Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Windows 8.1 - Funkcja SecureBoot nie jest poprawnie skonfigurowana. Build 9600.

  1. #1

    OFF-LINE
    Awatar CzekoladowyBaron

    Dołączył
    11.10.2013
    Posty
    25
    Telefon
    Nokia Lumia 920
    Operator
    Play
    Dziękuję
    24
    Podziękowano
    7(6)

    Windows 8.1 - Funkcja SecureBoot nie jest poprawnie skonfigurowana. Build 9600.

    Reklama:
    Witajcie.

    Przez noc pobrałem aktualizację ze sklepu MS i przed chwilą zainstalowałem.
    Jest jeden mały problem i nie wiem z czym związany.

    Otóż w dolnym prawym rogu mam taki oto napis:

    "Windows 8.1 - Funkcja SecureBoot nie jest poprawnie skonfigurowana. Build 9600"

    Konfiguracja laptopa:
    Procek: Intel core i3-3110M 2.4 Ghz
    Grafika: Intel HD 4000 oraz NVidia Geforce 610M
    Ram: 8 GB
    itd.
    Ostatnio edytowane przez CzekoladowyBaron ; 26-10-2013 o 21:45 Powód: Uzupełnienie treści posta. Literówka

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2
    ala

    OFF-LINE
    Awatar ala

    Dołączył
    03.08.2013
    Posty
    261
    Telefon
    Lumia 950
    Dziękuję
    75
    Podziękowano
    32(27)
    To jest funkcja w ustawieniach biosu. Szukaj tam.

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.09.2012
    Posty
    123
    Telefon
    950 XL DS
    FW
    RS
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    191
    Podziękowano
    23(19)
    Mam to samo włączenie/wyłączenie w BIOS nic nie zmienia.
    Na Windows 8 było OK, po aktualizacji jest ten komunikat.

  • #4

    OFF-LINE
    Administrator Techniczny Awatar Bones

    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Internet
    Posty
    3,738
    Telefon
    Lumia 920, HTC 1st Gen
    FW
    WP 8.1 & Cyan
    Operator
    Play
    Dziękuję
    111
    Podziękowano
    4,222(432)
    Wpisów na blogu
    1
    Spróbuj zaktualizować komputer przez Windows Update -> Uruchom ponownie (nie opcja Zamknij bo go tylko zhibernuje tak jakby)
    Możesz także spróbować zaktualizować BIOS w laptopie

    Nie wiem czy to pomoże ale po aktualizacji może warto odświeżyć komputer: Jak odświeżyć komputer, przywr

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.09.2012
    Posty
    123
    Telefon
    950 XL DS
    FW
    RS
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    191
    Podziękowano
    23(19)
    Odświeżanie po aktualizacji do 8.1 przywróci mi Windows 8.
    Restarty, zmiany w Biosie, ponowna aktywacja nic nie pomaga.

  • #6

    OFF-LINE
    Administrator Techniczny Awatar Bones

    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Internet
    Posty
    3,738
    Telefon
    Lumia 920, HTC 1st Gen
    FW
    WP 8.1 & Cyan
    Operator
    Play
    Dziękuję
    111
    Podziękowano
    4,222(432)
    Wpisów na blogu
    1
    Będziesz musiał podmienić plik w folderze Windows dwa pliki dll które po prostu nie zawierają tego badziewia
    Postaram się znaleźć najnowsze pliki dla Win 8.1 bez tego Buildu

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar splitz070

    Dołączył
    30.09.2013
    Posty
    119
    Telefon
    Lumia 640, 1320, 620, 800
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    37
    Podziękowano
    18(11)
    Koledzy użytkowników z tym samym problem jest multum. Siedziałem pół nocy by znaleźć rozwiązanie ale jak na razie go nie ma. Wyczytałem że Microsoft ma wypuścić łatkę która wyłączy to powiadomienie. Na jednym z zagranicznych forów znalazłem takie info Windows 8.1 RTM GA Rollup A x64 leaks to Internet - Neowin z tym że mowa tu o 8.1 RTM a problem mają też użytkownicy 8.1 Pro. W biosie takiej opcji w ogóle nie mam (Lenovo G780, i7, 8GB RAM, 1T dysk, GF635M 2GB) a na stronie producenta nie pojawiła się żadna aktualizacja dla BIOSu. Gdzieś wyczytałem że można spróbować zainstalować winde nie przez UEFI tylko chyba normalnie z nośnika (instalka nie aktualizacja z 8) i w tedy ponoć można pozbyć się problemu ale nie znalazłem nikogo kto by to zrobił i napisał czy działa.

  • #8

    OFF-LINE
    Administrator Techniczny Awatar Bones

    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Internet
    Posty
    3,738
    Telefon
    Lumia 920, HTC 1st Gen
    FW
    WP 8.1 & Cyan
    Operator
    Play
    Dziękuję
    111
    Podziękowano
    4,222(432)
    Wpisów na blogu
    1
    Ja w swoim laptopie też nie mam opcji UEFI w biosie ale nie mam żadnego komunikatu, ale ja nie aktualizowałem Win 8 tylko czysta instalacje 8.1

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar splitz070

    Dołączył
    30.09.2013
    Posty
    119
    Telefon
    Lumia 640, 1320, 620, 800
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    37
    Podziękowano
    18(11)
    Cytat Zamieszczone przez Bones Zobacz posta
    Ja w swoim laptopie też nie mam opcji UEFI w biosie ale nie mam żadnego komunikatu, ale ja nie aktualizowałem Win 8 tylko czysta instalacje 8.1
    No to pewnie tutaj pies pogrzebany. Poczekamy zobaczymy czy Microsoft rozwiąże ten problem a jeśli nie to czysta instalka tylko mam pytanie skąd można ją pobrać w wersji Pro? U mnie właśnie opcja UEFI jest włączona a nie mam Secure Boot.
    Ostatnio edytowane przez splitz070 ; 18-10-2013 o 12:16

  • #10

    OFF-LINE
    Administrator Techniczny Awatar Bones

    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Internet
    Posty
    3,738
    Telefon
    Lumia 920, HTC 1st Gen
    FW
    WP 8.1 & Cyan
    Operator
    Play
    Dziękuję
    111
    Podziękowano
    4,222(432)
    Wpisów na blogu
    1
    Obraz wydaje mi się, że jest w wersji zwykłej jak i Pro. Po wpisaniu podczas instalacji klucza z wersji Pro system będzie w wersji Pro a gdy zwykłą wersje wtedy zainstaluje się zwykła wersja.
    Możesz pobrać obraz np. z Torrentów jeżeli posiadasz oryginalną wersje, tylko nie wiem czy klucz właśnie będzie pasował z oryginalnej wersji podczas instalacji. Musisz wpisać klucz z tematu gdzie jest do pobrania u nas Windows 8.1 a później go zmienić za pomocą wiersza poleceń i aktywować system za pomocą telefonu.

  • Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. System nie przywraca poprawnie wiadomości z kopii.
      Przez malorztapeciorz w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 10-03-2014, 10:03
    2. Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 13-02-2014, 22:29
    3. Windows Blue Build 9364 - dyskusja na temat nowego systemu
      Przez Kuben-test w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 211
      Ostatni post / autor: 17-09-2013, 09:12
    4. Pliki Excel oraz PDF nie wyświetlają się poprawnie
      Przez Frantz w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 15
      Ostatni post / autor: 04-06-2013, 00:12

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas