Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 112 z 244 PierwszyPierwszy ... 1262102108109110111112113114115116122162212 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,111 do 1,120 z 2434

Wątek: Instalujemy WP8.1.1 w wersji Preview na naszych urządzeniach. Problemy i dyskusja

  1. #1111

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,959
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,085(11,127)
    Reklama:
    zapowiadają Preview na początek maja

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #1112

    OFF-LINE

    Dołączył
    30.01.2014
    Lokalizacja
    Radom
    Posty
    10
    Telefon
    HTC 8X
    Operator
    Red Bull
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    zapowiadają Preview na początek maja
    Dzięki za informacje, idealnie

  • #1113

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.04.2014
    Posty
    322
    Telefon
    Nokia Lumia 640
    FW
    Oficjalna 10
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    73
    Podziękowano
    16(15)
    Oglądając film na youtube strona zaczęła migotać nie mając filmu na pełnym ekranie. film się zrobił czarny muzyka dalej grała

  • #1114

    OFF-LINE
    Awatar VonK

    Dołączył
    23.03.2014
    Lokalizacja
    Chorzów
    Posty
    3
    Telefon
    Nokia Lumia 920
    FW
    8.0.10521.155
    Operator
    Play
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    0(0)
    Czy ktoś z Was zauważył zjawisko typu "odświeżanie ekranu" podczas korzystania z kilku aplikacji, min. Taptalk? Chodzi mi o przelatującą cienką linię poziomą przez wyświetlacz. Może tylko ja mam tak wyczulony wzrok, bo widzę to kątem oka albo tel uszkodzony. Chyba nie widziałem tego przed aktualizacją do 8.1 wiec opcja z uszkodzonym telefonem odpada



    Odnośnie data sense, bo wczesniej ktoś wspominał, że źle czy też niedokładnie wskazuje zużycie pakietu danych. Korzystam z tej opcji i o dziwo różnica jest, ale niewielka, bo zaledwie 20 MB więcej niż wykorzystałem, a co za tym idzie zostaje nam pewien zapas. Sieć Play


    Sent from my RM-821_eu_poland_493 using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez VonK ; 28-04-2014 o 22:07

  • #1115

    OFF-LINE
    Awatar Winniczek

    Dołączył
    30.09.2012
    Posty
    787
    Telefon
    LUMIA 920
    Dziękuję
    297
    Podziękowano
    179(138)
    Różnice w data sens wynikają z tego, że operatorzy mogą inaczej liczyć pakiety, np. w paczkach po 100kb. Data Sense policzy 75kb, a operator 100. Inna sprawa to darmowy dostęp do niektórych stron jak Facebook, czy NK których operator nie liczy. Ja na przykład mam darmowy transfer na Deezera i u mnie różnica w DS to 1,5GB.

    Lumia 920

  • #1116

    OFF-LINE
    Administrator Techniczny Awatar Bones

    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Internet
    Posty
    3,738
    Telefon
    Lumia 920, HTC 1st Gen
    FW
    WP 8.1 & Cyan
    Operator
    Play
    Dziękuję
    111
    Podziękowano
    4,222(432)
    Wpisów na blogu
    1
    Mam ten sam problem data sense nalicza za dużo danych niżeli operator Play (Przy pakiecie 1GB ustawiam DataSense na 1,5GB)
    Znam chyba swoją przyczynę. Play nie nalicza transferu danych w pewnych regionach gdzie korzysta się ze specjalnych nadajników Play gdzie internet jest po prostu za darmo. Raz naliczy mi 30mb z pakietu a raz 10 mb za darmo. Tak wynika z Historii połączeń w Play24. Fajna sprawa...

  • #1117
    Budniu
    Gość
    Od dawna mówiłem - te aplikacje zliczające po swojemu, nie zależnie od opa to porażka. Szczerze mówiąc nie korzystałem z tego, ani nie korzystam. Sprawdziłem jakiś czas temu i pisałem:
    Cytat Zamieszczone przez Budniu Zobacz posta
    Ja mam ciekawiej, okres rozliczeniowy mam od 29.XX do 28.XX czyli 28.XX o godz. 23.59 powinienem ostatni raz skorzystać z pakietu. Jak mam ustawić resetowanie ? Jak ustawiam na ostatnią możliwą datę czyli 28.XX to pokazuje mi, że dane nalicza od 27.XX czyli dwa dni wcześniej, jak ustawię na następną możliwą czyli od 01.XX to pokazuje, że nalicza dane od 30.XX. Pytam [email protected]#$#$wa gdzie jest 29.XX i 30.XX w tym data sense ? Już pomijam hardcore, że w lutym mój operator tylko co 4 lata nie ma problemu z wystawieniem faktury bo mamy rok przestępny i luty ma 29 dni, a co do zasady ma 28 ;-)
    IMHO zbędne totalnie w tej wersji, która jest. Jeszcze gdyby dali możliwość ustawienia wielkości naliczanego pakietu (jednostki np 100, 75, 50 KB) ok, coś by z tego było, a tak ? Operator sobie, a Data sense sobie - paranoja jakaś. BTW i tak jak pisałem wówczas - gdzie jest w tym Data sense 29, 30 i 31 każdego miesiąca ?

    --- Post Połączono 23:55 --- Poprzedni Post napisano 23:47 ---

    Teraz sprawdziłem u siebie - jest lepiej, nie pokazuje mi, że mnie nalicza dwa dni wcześniej, ale ustawiając na ostatnią możliwą datę - czyli 28, (właśnie dzisiaj) widzę, że resetuje się o 0:01 i dzisiejszy dzień już liczy z nowego pakietu, podczas gdy u mnie ma to miejsce od jutra.

  • #1118

    OFF-LINE

    Dołączył
    13.02.2014
    Lokalizacja
    Rydułtowy, Rybnik
    Posty
    158
    Telefon
    Nokia Lumia 1320
    FW
    3056.40200.1407.0002
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    45
    Podziękowano
    20(18)
    Ja to data sense używam tylko do podpatrzenia ile mniej więcej zeżarło i ile zostało. Nie używam tego na poważnie bo zawsze sobie sprawdze na stronce operatora ile bardzo dokładnie zostało pakietu

    Tapnięte z WP 8.1

  • #1119

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Sigma

    Dołączył
    10.08.2013
    Posty
    2,808
    Telefon
    L1520/L620
    FW
    Najnowszy stabilny
    Operator
    VM
    Dziękuję
    455
    Podziękowano
    1,792(608)
    Jeśli dobrze pamiętam, to Data Sense może być także kontrolowany przez operatora Tylko operator musiałby to najpierw uaktywnić

    btw. w VM rozbieżności między DS i danymi opa nie są większe niż 5%. Więc mi ta opcja odpowiada :P
    Jeśli pomogłem, kliknij

  • #1120

    OFF-LINE
    Awatar Masterix07

    Dołączył
    03.03.2014
    Posty
    79
    Telefon
    HTC 8s
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    7
    Podziękowano
    0(0)
    Słuchajcie ludzie mam pytanie
    Posiadam 8s i jak wiadomo po aktualizacji 8.1 wraca do łask ( instalowanie na SD ) ale mam pewien problem. Na karcie mam 1.5 Giba miejsca, na telefonie 800 MB. Chciałbym zainstalować Six Gun które ma 450MB. No i jakby nie liczyć miejsce powinno być i powinno sie to zainstalować. A niestety nie bangla i pluje sie telefon o miejsce ze brak ;/

    Wie ktoś czym to spowodowane ?

  • Strona 112 z 244 PierwszyPierwszy ... 1262102108109110111112113114115116122162212 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 218
      Ostatni post / autor: 22-07-2015, 09:16
    2. Odpowiedzi: 25
      Ostatni post / autor: 11-12-2014, 23:34
    3. Odpowiedzi: 571
      Ostatni post / autor: 14-04-2014, 17:42
    4. Double tap to wake na urządzeniach WP7?
      Przez KewinPol w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 10-12-2013, 19:51
    5. Instalacja Licznika Nokii na innych urządzeniach
      Przez djtonka w dziale Poradniki
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 27-08-2012, 11:49

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas