Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 160 z 244 PierwszyPierwszy ... 60110150156157158159160161162163164170210 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,591 do 1,600 z 2434

Wątek: Instalujemy WP8.1.1 w wersji Preview na naszych urządzeniach. Problemy i dyskusja

  1. #1591

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,941
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,999(11,125)
    Reklama:
    Sposób znany od dnia Preview

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #1592

    OFF-LINE

    Dołączył
    11.07.2013
    Posty
    132
    Telefon
    Lumia 720
    Dziękuję
    20
    Podziękowano
    2(2)
    Tak tez tak mamy i ktoś już o tym wspominał 😃

  • #1593

    OFF-LINE
    Awatar andryush

    Dołączył
    13.04.2013
    Posty
    295
    Telefon
    Nokia Lumia 620
    Dziękuję
    54
    Podziękowano
    12(12)
    Cytat Zamieszczone przez skubi07 Zobacz posta
    Ile razy można jeszcze powtarzać? To jest pfd a nie finalna. Jest tutaj włączona opcja debugowania aplikacji przez co właśnie jest taki drenaż baterii. W finalnej tego nie będzie i bateria zyska na formie.
    Opcja debugowania? Rozwiń proszę skoro jesteś tego taki pewien. Jakie dane są zbierane i przetwarzane, czy są wysyłane na jakieś serwery przez Internet? Co w tym debugowaniu jest takiego bateriożernego, że rozwala baterię w kilka godzin?

    Odnieś się też do tego, i zwróć na to szczególną uwagę, że bez włączonego Internetu, telefon potrafi przeżyć na baterii prawie tydzień czasu! Czyżby debugowanie działało tylko przy włączonym Internecie? Trochę to bez sensu, bo dane można zbierać cały czas, a wysyłać je wtedy, gdy telefon ma dostęp do sieci.

    Wniosek jest taki, że jeśli zwalić wszystko na debugowanie, to na logikę, kure#sko zapiernicza ono tylko na moim Internecie i zżera baterię i mój pakiet Internetu przy okazji... Bo przecież bez Internetu telefon może leżeć tydzień czasu.

    Druga opcja, bez tajemniczego debugowania, to spartolone jakieś sterowniki odpowiedzialne za sieć, wifi, komórkową - w rezultacie czego telefon pożera ogromne ilości energii, gdy korzystam z którejś z nich.

  • Jeden użytkownik podziękował andryush za ten post:

    minol (07-06-2014)

  • #1594

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.08.2013
    Posty
    332
    Telefon
    Lumia 720
    FW
    Cyan
    Operator
    Pomarańcz
    Dziękuję
    22
    Podziękowano
    19(17)
    Chyba sam sobie odpowiedziałeś. Skoro przy włączonej transmisji następuje drenaż to świadczy to o tym, że zebrane logi są przekazywane do MS.

  • #1595

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,941
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,999(11,125)
    Same zbieranie logów po 100mb na proces nie jest obciążające myślisz?

  • #1596
    Budniu
    Gość
    Właśnie, macie może gdzieś link z którego wynika te debugowanie i w jakim jest ono zakresie ? Tu nic nie ma na ten temat: https://dev.windowsphone.com/en-us/develop/devpreview

    --- Post Połączono 11:26 --- Poprzedni Post napisano 11:20 ---

    Dobra już mam: Ustawienia>Raport ale z tego co widzę można to wyłączyć.

  • #1597

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Sigma

    Dołączył
    10.08.2013
    Posty
    2,808
    Telefon
    L1520/L620
    FW
    Najnowszy stabilny
    Operator
    VM
    Dziękuję
    455
    Podziękowano
    1,788(608)
    Można wyłączyć wysyłanie, ale nie fakt, że procesy działają w trybie DEBUG
    Jeśli pomogłem, kliknij

  • #1598
    Budniu
    Gość
    Nie no oczywiście, dane cały czas będzie zbierało.

  • #1599

    OFF-LINE
    Awatar andryush

    Dołączył
    13.04.2013
    Posty
    295
    Telefon
    Nokia Lumia 620
    Dziękuję
    54
    Podziękowano
    12(12)
    Cytat Zamieszczone przez BARTOL Zobacz posta
    Chyba sam sobie odpowiedziałeś. Skoro przy włączonej transmisji następuje drenaż to świadczy to o tym, że zebrane logi są przekazywane do MS.


    Raczej nie jest to odpowiedź. Wyżej koledzy napisali, że można to wyłączyć. Mam to wyłączone od samego początku, mimo wszystko drenaż i tak jest solidny, w teorii nic nie powinno być wysyłane skoro wyłączyłem opcję "raport" w ustawieniach. Bateria pada gdy Internet jest włączony, wiec problem leży nie po stronie wysyłania logow z debugowania. (bo je wyłączyłem)

    @djtonka, zbieranie logów po 100mb na proces widocznie nie jest tak obciążające, skoro bez włączania Internetu telefon potrafi wytrzymać tydzień. Problemy się zaczynają, gdy telefon ma dostęp do Internetu.
    Ostatnio edytowane przez andryush ; 07-06-2014 o 21:05

  • #1600

    OFF-LINE

    Dołączył
    29.03.2013
    Posty
    1,847
    Telefon
    8S, L620, S4 mini
    Dziękuję
    394
    Podziękowano
    160(131)
    Wyłączyć możesz raportowanie takie oficjalne, które jest zarówno w finalnej wersji jak i w PfD. Korzystając z PfD system i tak ma aktywne debugowanie + zbieranie pewnych informacjach. Akceptowałeś te warunki zanim zainstalowałeś PfD

  • Strona 160 z 244 PierwszyPierwszy ... 60110150156157158159160161162163164170210 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 218
      Ostatni post / autor: 22-07-2015, 09:16
    2. Odpowiedzi: 25
      Ostatni post / autor: 11-12-2014, 23:34
    3. Odpowiedzi: 571
      Ostatni post / autor: 14-04-2014, 17:42
    4. Double tap to wake na urządzeniach WP7?
      Przez KewinPol w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 10-12-2013, 19:51
    5. Instalacja Licznika Nokii na innych urządzeniach
      Przez djtonka w dziale Poradniki
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 27-08-2012, 11:49

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas