Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Przy aktualizacj systemu komputer się wyłączył nie działa internet ustawienia systemu

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.12.2016
    Posty
    3
    Telefon
    samsung
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)

    Question Przy aktualizacj systemu komputer się wyłączył nie działa internet ustawienia systemu

    Reklama:
    1. Przeglądarka chrome, po otworzeniu wychodzi tylko biały ekran nic nie ładuję.
    2.Przeglądarka explorer w ogóle się nie uruchamia.
    3.Nie mogę wejść w opcje ustawienia systemu oraz powiadomienia.W mój komputer mogę wejść oraz dyski. Gdy włączam menadżera zadań obraz gaśnie w czarne tło i widać tylko myszkę na ekranie.
    Działania :
    1..Próbowałem zaktualizować system lecz gdy wchodzę w aktualizacje odrazu wraca do pulpitu działam w trybie awaryjnym w trybie normalnym nie mogę wejść w ustawienia .Usunąłem aktualizacje z dnia awarii, aktualizacje usunięto lecz przy pobieraniu nowej przerwało w połowie pobierania.Nie mam punktu przywracania systemu...
    2.Próba resetowania ustawień komputera do stanu początkowego przy 90% przerywa i wychodzi błąd bez nazwy (to działanie było wykonywane w trybie awaryjnym systemu.)
    3.Użycie narzędzia do instalowania najnowszej wersji systemu Windows 10 (to działanie było wykonywane w trybie normalnym systemu) W normalnym trybie systemu gdy uruchamiam to narzędzie pulpit przechodzi w obraz wyblakły z dźwiękiem jak przy przelączeniu administratora i powinno wyskoczyć okienko "czy zezwalasz tej aplikacji na zmiany na twoim komputerze'' lecz to okienko nie wyskakuje jest tylko sam ten obraz wyblakły i pusto na ekranie,tak mam ze wszystkimi aplikacjami które próbuje uruchomić w tym normalnym trybie systemu..Dodaje że w normalnym trybie systemu nie mogę prawie nic zrobić nawet wejść w ustawienia systemu.
    4.Próba użycia narzędzia do instalowania najnowszej wersji systemu Windows 10 (to działanie było wykonywane w trybie awaryjnym systemu.) niestety po uruchomieniu narzędzia do instalacji wychodzi komunikat ,,Wystąpił problem podczas uruchamiania tego narzędzia.Kod błędu 0x8007043C-0x90016 ."
    5.Wirusa nie mam komputer był skanowany programami gmer i frst raporty sprawdzone przez odpowiednich ludzi którzy się na tym znają brak oznak infekcji.
    Proszę o jakąkolwiek pomoc co mogę zrobić w tym przypadku.Windowsa nowego do zainstalowania nie posiadam był na dysku zewnętrznym który padł...Z góry dziękuje za pomoc serdecznie pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Radek33 ; 18-12-2016 o 03:56

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.01.2016
    Posty
    223
    Telefon
    Lumia 640xl
    Dziękuję
    66
    Podziękowano
    6(6)
    Jeśli Windows 10 był zainstalowany już na kupionym komputerze to numer masz zaszyty w biosie.Ściągasz narzędzie "MediaCreationTool" i lecisz dalej,czyli ściągasz i instalujesz na pen drive. Jeśli nie da się u Ciebie z jakiś powodów to możesz utworzyć nośnik na komputerze kolegi i zainstalować u siebie.Jeśli natomiast jest inaczej to musisz ściągnąć narzędzie do odczytu klucza zaszytego w biosie (nazwy nie będę wymieniał)Jak będziesz chciał to znajdziesz.Odczytać klucz,zapisać,ściągnąć wersję Windowsa właściwą dla twojego systemu i ruszyć z instalacją bąź z pen drive bądź z płyty.

  • #3

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,099
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,642(11,297)
    możesz opcje uruchamiania włączyć msconfig?

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.12.2016
    Posty
    3
    Telefon
    samsung
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Tak mogę włączyć.
    Ostatnio edytowane przez Radek33 ; 18-12-2016 o 19:50

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,099
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,642(11,297)
    to wyłącz wszystko co nie MS, Intel czy tam AMD

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.12.2016
    Posty
    3
    Telefon
    samsung
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    nic nie dało te działanie.

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,099
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,642(11,297)
    Usuń sterowniki grafiki w trybie.awaryjnym potem sprawdź czy się odpali

  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 800] Aktualizacja systemu przy zachowaniu danych
      Przez majsterku w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 15-11-2015, 00:20
    2. [HTC 8X] Problem przy aktualizacji systemu do windows 8.1
      Przez dezyderiusz w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 7
      Ostatni post / autor: 30-08-2015, 14:00
    3. Problem z włączeniem systemu Win 8.1 po aktualizacji systemu
      Przez Guti14 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 13-04-2015, 12:51
    4. [Lumia 720] Niedziałające dwa Ustawienia Systemu WP 8.1
      Przez marcinppiotrowski w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 11
      Ostatni post / autor: 31-08-2014, 23:10

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas