngBez♥tytułu5.pngBez♥tytułu6.png

    Po wklepaniu w wiersz poleceń komendy ipconfig nie otrzymuje żadnych informacji.

    Bez♥tytułu7.png

    Próbowałem przywrócić system do punktu wcześniejszego lecz nic to nie dało.
    Na innych urządzeniach w mieszkaniu internet działa bez problemu.

    Laptop to Acer Aspire 5542G.
    System: Windows 10 64 bitowy.
    Karty sieciowe: Broadcom 802.11n Network Adapter, Broadcom NetLink Gigabit Ethernet.

    Proszę o jakąkolwiek pomoc i sugestie w rozwiązaniu problemu

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,880(11,122)
    Pobierz paczkę ze strony producenta i spróbuj wskazać ręcznie w menadżerze urządzen

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.08.2015
    Posty
    4
    Telefon
    Sony
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Bez zmian - dostaję informację, że sterowniki są aktualne.
    Próbowałem zreinstalować karty sieciowe w menedżerze urządzeń - czyli odinstalować, a następnie restartować laptopa, tak aby zainstalowały się ponownie. Obecnie w menedżerze urządzeń pokazuje, że z kartami i sterownikami wszystko w porządku. Natomiast jak chcę wejść w ustawienia kart to w "połączeniach sieciowych" żadna karta się nie wyświetla, a w prawym dolnym rogu ekranu przy ikonie połączenia sieciowego mam czerwony krzyżyk...

  • #4

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,880(11,122)
    Może był zahibernowany?

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.08.2015
    Posty
    4
    Telefon
    Sony
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Laptop? Nie, zawsze był po prostu wyłączany.

  • #6

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,880(11,122)
    tak czy siak konflikt sterowników pod 10tką

  • #7
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    A co wyświetla przycisk "Właściwości" spod prawokliku na jednej i drugiej karcie sieciowej?
    [w Ustawienia - Sieć i Internet - Ethernet - Zmień opcje karty]
    Wyświetlają się karty?
    Jak tak, to czy jest zainstalowany "Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)" ?
    Jak jest, to czy jest załączony (plaszek w czekboksie)?
    Jak jest, to co pokazują właściwości tego właśnie protokołu (TCP/IPv4)?
    Ostatnio edytowane przez AMi ; 19-08-2015 o 23:42
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.08.2015
    Posty
    4
    Telefon
    Sony
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    W menedżerze urządzeń karty się wyświetlają, natomiast gdy kliknę w "zmianę ustawień karty sieciowej" to karty się nie wyświetlają - folder jest pusty.

    //Edit

    Przy próbie przywrócenia systemu do stanu początkowego (przy zachowaniu plików) wyskakuje mi błąd (praktycznie przy końcu całej operacji), ze "", i następnie zmiany są cofane więc nic to nie daje...

    Kod błedu jaki jest podawany to: "inaccessible_boot_device".

    //Edit 2

    Nadal nie wiem, co odpowiadało za problem z internetem, ale udało mi się naprawić błąd przy przywracaniu systemu.
    Zresetowałem w biosie ustawienia na domyślne (również te dotyczące bootowania systemu).
    Dzięki temu przywracanie nie napotkało już błędu i dobrnęło do końca, naprawiając jednocześnie problem z internetem

    Dzięki rady i wskazówki - teraz pozostaje mi jedynie zabrać się za ponowne instalowanie programów

    ~Temat do zamknięcia~
    Ostatnio edytowane przez Card ; 20-08-2015 o 21:05

  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Samsung Ativ S orange - nie działa internet 2G/3G
      Przez Bachal w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 13-10-2014, 19:15
    2. [PLAY] Internet w roamingu krajowym nie działa
      Przez tweant w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 16
      Ostatni post / autor: 11-08-2014, 17:06
    3. [HTC8S] Nie działa internet po pakietach
      Przez lechita20 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 12
      Ostatni post / autor: 29-09-2013, 09:05
    4. Internet z pakietu nie działa
      Przez kwapol w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 28-11-2012, 23:16
    5. Wolno działający internet w TP 40 MB
      Przez zuzek8 w dziale Poza tematem
      Odpowiedzi: 15
      Ostatni post / autor: 15-09-2012, 13:37

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas