Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Jak ustawić parametry 2/3G dla Play, bo nie działa połączenie mobilne

  1. #21

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    69
    Telefon
    HUAWEI W1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    25
    Podziękowano
    6(4)
    Reklama:
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    To grzanie to w czasie przeglądania sieci po 3G?
    Tak, po wyłączeniu transferu wraca do normy.
    Nie niepokoiło by mnie to, gdyby pod Androidem podobnie się grzało, ale tam o wiele mniej.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #22
    Neo

    OFF-LINE
    Awatar Neo

    Dołączył
    28.01.2013
    Posty
    1,794
    Telefon
    L 820/LG X4 HD/ Ace 2
    FW
    WP 8/ JB/JB
    Operator
    2x"+"
    Dziękuję
    232
    Podziękowano
    2,626(166)
    na to nic nie poradzisz w sumie.
    LG Optimus 4x HD os. 4.1.2 JB
    LG Swift L9 os. 4.1.2 JB
    Samsung Galaxy Ace 2 os. 2.3.6 G

  • #23

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,911
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,913(11,123)
    Był rozkręcamy może żeby wymienić kartę?

  • #24

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    69
    Telefon
    HUAWEI W1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    25
    Podziękowano
    6(4)
    Cytat Zamieszczone przez Bones Zobacz posta
    Poprzez edytor rejestru zajrzyj tutaj:
    Local Machine\Software\Microsoft\RIL\OperatorNames
    aby był efekt nalezy ponownie uruchomić telefon
    Spróbuję, ale wystąpił inny problem. Przy wyborze sieci w ustawieniach sieci komórkowych, po chwili na wyszukanie nie pokazują się jak do tej pory wszyscy operatorzy tylko pięciokrotnie "PLAYyyyyyy".
    Prawdopodobnie jest to wina romu, ale prawdę mówiąc już mi trochę ręce opadły.
    Przetestowalem już 4 romy, ten wydawał się najbardziej optymalny i taka "kiszka" (Dynamics_HD2O_HD2_2_00b_Western).

  • #25

    OFF-LINE
    Administrator Techniczny Awatar Bones

    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Internet
    Posty
    3,738
    Telefon
    Lumia 920, HTC 1st Gen
    FW
    WP 8.1 & Cyan
    Operator
    Play
    Dziękuję
    111
    Podziękowano
    4,220(432)
    Wpisów na blogu
    1
    Spróbuj z HTC Apps pobrać aplikacje Konfiguracja i skonfigurować połączenie dla Play ponownie. Usuń starą wersje jak masz i zainstaluj najnowszą na nowo.

  • #26

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    69
    Telefon
    HUAWEI W1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    25
    Podziękowano
    6(4)
    Cytat Zamieszczone przez Bones Zobacz posta
    Spróbuj z HTC Apps pobrać aplikacje Konfiguracja i skonfigurować połączenie dla Play ponownie. Usuń starą wersje jak masz i zainstaluj najnowszą na nowo.
    Gotowe. Konfiguracja pokazuje prawidłowo operatorów (nie wiedziałem, że jest ich tak dużo).
    Wybrałem oczywiście PLAY - niestety przy wyborze "śieckomórkowa" w ustwieniach dalej mam tylko 5 razy PLAYyyyyyy.
    No nic - na razie zmienie wpis w rejestrze bez tych yyyyyy i będę dalej szukał romu.

    --- Post Połączono 10:39 --- Poprzedni Post napisano 09:45 ---

    Cytat Zamieszczone przez Bones Zobacz posta
    Poprzez edytor rejestru zajrzyj tutaj:
    Local Machine\Software\Microsoft\RIL\OperatorNames
    aby był efekt nalezy ponownie uruchomić telefon
    Nie mam takiego klucza w rejestrze.
    Szukałem i po pelnym kluczu i po "OperatorName"...
    Znalazłem wpisy PLAYyyyyy, zmieniłem na PLAY ale po restarcie "yyyyy" powróciły.
    Ostatnio edytowane przez bogdanh ; 05-03-2013 o 11:14

  • #27

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.01.2014
    Posty
    1
    Telefon
    np. HTC
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez Neo Zobacz posta
    Wiesz. Problem jest w twoim smartfonie i w portowanym romie.
    Zerkam na rom.. niektórzy mają problem z Marketplace.




    Tu jest plik na poprawę tej funkcji 3G
    Pobierz
    ***Ukryta zawartość nie może być cytowana.***
    Tu masz info o tym problemie:
    15.DEC 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8858.136 RMT v8.7 >FULLY UNLOCKED> - Page 692 - xda-developers

    Witam; w moim htc mozart win 7.8 przestal dzialac internet Areo, uruchomilem program Cab Sender z tym patchem 3G, program niby cos robi " 1 plik przeniesiony" ale w telefonie nic sie nie dzieje. A tak na prawde to nie wiem co sie dzieje kilka dni temu byla awaria siedzi areo i od tamtej pory 3g nie chce dzialac, po wlozeniu karty z t-mobile jest internet.

    --- Post Połączono 17:33 --- Poprzedni Post napisano 17:33 ---

    Cytat Zamieszczone przez Neo Zobacz posta
    Wiesz. Problem jest w twoim smartfonie i w portowanym romie.
    Zerkam na rom.. niektórzy mają problem z Marketplace.




    Tu jest plik na poprawę tej funkcji 3G
    Pobierz
    ***Ukryta zawartość nie może być cytowana.***
    Tu masz info o tym problemie:
    15.DEC 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8858.136 RMT v8.7 >FULLY UNLOCKED> - Page 692 - xda-developers

    Witam; w moim htc mozart win 7.8 przestal dzialac internet Areo, uruchomilem program Cab Sender z tym patchem 3G, program niby cos robi " 1 plik przeniesiony" ale w telefonie nic sie nie dzieje. A tak na prawde to nie wiem co sie dzieje kilka dni temu byla awaria siedzi areo i od tamtej pory 3g nie chce dzialac, po wlozeniu karty z t-mobile jest internet.

  • #28

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,911
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,913(11,123)
    to nie rozumiem po co robiłeś cokolwiek z telefonem jak wiesz o awarii?

  • Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [PLAY] Internet w roamingu krajowym nie działa
      Przez tweant w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 16
      Ostatni post / autor: 11-08-2014, 17:06
    2. nie działają ustawienia mms w Play
      Przez Geralt w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 14-01-2014, 14:43
    3. Funkcja OTG - parametry i zastosowanie
      Przez djtonka w dziale Symbian
      Odpowiedzi: 6
      Ostatni post / autor: 07-01-2013, 10:44
    4. Odpowiedzi: 11
      Ostatni post / autor: 03-12-2012, 10:47
    5. a gdzie dział Play?
      Przez rakers w dziale Pozostali operatorzy
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 26-08-2012, 22:15

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas