Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Problem brak neta przez router

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.12.2014
    Lokalizacja
    Lublin
    Posty
    10
    Telefon
    L820
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)

    Question Problem brak neta przez router

    Reklama:
    Witam mam problem z polaczeniem lumii820 z moim routerem w domu. Lumia laczy sie ale pojawia sie komunikat "Telefon nie uzyska w tej sieci polaczenia z internetem. Czy nadal chcesz sie polaczyc?". Oczywiscie po polaczeniu internetu brak. Nie dziala takze polaczenie po wifi w tel i tablecie z androidem. Router ZTE ZXV10 W300 brandowany TP. Siec radiowka Inter-Plus z Chełma. Probowalem juz:
    - zmiany ustawien hasla, rodzaju zabezpieczen, wylaczenia WSP, resetu routera i telefonu, usuwania zapisanej sieci w tel
    - jest ustawiony DHCP
    - sprawdzilem dzialanie wifi w laptopie - dziala
    - sprawdzilem polaczenie telefonu z inna siecia wifi - dziala
    - aktualizacja softu w tel a raczej jego przeinstalowanie nie pomoglo
    - Net Check pokazuje brak polaczenia z DNS
    - dziala wifi udostepnione przez wirtualny router uruchomiony na laptopie

    Licze na wasza pomoc. Pozdrawiam.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2
    AMi

    ON-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Czyli łączy się z routerem, ale nie daje internetu?
    Na PC podłączonym do tego routera internet jest?
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • #3

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Sigma

    Dołączył
    10.08.2013
    Posty
    2,808
    Telefon
    L1520/L620
    FW
    Najnowszy stabilny
    Operator
    VM
    Dziękuję
    455
    Podziękowano
    1,791(608)
    Jeśli nie działa net także na tablecie i innym telefonie, to problem leży po stronie routera. Na wstępie sprawdziłbym, czy nie masz włączonego filtrowania po MAC.

    ZTE ZXV10 W300 - filtrowanie adresów MAC - ZTE ZXV10 W300 - www.orange.pl
    Jeśli pomogłem, kliknij

  • #4
    AMi

    ON-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Tak, problem z routerem, ale napisał że Lumia łączy się, tylko nie ma internetu.
    To wygląda na problem z DNS, albo zakresem przyznawalnego DHCP

    Zainstaluj sobie na telefonoe PING TESTER.
    Połącz się z wifi (routerem).
    W Ping tester sprawdź ping na adres onet.pl i następnie na adres 213.180.141.140 i następnie na jakiś host w sieci LAN (np router albo jakiś pecet)

    Spinguj te same dwa adresy na PC:

    cmd[enter]
    ping 213.180.141.140 [enter]

    Jaki rezultat?

    Sprawdź ustawienia sieciowe peceta. Np poleceniem

    ipconfig /all

    wpisanym w konsolę cmd
    Jaki rezultat się wyświetlił?
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.12.2014
    Lokalizacja
    Lublin
    Posty
    10
    Telefon
    L820
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Ok dzieki za odpowiedzi. Zapomnialem dodac ze filtrowanie MAC wylaczone wiec to odpada, kiedys juz sprawdzalem co mi pokaze ipconfig/all i zabawa polega na tym ze wpisujac ip ktore mi tam wyswietla w przegladarce otwiera sie strona logowania do routera. Nie znam sie na tym ale opisze jak najlepiej, u siebie na dachu mam tylko antene a w domu przewod RJ45 ktory wychodzi ze zlaczki "data+power". Wychodzi na to ze sygnal ktory odbieram rozdzielany jest przez jakis router co by tlumaczylo dlaczego na wielu stronach musze wpisywac CAPTCHA aby wejsc na strone(chyba jakies zabezpieczenia antiDDoS). Sprawdze co mi wyswietla ping tester.



    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Baton
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Wireless LAN adapter Local Area Connection* 4:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Hosted Network Virtual Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 52-DF-9A-3A-37-D6
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::564:4ea6:557b:c4a4%23(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.137.1(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 391307162
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-E8-4D-EA-B8-70-F4-23-40-2E

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
    fec0:0:0:ffff::2%1
    fec0:0:0:ffff::3%1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Wireless LAN adapter Local Area Connection* 3:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 12-DF-9A-3A-37-D6
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
    Physical Address. . . . . . . . . : EC-55-F9-C9-BA-99
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Wireless LAN adapter Wi-Fi:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network
    Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : D0-DF-9A-3A-37-D6
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f5e4:15cd:f093:ad2f%4(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.100.250(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : 21 grudnia 2014 18:09:07
    Lease Expires . . . . . . . . . . : 24 grudnia 2014 18:09:07
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.100.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.100.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 80797594
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-E8-4D-EA-B8-70-F4-23-40-2E

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.33.1
    8.8.8.8
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Ethernet:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR8152 PCI-E Fast Ethern
    et Controller (NDIS 6.30)
    Physical Address. . . . . . . . . : B8-70-F4-23-40-2E
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:2410:120c:a260:468b(Pref
    erred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2410:120c:a260:468b%9(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 352321536
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-E8-4D-EA-B8-70-F4-23-40-2E

    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter isatap.{20A77CBA-F438-49BD-AA4D-53A07EFCD6E3}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.{AB3AE41B-4270-4967-830D-3B816EC404C0}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    --- Post Połączono 17:23 --- Poprzedni Post napisano 17:11 ---

    Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
    (c) 2013 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

    C:\Users\Adrian>ping onet.pl

    Pinging onet.pl [213.180.141.140] with 32 bytes of data:
    Reply from 213.180.141.140: bytes=32 time=33ms TTL=58
    Reply from 213.180.141.140: bytes=32 time=35ms TTL=58
    Reply from 213.180.141.140: bytes=32 time=41ms TTL=58
    Reply from 213.180.141.140: bytes=32 time=27ms TTL=58

    Ping statistics for 213.180.141.140:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 27ms, Maximum = 41ms, Average = 34ms

    C:\Users\Adrian>ping 213.180.141.140

    Pinging 213.180.141.140 with 32 bytes of data:
    Reply from 213.180.141.140: bytes=32 time=62ms TTL=58
    Reply from 213.180.141.140: bytes=32 time=61ms TTL=58
    Reply from 213.180.141.140: bytes=32 time=37ms TTL=58
    Reply from 213.180.141.140: bytes=32 time=69ms TTL=58

    Ping statistics for 213.180.141.140:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 37ms, Maximum = 69ms, Average = 57ms

    w Ping Tester w obu przypadkach jest timeout.

  • #6
    AMi

    ON-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Puść teszcze Ping Tester na 192.168.100.1 To jest Twój router
    I jeszcze na 192.168.100.250 To jest Twój pecet
    Jaki wynik?
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • #7
    AMi

    ON-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    A czy masz na telefonie IP nadane przez router?
    Czyli z sieci 192.168.100.255?
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.12.2014
    Lokalizacja
    Lublin
    Posty
    10
    Telefon
    L820
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    Znowu w obu przypadkach jest timeout. Swoja droga 192.168.100.1 to nie adres mojego routera tylko tego z ktorego odbieram sygnal poprzez antene na budynku. Z tego powodu jak chce zmieniac ustawienia swojego routera musze rozlaczac siec od routera i go restartowac, wtedy nie mam neta w lapku ale chociaz dostep do ustawien swojego routera. W tej chwili nie moge otworzyc strony ustawien swojego routera czyli 192.168.1.1

  • #9
    AMi

    ON-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Czy na PC masz prarametry karty wifi z DHCP, czy nadane ręcznie? Bo jakiś dziwny wpis jest przy serwerze DNS.
    (chodzi o ip adres, subnet mask, default gatweay itd)
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.12.2014
    Lokalizacja
    Lublin
    Posty
    10
    Telefon
    L820
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    0(0)
    No i sam popelnilem blad
    Oczywiscie teraz sprawdzalem adres mojego laptopa i 192.168.100.1 czyli adres tego routera z ktorego mam internet. Teraz sprawdzilem w ping tester polaczenie z 192.168.1.1 i tel sie laczy. Czyli:

    - w laptopie moge sie polaczyc z routerem z ktorego mam neta ale nie z tym z ktorego mam polaczenie z wifi
    - w tel sytuacja jest odwrotna

  • Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Virtual Router - Wifi Hot Spot
      Przez djtonka w dziale Programy
      Odpowiedzi: 26
      Ostatni post / autor: 24-05-2015, 15:51
    2. [Lumia 920] Brak połączenia przez DLNA z odtwarzaczem LG
      Przez melonk w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 20
      Ostatni post / autor: 18-04-2014, 15:58
    3. Dostep do Internetu i router
      Przez Lavoholic w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 7
      Ostatni post / autor: 11-03-2014, 18:46
    4. [Lumia 800] Brak aplikacji BT po aktualizacji przez Cab Sender
      Przez grzanek94 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 17
      Ostatni post / autor: 29-07-2013, 13:44
    5. Belkin G Wireless Modem Router
      Przez to_ja w dziale Sprzedam
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 30-09-2012, 19:29

    Tagi dla tego wątku

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas