Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 47 z 77 PierwszyPierwszy ... 3743444546474849505157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 761

Wątek: [Lumia 640] Spostrzeżenia, opinie, uwagi.

  1. #461

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.09.2014
    Lokalizacja
    Kraków
    Posty
    94
    Telefon
    Lumia 640xl ds
    FW
    WP8.1
    Operator
    Orange/T-m
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    6(6)
    Reklama:
    djtonka mam taki telefon z takim systemem, a opinia dotyczy zarówno telefonu jak i systemu.

    GoOx być może, ale gdzie ta funkcja jest schowana?

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #462

    OFF-LINE
    Moderator Globalny

    Dołączył
    17.04.2014
    Posty
    2,484
    Telefon
    L950XL/L735/L730
    FW
    RS3,AU,Denim
    Operator
    optymalny
    Dziękuję
    325
    Podziękowano
    298(262)
    W aplikacji Lumia Camera, przed zrobieniem zdjęcia musisz na belce nacisnąć "magiczną różdżkę", następnie po zrobieniu zdjęcia, kiedy wejdziesz w galerię, ale z poziomu aplikacji, edytować zdjęcie wzbogacone.

  • Jeden użytkownik podziękował Darpi za ten post:

    czto (06-09-2015)

  • #463

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,206
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,940
    Podziękowano
    220,002(11,089)
    Cytat Zamieszczone przez czto Zobacz posta
    djtonka mam taki telefon z takim systemem, a opinia dotyczy zarówno telefonu jak i systemu.

    GoOx być może, ale gdzie ta funkcja jest schowana?
    temat dotyczy urządzenia nie systemu

  • #464

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.09.2014
    Lokalizacja
    Kraków
    Posty
    94
    Telefon
    Lumia 640xl ds
    FW
    WP8.1
    Operator
    Orange/T-m
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    6(6)
    Cytat Zamieszczone przez czto Zobacz posta
    Po dwóch miesiącach użytkowania Lumii 640 ds uzurpuje sobie prawo do opisania swoich obiektywnych i subiektywnych wrażeń.

    Muszę zacząć od tego, że przesiadłem się z innego OS'a, a mianowicie Androida zainstalowanego na Sony Z3 dualsim. Jak widać Lumia nie miała łatwego startu.

    Niewątpliwe zalety:
    + Bardzo dobry ekran z bardzo, bardzo przyzwoitą czytelnością w mocnym świetle słonecznym, bardzo dobre powłoki na ekranie dzięki czemu łatwo go czyścimy,
    + Płynie działający system, jeszcze nie zawiódł,
    + Świetny poziom sygnału gsm (tam gdzie Sony wymiękał, Lumia radzi sobie znakomicie)
    + Bardzo dobra bateria, spokojnie wytrzymuje 2 dni przy włączonej synchronizacji dwóch kont pocztowych, lokalizacji, przesył danych,
    + Niby szybki system, ale troszkę nas okłamują animacje. Nie mniej, cwane rozwiązanie i się sprawdza,
    + Bardzo sprawny czujnik i automatyka jasności ekranu,
    + Bardzo, ale to bardzo szybkie łapanie sygnału gps,
    + Bardzo dobra jakość wykonania, nic nie skrzypi, nic nie piszczy,
    + Dobre materiały z których wykonana jest słuchawka,
    + Dobra jakość rozmów i wysoka głośność,
    + Łatwa i przejrzysta funkcja zarządzania dualsim'em,
    + Bardzo fajna aplikacja aparatu foto + ustawienia manualne, m.in. czas naświetlania, ISO, ekspozycja,
    + Przyzwoita jakość zdjęć dziennych,
    + Przejrzyste i łatwe menu ustawień,
    + Czuje nieodpartą sympatię do dialera,
    + Pałam nieodpartą sympatią do kafelków,


    Niewątpliwe wady:
    - Stock'owa przeglądarka internetowa,
    - Posucha w zakresie dostępnych aplikacji w sklepie,
    - Brak fizycznego spustu migawki aparatu,
    - Brak trybu HDR,
    - Brak potwierdzenia AF,
    - Szata graficzna niektórych dostępnych apek np Yanosik,

    Nie spodziewałem się, że za 550 PLN, mogę kupić tak dobrą słuchawkę. Wygląda na to, że trochę czasu spędzimy razem z Lumią i WinMobile.
    Niestety kolejna wada (SYSTEMU!!!). W związku z wymianą karty SD, kopiowałem trochę różnych pierdół i tak:
    - kopiowanie zdjęć w folderach to jakaś udręka (przerabiałem wcześniej, nie mniej dalej irytujące),
    - kopiowanie muzy bez problemu, ale tworzenie "listy odtwarzania", to jakaś cholerna loteria. Jedne się tworzą bez problemu, innych brak. Zupełnie nie ogarniam logiki, którą kieruje się tutaj system.

  • #465

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,206
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,940
    Podziękowano
    220,002(11,089)
    udręka z czym dokładnie?

  • #466

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.09.2014
    Lokalizacja
    Kraków
    Posty
    94
    Telefon
    Lumia 640xl ds
    FW
    WP8.1
    Operator
    Orange/T-m
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    6(6)
    Kopiuje na kartę (PC połączony z fonem kabelkiem) foldery z albumami muzycznymi do folderu "Music". Wszystko ok, foldery są na karcie, są rozpoznawane zarówno przez "pliki" jak i przez "muzyka".
    Następnie przy pomocy komputera tworzę "listy odtwarzania" (zgodnie z podanymi na forum informacjami/poradnikami).
    Występujące problemy:
    1. Na telefonie w istniejącej "liście" nagle znikają wszystkie utwory! Sprawdzam poprzez komputer daną "listę" na karcie SD i wszystko jest ok!
    2. Podobnie jak wyżej, ale znika tylko część utworów.
    3. Brak w telefonie utworzonych "list". Sprawdzam jak wyżej, wszystko jest ok, lista istnieje na karcie! Problem wstępuje średnio na co 10 utworzonej liście.
    4. Podczas tworzenia "list" część z nich jest niewidoczna zaraz po operacji, pojawiają się dopiero po jakimś czasie (sic)!?

    Reasumując, pomimo że "listy odtwarzania" istnieją na karcie SD, apka "muzyka" ich nie widzi. Na 30, 40 zapisanych list 4, 5 jest niewidocznych. Tak jakby nie istniały dla "muzyki"?

    Karta SD to SanDisk Ultra 64GB. Formatowana przed użyciem w telefonie.

  • #467

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,206
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,940
    Podziękowano
    220,002(11,089)
    Wiesz jak ściągasz mp3 i nazwach 1,2 i bez metadanych to tak jest

  • #468

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.09.2014
    Lokalizacja
    Kraków
    Posty
    94
    Telefon
    Lumia 640xl ds
    FW
    WP8.1
    Operator
    Orange/T-m
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    6(6)
    Nie ściągam mp3. Wszystkie nagrania pochodzą z mojej bogatej kolekcji ori płyt, zgrywane do mp3 przez WMP.
    Chcąc wyeliminować bądź potwierdzić błąd karty SD, zgrałem jeden album do pamięci telefonu i zrobiłem "listę". Efekt jak w punkcie 3.

    Irytacja i ciemna strona mocy mnie ogarnia.

  • #469

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,206
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,940
    Podziękowano
    220,002(11,089)
    Pochwal się jaka karta

  • #470

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.12.2013
    Posty
    139
    Telefon
    Nokia lumia 620
    Dziękuję
    15
    Podziękowano
    8(7)
    Chciałem się kiedyś przekonać do tych list itd. Ale objawy były podobne, nawet w aplikacji muzyka po utworzeniu listy pojawiała się po jakimś czasie lub nie. Później pojawiły się aplikacje które odtwarzają z folderu i na tym zakończyłem tworzenie list. Nie wiem czy nie lepiej się na nich tworzy takie listy, ale na pewno nie maja problemów z okładkami. Same ściągają okładki, mają czasowe wyłączanie i można ustawić motywy. W mplayer czy coreplayer.

  • Strona 47 z 77 PierwszyPierwszy ... 3743444546474849505157 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 532 DS] Wrażenia i opinie
      Przez pejo84 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 58
      Ostatni post / autor: 24-08-2015, 09:05
    2. Odpowiedzi: 280
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 21:20
    3. L720 L1320 L1520 - wrażenia, różnice, opinie
      Przez buladag w dziale Wybór smartfona
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 20:42
    4. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 09:09
    5. Odpowiedzi: 17
      Ostatni post / autor: 12-05-2013, 19:58

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas