Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 77 123451151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 761

Wątek: [Lumia 640] Spostrzeżenia, opinie, uwagi.

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.07.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 625
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    19(3)

    [Lumia 640] Spostrzeżenia, opinie, uwagi.

    Reklama:
    Wreszcie wpadła mi w ręce długo oczekiwana Lumia 640 LTE w kolorze "Orange", a że nie tylko moje ręce oczekiwały na tę słuchawkę pokrótce opiszę to co zdążyłem zauważyć.
    wp_ss_20150410_0001.jpg
    Pierwsze co rzuca się w oczy to rozmiar i kształt pudełka.
    Sześćsetczterdziestka jest zapakowana w płaskie, prostokątne pudełko, w którym znalazłem sam smartfon, kilka papierków i ładowarkę AC-20E z nieodłączalnym przewodem. Brak w nim było jakichkolwiek słuchawek.
    DSC09972.JPG
    Druga rzecz to kolor obudowy "Orange". Na wszystkich zdjęciach, które udało mi się do tej pory obejrzeć w internecie kolor ten był bardziej marchewkowy niż pomarańczowy. W rzeczywistości okazał się być barwy kamizelki odblaskowej. Dosłownie.
    Wszystkie moje porównania odnoszą się do Lumii 520, 620 i 625 bo z takimi miałem do tej pory do czynienia. I w porównaniu do tych słuchawek bardzo na plus wybija się ekran. Jaśniejszy, ostrzejszy o lepszym nasyceniu barw i w ogóle bez żadnego porównania z w/w modelami. Jako ciekawostkę napiszę tylko, że najbliżej do L640 pod względem ekranu ma najmniejsza L620, chociaż jest najstarsza w mojej "flocie" to pod względem jasności, kontrastu i barw bardzo się nie różni. Porównanie do L520 i L625 to przepaść.
    DSC09982.JPGDSC09990.JPG
    Co do gabarytów to oczywiście L640 jest największa z mojej wspaniałej czwórki ale na prawdę wygodnie leży w dłoni i nie sprawia wrażenia "cegły". Tylna obudowa jest lekko matowa co zapewnia pewny chwyt.
    Przez około 2 godziny zabawy z telefonem nie zauważyłem żadnej przypadłości, która by trapiła ten telefon. Dotyk działa bez zastrzeżeń, tak samo wi-fi, aparat i inne. Nie testowałem NFC i bluetootha. Podczas konfiguracji podstawowych programów typu skype, GG, itp nie dostrzegłem żadnych zacięć ani spowolnień. Ogólnie telefon zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie niż np. L625 zaraz po wyjęciu z pudełka.

    Mam jeszcze jedną ciekawostkę.
    Mianowicie podczas robienia zdjęć kładłem cztery telefony jeden na drugim a blat, na którym leżały aparaty mam delikatnie nachylony w jedną stronę i ekran L640 jest tak śliski, że pozostałe lumie po prostu zjeżdżały w dół. Ciężko to opisać ale ekran L640 podczas dotyku sprawia wrażenie bardzo porządnego i bardziej takiego "szklanego" niż plastikowego.

    Pnieważ nie mogę (może nie ogarniam) dodać więcej zdjęć do jednego postu dodaję >>LINK<< do zdjęć, które zrobiłem do tego postu.
    Oczywiście zdjęcia z owocami robione aparatem L640, dwa pierwsze bez lampy, dwa następne z lampą. Fotografie nie były edytowane żadnymi programami graficznymi i robione były przy sztucznym oświetleniu.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez iamthelaw ; 10-04-2015 o 23:26

  2. 13 następujących użytkowników podziękowało iamthelaw za ten post:

    Bastik (27-09-2015),Darpi (11-04-2015),djtonka (11-04-2015),dnaflyer (11-04-2015),Grzegoslawrr (17-08-2016),Jakub Przemysław Suski (12-04-2015),japa (11-04-2015),krzyzak70 (23-04-2015),marass82 (11-04-2015),marcinko75 (02-01-2016),Micho (11-04-2015),to_ja (11-04-2015),user2 (10-05-2015)

  3. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    15,620
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,846
    Podziękowano
    207,173(10,771)
    Rozumiem brak słuchawek ale odkąd MS zezwala na takie praktyki obdarowanie ładowarką z kablem w XXI wielu woła o pomstę do nieba. Pograj w coś wydajniejszego i napisz czy parzy

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.07.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 625
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    19(3)
    Jak uda mi się ją jeszcze dorwać to przetestuję coś wymagającego.

    Dorzucę jeszcze, że L640 jest bardzo lekka. Jak dla mnie aż za bardzo.
    No i bateria będzie chyba dużym plusem bo pomimo wczorajszego mocnego eksploatowania nadal trzyma. A po wyjęciu z pudełka miała coś koło 50%.

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.04.2015
    Posty
    1
    Telefon
    Micromax w121
    FW
    8.1
    Operator
    VodafoneIN
    Dziękuję
    7
    Podziękowano
    0(0)
    ja zakupiłem model 640 Dual sim bez LTE - przebywam w Indiach i to jest na chwilę obecną jedyny model na tym rynki i oficjalnie zapewne tak już zostanie.

    Jedyną różnicę jaką dostrzegłem pomiędzy Dual sim a Dual sim LTE to brak NFC w moim modelu, oraz dołożone standardowe słuchawki do zestawu, nadal brak przewodu microUsb.
    Wybrałem kolor cyan, spełnił moje oczekiwania ładnie się prezentuje i jestem bardzo krzykliwy.

  • #5
    Marcin26lbn
    Gość
    https://www.youtube.com/watch?v=LUDhYF1Z6DA wydajność telefonu przy GTA nieźle sobie radzi

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    15,620
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,846
    Podziękowano
    207,173(10,771)
    a jakie nastawy, full ?

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.01.2015
    Posty
    4
    Telefon
    Microsoft Lumia 535
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    2(2)
    Witam wszystkich, również jestem posiadaczem Lumii 640 LTE. Jest to mój pierwszy smartfon z WP i mogę tylko powiedzieć, że system jest świetny, w przeciwieństwie do androida i mojej byłej xperii P. Jeśli chodzi o Lumię 640 to jak narazie nie miałem żadnych problemów z wi fi, LTE, 3g. Ekran bardzo dobry, może to nie jest najwyższa półka ale jak na tel za 700 zł jest bardzo dobry, zwłaszcza że mam porównanie do Lumii 535.

  • Jeden użytkownik podziękował Gobbler za ten post:

    Bastik (27-09-2015)

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    15,620
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,846
    Podziękowano
    207,173(10,771)
    bugi nieunikonione, każdy nowy WP z nową odsłoną systemu tu masz GDR2 czekają trudności. Oby jak najmniej bo update wkrótce

  • #9

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar to_ja

    Dołączył
    30.09.2012
    Lokalizacja
    127.0.0.1
    Posty
    4,496
    Telefon
    Honor Holly
    FW
    4.4.2
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    705
    Podziękowano
    1,240(657)
    Cytat Zamieszczone przez iamthelaw Zobacz posta
    Druga rzecz to kolor obudowy "Orange". Na wszystkich zdjęciach, które udało mi się do tej pory obejrzeć w internecie kolor ten był bardziej marchewkowy niż pomarańczowy. W rzeczywistości okazał się być barwy kamizelki odblaskowej. Dosłownie.
    To jest akurat charakterystyczne dla każdej pomarańczowej Lumii

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.07.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 625
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    19(3)
    Pograłem chwilę w GT Racing 2 i akurat gdy zacząłem nagrywać przytrafiła mi się zacinka telefonu.
    Postanowiłem jej jednak nie kasować. Przed nagraniem, jak i po nim taka sytuacja już się nie przytrafiła i nie wiem czy miało to związek z samym aparatem czy też z tym, że instalowanie aplikacji zostało nakierowane na kartę pamięci (w tym przypadku Samsung 16GB microSDHC Class 10)czy po prostu jakiś inny program robił coś innego w tle.

    Podczas grania wszystko działało bez zarzutu, dźwięk był głośny i wyraźny a jedyne co mnie mocno drażniło to ten błyszczący ekran. Jak psu jajc@ normalnie, wszystko się w nim odbija.
    Czekam tylko na folię 3MK Matte i kupuję bez zastanowienia.



    Ale najlepsze w tym wszystkim jest to, że po takiej zawieszce i graniu w grę, po powrocie do menu wszystko działa jak gdyby nigdy nic.
    Posiadam również tablet Nexus 7 2013 i po wystąpieniu podobnego crasha bez restartu urządzenia nie da się go dalej używać.
    Tu właśnie leży moc WP!

  • 4 następujących użytkowników podziękowało iamthelaw za ten post:

    djtonka (13-04-2015),dnaflyer (12-04-2015),myszorek (20-04-2015),Yaca2 (06-12-2015)

    Strona 1 z 77 123451151 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 532 DS] Wrażenia i opinie
      Przez pejo84 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 58
      Ostatni post / autor: 24-08-2015, 10:05
    2. Odpowiedzi: 280
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 22:20
    3. L720 L1320 L1520 - wrażenia, różnice, opinie
      Przez buladag w dziale Wybór smartfona
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 21:42
    4. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 10:09
    5. Odpowiedzi: 17
      Ostatni post / autor: 12-05-2013, 20:58

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas