Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 22 1234511 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 220

Wątek: Wymuszamy instalacje Windows 10 Technical Preview na każdym urządzeniu z WP8.1

  1. #1

    OFF-LINE
      Awatar marass82

    Dołączył
    27.09.2012
    Posty
    6,232
    Telefon
    L820/O7/AtivS
    Dziękuję
    1,018
    Podziękowano
    52,873(1,462)

    Wymuszamy instalacje Windows 10 Technical Preview na każdym urządzeniu z WP8.1

    Reklama:



    Wszelkich zmian dokonujecie na własną odpowiedzialność, i macie świadomość że skoro to wersja testowa nieprzeznaczona oficjalnie na wasz telefon,to możecie zrobić z waszego urządzenia cegłę. Także najpierw się dobrze zastanówcie zanim zdecydujecie się skorzystać z tego poradnika. A ostrzegałem
    Ta metoda jest zdecydowanie łatwiejsza i pozwala zainstalować Windows 10 Technical Preview na każdym telefonie, bez względu czy ma kartę czy jej niema(zasada jest ta sama i polega na podmianie modelu w rejestrze). No może jedynym ograniczeniem może być wasz sprzęt. Próbowałem też na Ativie, i po zwiększeniu miejsca na partycji udało mi się zainstalować. Jedna są problemy z dotykiem. Także pamiętajcie jeżeli nie macie możliwości wrócić do poprzedniej wersji systemu, to odpuście sobie wgrywanie.

    Wymagania.
    - System operacyjny Windows Phone 8.1( jeżeli nie wykrywa wam aktualizacji musicie zrobić downgrade systemu do wersji niższej- wszystko macie na forum)
    - wystarczająco dużo miejsca na partycji systemowej około 500 MB(jeżeli macie mniej jedynym ratunkiem jest wgranie odnowa rom, na forum macie wszystko co potrzeba.
    - komputer i router wi-fi

    Zaczynamy:
    • pobieramy program który będziemy używać i wypakowujemy na PC:
      Pobierz:
      Paczka Nasza wersja na wasze potrzeby
    • kolejno uruchamiamy na PC WPInsiderHacks.exe
    • uruchamiamy wierszowy edytor poleceń cmd.exe, kolejno wpisujemy ipconfig z którego będziemy potrzebować swojego IP
    • (znajduje się wierszu IPv4 address)
    • instalujemy aplikacje windows insider na telefonie
    • wpisujemy swoje IP i port ustawieniach wi-fi w naszym telefonie.
    • w telefonie uruchamiamy IE i wpisujemy http://(swoje ip):8877 (np. http://198.168.1.2:8877)
    • kolejno po otwarciu strony pobieramy i instalujemy certyfikat
    • przechodzimy do aplikacji windows insider i wybieramy Install Windows 10 TP for all, zatwierdzamy wybór do końca
    • przechodzimy do ustawień wi-fi naszego urządzenia i usuwamy wcześniej wprowadzone ip i port
    • teraz wystarczy że przejdziemy do aplikacji Windows Insider i zatwierdzimy uczestnictwo w programie testowym klikając fast zatwierdzając kolejno do końca


    Po updacie do W10, zalecam przywrócić ustawienia fabryczne w celu pozbycia się zmian w rejestrze a i system będzie lepiej chodził

    I na koniec cieszymy się z naszego nowego Windowsa 10 Technical Preview


    źródło: xda
    Ostatnio edytowane przez marass82 ; 17-02-2015 o 23:06

  2. 45 następujących użytkowników podziękowało marass82 za ten post:

    acer2414 (17-07-2015),alzg (16-02-2015),artureg (28-10-2015),asterix1212 (16-02-2015),Bob Son (20-02-2015),czesiek (16-02-2015),delli74 (30-03-2015),djdkaa (15-02-2015),Djkam (16-02-2015),djtonka (15-02-2015),domi.nos (16-02-2015),f_tomas (16-02-2015),godzina1522 (16-02-2015),Grzesio (09-01-2017),Irektr (14-01-2016),jacekdabie1 (17-02-2015),jaceks1 (18-02-2015),japa (16-02-2015),jerzu (15-02-2015),jonaszb02 (03-03-2015),kajak (22-12-2015),Kamil Lutruk (14-03-2015),kpeerae (15-02-2015),krdn (16-02-2015),Leszek Huskowski (10-05-2016),Live Pac (16-02-2015),lukaszuk1995 (16-02-2015),lusz91 (09-04-2015),marcin2109 (16-02-2015),Marek Aleksander Borowiec (28-05-2015),Mark Wielicki (02-04-2015),Mefisto82 (03-04-2015),Mila (16-02-2015),miniutek88 (20-12-2015),misiek666eliza (16-02-2015),Mpower666 (28-08-2015),Poszkole32 (16-02-2015),Przybysz Dawid (15-02-2015),Rafal Grzybowski (05-03-2015),razor52356 (16-02-2015),roman1 (15-02-2015),sabrab (10-07-2015),spavlin (16-02-2015),Winciu (18-02-2015),__zbychu (21-04-2017)

  3. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,961
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,086(11,127)
    jesteś gość mimo że nie mam jak na Bushu wrócić to instaluje

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    japa (16-02-2015)

  • #3

    OFF-LINE
    Awatar tyroxar

    Dołączył
    25.07.2013
    Lokalizacja
    RZESZÓW
    Posty
    83
    Telefon
    Nokia Lumia 735 LTE
    Operator
    mVikings
    Dziękuję
    59
    Podziękowano
    10(9)
    Na jaki telefon podmienia w rejestrze?

  • #4

    OFF-LINE
      Awatar marass82

    Dołączył
    27.09.2012
    Posty
    6,232
    Telefon
    L820/O7/AtivS
    Dziękuję
    1,018
    Podziękowano
    52,873(1,462)
    Jak ma to dla ciebie znaczenie to L630, a niema bo system i tak sprawdza po twoich DSM i dla nich ściąga odpowiednie paczki z aktualizacją. W każdym bądź razie jeżeli ktoś bardzo chce zmienić to może sobie edytować je w pliku WPFlights.xml na jakie tylko chce. Może też wpisać tam już po aktualizacji swoje oryginalne i je przywrócić. Nie będzie musiał wtedy przywracać ustawień fabrycznych. Dane te są tylko potrzebne do dostania się do grona uprzywilejowanych, a potem i tak proces idzie swoim tokiem Wiem bo wgrywałem tym i tym, żadna różnica.
    Ostatnio edytowane przez marass82 ; 15-02-2015 o 22:19

  • Jeden użytkownik podziękował marass82 za ten post:

    japa (16-02-2015)

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar tyroxar

    Dołączył
    25.07.2013
    Lokalizacja
    RZESZÓW
    Posty
    83
    Telefon
    Nokia Lumia 735 LTE
    Operator
    mVikings
    Dziękuję
    59
    Podziękowano
    10(9)
    Myślałem, że to ma znaczenie. Z tego wynika, że MS do Lumii 735 jeszcze po prostu nie ma przygotowanej paczki, bo po komentarzach widzę, że ludziom to działa (520,625) a u mnie była masakra. Dlatego chciałem jeszcze jakimś innym sposobem to zrobić no ale w takim razie widzę, że nie ma to celu.

  • #6

    OFF-LINE
      Awatar marass82

    Dołączył
    27.09.2012
    Posty
    6,232
    Telefon
    L820/O7/AtivS
    Dziękuję
    1,018
    Podziękowano
    52,873(1,462)
    Nie, ależ ma OS-a dla każdego układu. Gorzej że u mnie np. w Ativie sterownik dygitalizera zdurniały i niestety póty Samsung ich nie poprawi to i z insidera nie skorzystamy. I tak jest z każdym producentem, musi dopasować sterowniki do telefonu.
    Dostajesz tylko OS-a. Każdy ma taki sam, różnica jest tylko w poszczególny paczkach obsługujących różne CPU, rozdzielczość itd. a te są już dopasowane do twojego urządzenia po DSM i nic innego nie ściągniesz.
    Ostatnio edytowane przez marass82 ; 15-02-2015 o 22:30

  • 2 następujących użytkowników podziękowało marass82 za ten post:

    japa (16-02-2015),tyroxar (15-02-2015)

  • #7

    Dołączył
    11.05.2014
    Posty
    9
    Telefon
    256166299
    Dziękuję
    34
    Podziękowano
    2(2)
    Zrobiłem tak jak w poradniku, po zresetowaniu telefonu nic się nie zmieniło .

  • Jeden użytkownik podziękował Dominik Pawlaczyk za ten post:

    japa (16-02-2015)

  • #8

    OFF-LINE
      Awatar marass82

    Dołączył
    27.09.2012
    Posty
    6,232
    Telefon
    L820/O7/AtivS
    Dziękuję
    1,018
    Podziękowano
    52,873(1,462)
    Jaki masz os, certyfikat zainstalowałeś? wybrałeś fast? Czasami po resecie operator samoczynnie się zmienia i czynność trzeba powtórzyć
    Ostatnio edytowane przez marass82 ; 15-02-2015 o 23:05

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar djdkaa

    Dołączył
    21.08.2012
    Posty
    1,056
    Telefon
    Lumia 1520
    FW
    Windows Phone 8.1
    Operator
    ORANGE
    Dziękuję
    500
    Podziękowano
    464(93)
    U mnie lipa cer zainstalowany wi-fi zmianę cofam i no builds
    Microsoft Lumia 640 LTE

  • #10

    OFF-LINE
      Awatar marass82

    Dołączył
    27.09.2012
    Posty
    6,232
    Telefon
    L820/O7/AtivS
    Dziękuję
    1,018
    Podziękowano
    52,873(1,462)
    Ty to masz Denim pewnie to zapomnij

  • Strona 1 z 22 1234511 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 360
      Ostatni post / autor: 31-07-2017, 14:27
    2. Odpowiedzi: 13882
      Ostatni post / autor: 11-07-2017, 23:49

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas