Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: IE 11 - problem z wieloma kartami

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.04.2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 720
    Dziękuję
    15
    Podziękowano
    1

    IE 11 - problem z wieloma kartami

    Reklama:
    A mianowicie - przy większej ilości otwartych kart przeglądarka nie wyświetla nic - tylko białe tło. Zazwyczaj problem pojawia się zaraz po przekroczeniu bariery 10 kart, jednak czasami zdarza mu się już przy 5 kartach nie wyświetlać stron. Jeżdżąc myszką widać że zmienia się kursor, czyli strona cały czas jest załadowana, jednak IE w ogóle jej nie wyświetla. Pomaga jedynie zamknięcie takiej ilości kart, by przeglądarka znowu zaczęła owe strony wyświetlać. Resetowanie ustawień przeglądarki nic nie daje, działo się również przed przeinstalowywaniem systemu. Wersja pulpitowa. Prosiłbym o jak najszybszą pomoc.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,811(11,122)
    Może cache powiększ

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.04.2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 720
    Dziękuję
    15
    Podziękowano
    1
    Dałem na max, psuje się dalej.

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,811(11,122)
    nie masz aktualizacji na IE?

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.04.2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 720
    Dziękuję
    15
    Podziękowano
    1
    Wszystko aktualne, aktualizuję lapka na bieżąco

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,811(11,122)

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    Yannick (19-04-2015)

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.04.2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 720
    Dziękuję
    15
    Podziękowano
    1
    Spróbowałem rady z wyłączeniem wszystkich dodatków w trybie in-private i tam wszystko działa jak należy. Sęk w tym że system jest stosunkowo świeży i praktycznie nic na nim nie instalowałem, a co za tym idzie, nie dodawałem żadnych dodatków do przeglądarki. Spróbuję tam poszperać i dam znać.

    EDIT

    Okazało się iż to dodatki mieszają. Są w przeglądarce od samego początku, a konkretnie:
    - Lync Browser Helper
    - Lync Click to Call
    - Shockwave Flash Object
    - Send to OneNote
    - OneNote Linked Notes

    Póki co wyłączyłem wszystkie, aczkolwiek podejrzewam iż to Shockwave jest odpowiedzialny za całe zamieszanie

    EDIT 2

    A jednak nie Shockwave, bo bez niego nie działa mi chociażby Spotify, a przeglądarka z tą wtyczką dalej radzi sobie z obsługą kart w ilości niemal 20 bez żadnych problemów. Niemniej jednak dzięki za naprowadzenie na trop, problem został rozwiązany
    Ostatnio edytowane przez Yannick ; 19-04-2015 o 22:22

  • Jeden użytkownik podziękował Yannick za ten post:

    djtonka (19-04-2015)

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.04.2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 720
    Dziękuję
    15
    Podziękowano
    1
    Postanowiłem wrócić do tego tematu, co prawda nie z powodu znikających stron, co w zasadzie już się nie pojawia (samo z siebie, nie mam pojęcia od czego to zależy), ale z powodu niewyświetlania gif'ów - po prostu ich nie ma, zarówno w trybie pulpitowym jak i w aplikacji, przeglądanie zwykłe czy inprivate, z dodatkami czy bez - to nie ma znaczenia. Nic nie instalowałem, żadnych programów, dodatków, nic, po prostu się stało.

    Mały szczegół, który może pomóc - kiedy pod kwejkiem są propozycje innych obrazków, to tam gify wyświetlają się prawidłowo. Z góry dziękuję za pomoc.

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,877
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,811(11,122)
    A mój awatar?

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.04.2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 720
    Dziękuję
    15
    Podziękowano
    1
    Awatar widać, sprawdziłem również w przeglądarce i tam gify działają, więc problem w zasadzie ogranicza się tylko do kwejka

    EDIT:

    Wracając do pierwotnego problemu, ten nadal występuje i nie mam pojęcia co może być jego przyczyną

    EDIT 2:

    Okazuje się, że to wina kwejka, masa użytkowników zgłasza problem z niewyświetlaniem gifów na różnych przeglądarkach, więc pozostał tylko problem z pustymi kartami
    Ostatnio edytowane przez Yannick ; 06-05-2015 o 17:56

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas