Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 75 z 77 PierwszyPierwszy ... 256571727374757677 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 761

Wątek: [Lumia 640] Spostrzeżenia, opinie, uwagi.

  1. #741

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.10.2015
    Posty
    21
    Telefon
    Lumia 640 LTE
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Reklama:
    wp_ss_20160929_0001.pngDzień dobry. Mam kolejny raz problem z kolejnym błędem. Tym razem dotyczy on ,,aktualizacji" Telefon nie może wykonać instalacji. Przez co nie mogę zaktualizować map, i zrobić kopii zapasowej. Sęk w tym ,że poprzednim razem,ktoś tutaj zalecił przy błędzie do sklepu, także reset i przywrócenie z kopii. Problem w tym ,że tym razem ostatnia kopia jest z przed 4 miesięcy. Zatem reset odpada , poza tym to nie jest tak jak ktoś tutaj pisał, reset i wszystko będzie jak było. Niestety tak nie jest , do tego pochłania to sporo czasu. W kopii zapasowej pokazuje,że wykonano w niedziele(ostatni raz automatycznie a 4 mies. temu robiłem sam) ale jeśli z tym błędem ,,tworzy" i tak będzie brak aktualizacji po przywróceniu. A jak próbuje sam to jest komunikat ,, nie mogę połączyć z usługą one Drive" i tworzenie kopii odrzuca. Dołączam zrzut ekranu z kodem błędu.
    Ostatnio edytowane przez mateusz30001 ; 29-09-2016 o 15:10

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #742

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    13,398
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,776
    Podziękowano
    202,545(10,600)
    Kopie zapasowe nie są nawet kompatybilne pomiędzy wersjami th2 rs czy rs2. Tylko migracja jako następstwo aktualizacji gwarantuje spójność danych

  • #743

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.10.2015
    Posty
    21
    Telefon
    Lumia 640 LTE
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Czyli co w tej sytuacji mógłbym zrobić? Nie rozumiem dlaczego pokazuje,ze kopia została wykonana ta automatyczna,ale kiedy próbuję zrobić sam to jest ten komunikat brak połączenia z one Drive. Dodam ,że problem wystąpił przy ściągnięciu przewodnika aktualizacji do win 10. Stało się to po tym jak program sprawdzał,czy mój Tel.ma odpowiednie parametry itd.

  • #744

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    13,398
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,776
    Podziękowano
    202,545(10,600)
    zależy na czym wcześniej ją robiłeś

  • #745

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.10.2015
    Posty
    21
    Telefon
    Lumia 640 LTE
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Wszystko na Win 8.1 ,,denim" Lumia 640 LTE. Urządzenie nadal to samo.

  • #746

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    13,398
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,776
    Podziękowano
    202,545(10,600)
    widocznie update masz w drodze dlatego, sprawdź

  • #747

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.10.2015
    Posty
    21
    Telefon
    Lumia 640 LTE
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    wp_ss_20161123_0004.pngWitam wrócę do problemu opisanego wyżej. Niestety nigdzie ,na stronie producenta wsparcia technicznego niestety nie ma. Ja chciałbym zostać przy win 8.1 denim. Wszystko zaczęło się od pobrania tego przewodnika. W następstwie nie mogę zrobic aktualizacji. A w dalszej kolejności nadal kopii zapasowej. Nie mam już sił i słów na ten Tel. Człowiek kupuje urządzenie za tyle pieniędzy i nie działa jak powinno. Teraz Microsoft powinien zwracać kasę za sprzedaż i promocje upadłej marki. Czy jak zrobię aktualizację do WIN 10 co jest ostatecznością, to czy dane z kalendarza , zakładki, układ kafelek pomimo braku kopii będą migrować? Ostatnią kopię pokazuję z przed miesiąca,ale jeśli ten błąd był wcześniej to nie wiem czy ta kopia tak naprawdę w ogóle istnieje.
    Ostatnio edytowane przez mateusz30001 ; 23-11-2016 o 12:29

  • #748

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.11.2013
    Posty
    1,588
    Telefon
    Aktualnie brak
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    63
    Podziękowano
    330(93)
    Kontakty i dane z kalendarza masz na serwerze. Układ kafelków się zmieni, bo Windows 10 ma nieco inny wygląd i inne aplikacje. SMS-y też powinny się zapisać na serwerze. Muzykę i zdjęcia można przenieść samodzielnie. Nie wiem czego oczekujesz więcej po kopii.

  • #749

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.10.2015
    Posty
    21
    Telefon
    Lumia 640 LTE
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Zakładki, linki w kafelkach itd. Tak ,ale jeśli od 3 miesięcy moj Tel.nie zapisuje niczego w kopii to wszystko co utworzyłem w ostatnim czasie przepadnie . Terminy spotkańitd.wyjazdy. Ważne zakładki w Internet explorer. Zapamiętane hasła w przeglądarce internetowej tego nie wiem co z tym.będzie. Oczekuje tego , ze nie chce nic zmieniać zostac przy 8win denim to naprawić,ale gdy przywrócę system kopia będzie z przed 3 miesięcy i nie będzie niczego co jest zapiswyane w Tel.od.3 mies. Poza tym co zapisałem przed okresem awarii. Żeby wszystko kopiować itd trzeba czasu ostatnim razem tez byl problem z dostępem do sklepu. Ktos polecił przywróć kopię. 5 godzin zabawy. Nie ma na to.czasu. Szmelc i tyle. Pozdrawiam. Przepraszam za literówki.

    --- Post Połączono 14:14 --- Poprzedni Post napisano 14:04 ---

    Oczekuje naprawy błędu i informacji o tym błędzie bez przywracania kopii itd. I aktualizowania do win 10 chcę zostać przy 8.1 denim. Czy ktos pomoże? wp_ss_20161123_0005.png
    Ostatnio edytowane przez mateusz30001 ; 23-11-2016 o 14:37

  • #750

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.11.2013
    Posty
    1,588
    Telefon
    Aktualnie brak
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    63
    Podziękowano
    330(93)
    Kalendarz i kontakty są dostępne online, więc łatwo sprawdzić. Zakładki są synchronizowane pomiędzy urządzeniami, więc też można sprawdzić czy wszystkie są.

  • Strona 75 z 77 PierwszyPierwszy ... 256571727374757677 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 532 DS] Wrażenia i opinie
      Przez pejo84 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 58
      Ostatni post / autor: 24-08-2015, 10:05
    2. Odpowiedzi: 280
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 22:20
    3. L720 L1320 L1520 - wrażenia, różnice, opinie
      Przez buladag w dziale Wybór smartfona
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 21:42
    4. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 10:09
    5. Odpowiedzi: 17
      Ostatni post / autor: 12-05-2013, 20:58

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas