Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: WP 8.1 Preview - Problemy i sposoby ich rozwiązania

  1. #1
    Moderator Globalny Awatar Jarosław Skrzymowski

    Dołączył
    23.09.2013
    Lokalizacja
    Przemyśl
    Posty
    1,244
    Telefon
    Lumia 950 + MS-HD10
    FW
    01078000531623635014
    Operator
    Play PL
    Dziękuję
    173
    Podziękowano
    362(217)

    WP 8.1 Preview - Problemy i sposoby ich rozwiązania

    Reklama:
    Warunkiem skorzystania z tego poradnika w pełni jest posiadanie zaktualizowanych aplikacji systemowych i firmowych.

    Rady tutaj zawarte są wynikiem przewertowania postów w temacie:
    Instalujemy WP8.1 w wersji Preview na naszych urządzeniach. Problemy i dyskusja

    Dotyczy telefonów Lumia - na innych modelach nie sprawdzone.


    • aplikacja Here Drive+ jest dostępna dla wszystkich modeli Lumia bezpłatnie;
    • aplikacje w tle są obecnie zarządzane w pozycji Oszczędzanie baterii > wykorzystanie;
    • zainstalowane gry widoczne są zarówno na liście aplikacji jak i w hubie Gry;
    • asystent głosowy Cortana dostępny w języku angielskim i w regionie Stany Zjednoczone;
    • Quaiet Hours - funkcjonuje łącznie z Cortaną;
    • aby prawidłowo funkcjonowała aplikacja Glance Background, musi znajdować się w pamięci telefonu;
    • Nokia PlayTo - wymaga również instalacji w pamięci telefonu;
    • Wyświetl Mój Ekran - przez USB z komputerem z dedykowaną aplikacją;
    • Jeżeli masz problem z dostępem do dokumentów Office na karcie SD - potrzebny reset do ustawień fabrycznych;
    • przenoszenie aplikacji pomiędzy pamięcią telefonu i kartą micro SD za pomocą Czujnika Pamięci;
    • aby zintegrować kontakty z Facebooka potrzebna jest instalacja aplikacji Facebook (nie Facebook Beta);
    • jeżeli ktoś w klawiaturze poszukuje przecinka, znajdzie go i nie tylko przytrzymując kropkę;
    • zrzuty ekranu uzyskamy wciskając jednocześnie przyciski Volume+ oraz Power;
    • radio funkcjonuje jako oddzielna aplikacja na liście aplikacji;
    • polecenia NFC uruchamiają się bez potwierdzenia po uprzednim dodaniu ich do zaufanych;
    • wyciszenie dźwięków następuje pokrótkim naciśnięciu Vol+ lub Vol-, rozwinięciu menu i przyciśnięciu ikonki dzwonka lub nutki;
    • procentowy wskaźnik zużycia baterii widoczny jest po wysunięciu belki powiadomień;
    • włączenie i wyłączenie wibracji przycisków Windows w menu Ustawienia > Dotknij;
    • IE11 - cofnięcie do poprzedniej strony poprzez przesunięcie w lewo;
    • do instalacji map na karcie SD potrzebna jest aplikacja Kontrola Pamięci Lumia.
    • jeżeli muzyka i filmy są widoczne na karcie SD jako inne (nierozpoznane typy plików), potrzebny będzie reset do ustawień fabrycznych;
    • wskazany jest zakup szybkiej karty pamięci Class 10 (UHS I), najlepiej SanDisc Ultra;


    Pozostałe spostrzeżenia będę dodawał po zgłoszeniu, najlepiej na PW, aby nie robić kolejnego tematu - rzeki.
    Ostatnio edytowane przez Jarosław Skrzymowski ; 03-05-2014 o 23:40
    Lumia 950 Wersja: 1703; Kompilacja systemu operacyjnego: 10.0.15254.1 + SanDisk SDXC 64 GB + Microsoft Screen Sharing For Lumia Phones HD-10 + Microsoft Display Dock HD-500
    Fujitsu ESPRIMO E3521 E-Star5
    : Wersja: 1709; Kompilacja systemu operacyjnego: 10.0.16299,19 (Intel® Core2 Duo CPU E8500 @ 3,16GHz 3,17GHz; RAM: 4GB DDR3 Elixir Memory; USB 3.0 on board, Intel GMA 4500 Graphics on board)

  2. 17 następujących użytkowników podziękowało Jarosław Skrzymowski za ten post:

    bass194899 (03-05-2014),djtonka (02-05-2014),i don't know (02-05-2014),jaceks1 (03-05-2014),marass82 (02-05-2014),marcin2109 (02-05-2014),mario1988bdg (03-05-2014),Potok666 (02-05-2014),rogerrogi (11-05-2014),saszynski (02-05-2014),Sigma (02-05-2014),to_ja (02-05-2014),Wall-E (03-05-2014),Winniczek (02-05-2014),wybitny2 (02-05-2014),zoolvik (05-07-2014)

  3. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2
    Budniu
    Gość
    Bardzo dobrze, że taki wątek powstał. BTW
    Cytat Zamieszczone przez Jarosław Skrzymowski Zobacz posta
    do instalacji map na karcie SD potrzebna jest aplikacja Kontrola Pamięci Lumia
    Ja bym od razu podlinkował w pierwszym poście: Lumia storage check beta | Windows Phone Polska: Sklep z aplikacjami i grami

    Dzięki - skorzystałem z rady - link umieszczony.
    Ostatnio edytowane przez Jarosław Skrzymowski ; 02-05-2014 o 19:38

  • #3
    Budniu
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jarosław Skrzymowski Zobacz posta
    asystent głosowy Cortana dostępny w języku angielskim i w regionie Stany Zjednoczone;
    Ja bym dodał ten link: http://www.windowsmania.pl/artykuly-...wp8-1-a-10769/
    Cytat Zamieszczone przez Jarosław Skrzymowski Zobacz posta
    Quaiet Hours - funkcjonuje łącznie z Cortaną;
    a do tego napisał odniesienie do ww. linka - lub umieścił jedno pod drugim
    I dopisałbym jeszcze ten problem i jego rozwiązanie (przynajmniej dla Windowsmanii): http://www.windowsmania.pl/poradniki...tml#post139927

  • #4
    Budniu
    Gość
    Nie wiem gdzie to dopasować (znaczy do którego wątku) więc daję tutaj.
    Ciekawa metoda (ja jej nie znałem) na szybki i krótki dostęp do przycisków interpunkcyjnych na klawiaturze. Do tej pory, chcąc wpisać np cyfrę, cudzysłów bądź nawias, naciskałem na przycisk zmiany klawiatury na znaki i dopiero to czyniłem, po czym powtórnie przełączałem na litery. W życiu mi nie przyszło do głowy, żeby spróbować: nacisnąć i przytrzymać przycisk zmiany klawiatury, po czym trzymając naciśnięty, przesunąć palec na to co chcę napisać i puścić. Jak dla mnie mega sprawa:

  • 5 następujących użytkowników podziękowało Budniu za ten post:

    Potok666 (11-05-2014),rogerrogi (11-05-2014),skubi07 (11-05-2014),to_ja (11-05-2014),Wall-E (11-05-2014)

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.03.2013
    Lokalizacja
    Ślōnsk
    Posty
    129
    Telefon
    L1520, L950XL SS
    FW
    WP10 RS1
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    143
    Podziękowano
    21(18)
    To jest od WP8.1? Wcześniej nie było? Teraz mam tylko PfD i nie chce zaniżać, żeby sprawdzić. Świetne rozwiązanie, wcześniej też tylko klikałem.

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    29.03.2013
    Posty
    1,847
    Telefon
    8S, L620, S4 mini
    Dziękuję
    394
    Podziękowano
    160(131)
    Tak, tylko klawiatura z WP8.1, bo ona ma taką możliwość pisania. W 8.0 nie było pisania ślizgiem.

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,888
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,864(11,122)
    Doszły nowe triki jak ten zaznacz tekst i SHIFT i masz duże litery, polskie znaki też robicie klikając apostrof po S dla przykładu i mam Ś

  • #8

    OFF-LINE
    Moderator Globalny

    Dołączył
    17.04.2014
    Posty
    2,484
    Telefon
    L950XL/L735/L730
    FW
    RS3,AU,Denim
    Operator
    optymalny
    Dziękuję
    325
    Podziękowano
    298(262)
    Cytat Zamieszczone przez rogerrogi Zobacz posta
    To jest od WP8.1? Wcześniej nie było? Teraz mam tylko PfD i nie chce zaniżać, żeby sprawdzić. Świetne rozwiązanie, wcześniej też tylko klikałem.
    Było tak samo, zmienił się tylko sposób naprowadzania kursora,w WP8.0 wystarczyło przytrzymać palec w polu tekstowym, tutaj trzeba trafić w kółeczko, było prościej jak dla mnie.

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar skubi07

    Dołączył
    19.07.2013
    Lokalizacja
    Tarnów
    Posty
    1,435
    Telefon
    Xiaomi Mi3W
    Operator
    T-Mobile
    Dziękuję
    216
    Podziękowano
    221(183)
    No wlasnie to znacznie tekstu było dla mnie jednym z plusów, a teraz żeby coś zaznaczyć to trzeba trafić takie małe kółeczko...

    Sent from my GT-I8750 using Tapatalk

  • Jeden użytkownik podziękował skubi07 za ten post:

    nynek (11-05-2014)

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    29.03.2013
    Posty
    1,847
    Telefon
    8S, L620, S4 mini
    Dziękuję
    394
    Podziękowano
    160(131)
    Również uważam to "kółeczko" za nieporozumienie.

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 2433
      Ostatni post / autor: 08-06-2017, 19:04
    2. Odpowiedzi: 28
      Ostatni post / autor: 19-08-2015, 07:29
    3. Odpowiedzi: 571
      Ostatni post / autor: 14-04-2014, 17:42
    4. Gtalk - szukam rozwiązania
      Przez wacky w dziale Programy
      Odpowiedzi: 26
      Ostatni post / autor: 12-11-2013, 17:25
    5. Lumia 822 - jak rozwiązać problem z sms i mms?
      Przez strzelba1980 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 37
      Ostatni post / autor: 23-08-2013, 19:08

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas