Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: blad podczas instalacji systemu windows z biosu

  1. #1

    OFF-LINE
    Awatar maciekk26

    Dołączył
    11.05.2015
    Lokalizacja
    Skierniewice
    Posty
    14
    Telefon
    Microsoft Lumia 640 Lte
    FW
    8.10.15127.138
    Operator
    Play
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    0(0)

    blad podczas instalacji systemu windows z biosu

    Reklama:
    witam nagralem na pendrive bootowalny system windows 7 odpalam z niego laduja sie pliki i po chwili pokazuje sie niebieski ekran i sie zawiesza przy kazdym systemie tak jest wiec to nie jest wina obrazu...wszystko jest dobrze ustawione w biosie nie wiem dlaczgo tak jest czy zabezpieczenia jakies... mam laptopa lenovo g40-30 mialem kiedys acera starszego i bezproblemu instalowalem ale z plyty cd... robilem wszystkie testy w memtest czy jak to sie nazywa zadnego nie mam bledu... co zrobic zebym mogl spokojnie zainstalowac system? zalezy mi na grach bo na windowsie 10 to nie za bardzo tna sie strasznie a mam :

    Intel Pentium N3540 (2.16 GHz, 2.66 GHz, 2 MB Cache) 4 rdzenie
    wielkość pamięci RAM 2 GB DDR3 (1600 MHz)

    przy zakupie byl zainstalowany windows 8 64 bit.

    pomozecie?

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,918
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,927(11,123)
    Jest tam jakiś błąd na ekranie pewnie

  • #3

    OFF-LINE
    Awatar maciekk26

    Dołączył
    11.05.2015
    Lokalizacja
    Skierniewice
    Posty
    14
    Telefon
    Microsoft Lumia 640 Lte
    FW
    8.10.15127.138
    Operator
    Play
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    Jest tam jakiś błąd na ekranie pewnie
    na jakim ekranie? ja pytam co mam zrobic?

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,918
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,927(11,123)
    Niebieski ekran masz bez kodu błędu?

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar maciekk26

    Dołączył
    11.05.2015
    Lokalizacja
    Skierniewice
    Posty
    14
    Telefon
    Microsoft Lumia 640 Lte
    FW
    8.10.15127.138
    Operator
    Play
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    0(0)
    jest niebieski ekran i kod bledu ale jest ich tam duzo cos jest napisane ze acpi ale no nie mam mozliwosci na przestawienie tego bo mam jakis dziwny bios

  • #6

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Sigma

    Dołączył
    10.08.2013
    Posty
    2,808
    Telefon
    L1520/L620
    FW
    Najnowszy stabilny
    Operator
    VM
    Dziękuję
    455
    Podziękowano
    1,787(608)
    Zapamiętaj i nam podaj co się wyświetla w ostatniej linijce (najlepiej albo kod mający składnie 0x0000000, albo to co w nawiasie za nim).
    Jeśli pomogłem, kliknij

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar maciekk26

    Dołączył
    11.05.2015
    Lokalizacja
    Skierniewice
    Posty
    14
    Telefon
    Microsoft Lumia 640 Lte
    FW
    8.10.15127.138
    Operator
    Play
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    0(0)

  • #8

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Sigma

    Dołączył
    10.08.2013
    Posty
    2,808
    Telefon
    L1520/L620
    FW
    Najnowszy stabilny
    Operator
    VM
    Dziękuję
    455
    Podziękowano
    1,787(608)
    Czyli prawdopodobnie blokuje Cie secure boot. Skorzystaj z tego: Downgrade Windows 8 to Windows 7
    Trochę to skomplikowane, ale innej opcji nie masz Chyba, że zostaniesz przy W8.
    Jeśli pomogłem, kliknij

  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Rozmyta czcionka/obraz po instalacji systemu windows 10
      Przez trasek w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 6
      Ostatni post / autor: 29-08-2015, 12:07
    2. Problem podczas włączania systemu Windows 8
      Przez KewinPol w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 23-08-2015, 22:03
    3. Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 08-07-2014, 16:21
    4. Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 17-09-2013, 09:13

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas