Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Dziwne zachowanie GPS przy danych pakietowych

  1. #11

    OFF-LINE

    Dołączył
    07.09.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 1320
    FW
    WM 8.1
    Operator
    T-Mobile
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Reklama:
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    jak chcesz ten wariant czy tym t-mobile to użyj NSU 4.2.1 z forum samo pobierze i wgra soft od nowa. oczywiście dane użytkownika przepadają
    Wykonane, dzieje się dokładnie tak samo. Dzisiaj przetestowałem kolegi komórkę (Lumia 1320) i również jest podobny problem. Macie jakieś inne pomysły?

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #12

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,978(11,123)
    A jak w aplikacji Mapy tej domyślnej

  • #13

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.08.2014
    Posty
    6
    Telefon
    nokia
    FW
    Windows 8.1
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    ja również mam problem z gps na lumii 925 oprogramowanie Orange aktualne. Problem zauważyłem na yanosiku co jakis czas prędkość pokazywana przez gps spada do zera i yanosik nie pokazuje ani nie informuje o bieżących alertach. na Nokia here nie zauważyłem tego problemu, macie pomysły ?

  • #14
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Cytat Zamieszczone przez kwokus Zobacz posta
    macie pomysły ?
    Tak.
    Napisać do autora Yanosika, że GPS-a nie czyta dobrze na Lumii925 z Cyan, a póki coś nie poradzi, jeźdxić na HD+ i mapach Nokii.
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • #15

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.08.2014
    Posty
    6
    Telefon
    nokia
    FW
    Windows 8.1
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    tak zrobię a tymczasem wasza diagnoza na takie zachowanie:
    gps przestaje pokazywać na yanosiku prawie zawsze przy opuszczeniu macierzystej sieci (play) czyli gdy wskakuje na reoming. podejrzewałem że przy dłuższym użytkowaniu Windows wyłącza gps ale w innych programach działa jak dotąd, dużo jeżdżę i yanosik jest strasznie pomocny

  • #16
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Ja niestety pomysłu na taki problem nie mam.
    Pewne jest, że to powinno działać, więc jest jakiś problem na styku GPRS - GPS.
    Yanosik używa znacznie więcej transmisji niż np HD+ i być może stąd problem pojawia się przy Yanosiku właśnie.

    Mógłbyś to potwierdzić.

    Np instalując inny soft nawigacyjny nie off-line.
    Jakiś naviexpert albo np autoradar.
    Jeżele problemów nie będzie, to znaczy, że kłopoty sprawia sam Yanosik.
    Jak będzą opisane przez Ciebie zaniki GPS, to będzie znaczyć, że GPS nie lubi GPRS i roamingu wewnętrznego.

    Trzeba by było tak sprawdzić jeszcze na innych Lumiach i w innych sieciach.
    Z tego wyszłoby czarno na białym co jest przyczyną tych utrudnień.
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • #17

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.08.2014
    Posty
    6
    Telefon
    nokia
    FW
    Windows 8.1
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    zauważyłem dziwną rzecz mianowicie problemy wyżej opisane mam zawsze podczas działania yanosika spróbuje jeszcze zrobić tak jak pisaliście ale najciekawsze jest że przez przypadek raz zapomnialem ładowarki samochodowej i zmuszony byłem używać yanosika tylko z baterii i nieuwierzenie ale wszystko grało jak trzeba... więc zrobiłem test i faktycznie błędy owe miałem tylko podczas równoczesnego używania i ładowania Nokii .. :/ gdy działam tylko z baterii jest wszystko ok, i o co kaman ??

    Pytanie jeszcze jedno czy u kogoś występuje problem z zasięgiem tzn gdy wjeżdżam w obszar o słabym zasięgu Lumia przechodzi w reoming krajowy (mam play) i zamiast na nim pozostać i działać jak należy cały czas próbuje wrócić do sieci macierzystej co skutkuje jak się domyślacie ciągłym zrywaniem połączenia z operatorem => brak zasięgu, są to sytuacje chwilowe i jak telefon wróci do pleya wszystko działa jak należy, ma ktoś jakieś pomysły? jak jest to u was ?

  • #18
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Cytat Zamieszczone przez kwokus Zobacz posta
    gdy działam tylko z baterii jest wszystko ok, i o co kaman
    Znane i opisane sa przypadki zakłócania sygnału gps przez ładowarke w gnieździe zapalniczki. Może nie jest oryginalna, może się psuje. Spróbuj innej ładowarki.

    Cytat Zamieszczone przez kwokus Zobacz posta
    Pytanie jeszcze jedno czy u kogoś występuje problem z zasięgiem
    To nie jest temat tego wątku.
    Zapytaj w lepszym wątku, albo stwórz własny.
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Podbieranie danych pakietowych
      Przez walerian w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 25-07-2014, 17:14
    2. Lumia 520 - Problem z transmisją danych pakietowych.
      Przez bednarzsg w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 23-06-2014, 22:11
    3. Lumia 520 dziwne zachowanie
      Przez makafaka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 07-04-2014, 13:23
    4. [Lumia 920] Wysokie zużycie danych pakietowych
      Przez ramzio13 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 20-11-2013, 10:05
    5. [Lumia 900] Nie włącza się , dziwne zachowanie.
      Przez SzYmCi w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 01-07-2013, 16:39

    Tagi dla tego wątku

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas