Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 77 123451151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 761

Wątek: [Lumia 640] Spostrzeżenia, opinie, uwagi.

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.07.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 625
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    21(3)

    [Lumia 640] Spostrzeżenia, opinie, uwagi.

    Reklama:
    Wreszcie wpadła mi w ręce długo oczekiwana Lumia 640 LTE w kolorze "Orange", a że nie tylko moje ręce oczekiwały na tę słuchawkę pokrótce opiszę to co zdążyłem zauważyć.
    wp_ss_20150410_0001.jpg
    Pierwsze co rzuca się w oczy to rozmiar i kształt pudełka.
    Sześćsetczterdziestka jest zapakowana w płaskie, prostokątne pudełko, w którym znalazłem sam smartfon, kilka papierków i ładowarkę AC-20E z nieodłączalnym przewodem. Brak w nim było jakichkolwiek słuchawek.
    DSC09972.JPG
    Druga rzecz to kolor obudowy "Orange". Na wszystkich zdjęciach, które udało mi się do tej pory obejrzeć w internecie kolor ten był bardziej marchewkowy niż pomarańczowy. W rzeczywistości okazał się być barwy kamizelki odblaskowej. Dosłownie.
    Wszystkie moje porównania odnoszą się do Lumii 520, 620 i 625 bo z takimi miałem do tej pory do czynienia. I w porównaniu do tych słuchawek bardzo na plus wybija się ekran. Jaśniejszy, ostrzejszy o lepszym nasyceniu barw i w ogóle bez żadnego porównania z w/w modelami. Jako ciekawostkę napiszę tylko, że najbliżej do L640 pod względem ekranu ma najmniejsza L620, chociaż jest najstarsza w mojej "flocie" to pod względem jasności, kontrastu i barw bardzo się nie różni. Porównanie do L520 i L625 to przepaść.
    DSC09982.JPGDSC09990.JPG
    Co do gabarytów to oczywiście L640 jest największa z mojej wspaniałej czwórki ale na prawdę wygodnie leży w dłoni i nie sprawia wrażenia "cegły". Tylna obudowa jest lekko matowa co zapewnia pewny chwyt.
    Przez około 2 godziny zabawy z telefonem nie zauważyłem żadnej przypadłości, która by trapiła ten telefon. Dotyk działa bez zastrzeżeń, tak samo wi-fi, aparat i inne. Nie testowałem NFC i bluetootha. Podczas konfiguracji podstawowych programów typu skype, GG, itp nie dostrzegłem żadnych zacięć ani spowolnień. Ogólnie telefon zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie niż np. L625 zaraz po wyjęciu z pudełka.

    Mam jeszcze jedną ciekawostkę.
    Mianowicie podczas robienia zdjęć kładłem cztery telefony jeden na drugim a blat, na którym leżały aparaty mam delikatnie nachylony w jedną stronę i ekran L640 jest tak śliski, że pozostałe lumie po prostu zjeżdżały w dół. Ciężko to opisać ale ekran L640 podczas dotyku sprawia wrażenie bardzo porządnego i bardziej takiego "szklanego" niż plastikowego.

    Pnieważ nie mogę (może nie ogarniam) dodać więcej zdjęć do jednego postu dodaję >>LINK<< do zdjęć, które zrobiłem do tego postu.
    Oczywiście zdjęcia z owocami robione aparatem L640, dwa pierwsze bez lampy, dwa następne z lampą. Fotografie nie były edytowane żadnymi programami graficznymi i robione były przy sztucznym oświetleniu.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez iamthelaw ; 10-04-2015 o 22:26

  2. 14 następujących użytkowników podziękowało iamthelaw za ten post:

    Bastik (27-09-2015),Darpi (11-04-2015),djtonka (11-04-2015),dnaflyer (11-04-2015),Grzegoslawrr (17-08-2016),Jakub Przemysław Suski (12-04-2015),japa (11-04-2015),krzyzak70 (23-04-2015),marass82 (11-04-2015),marcinko75 (02-01-2016),Micho (11-04-2015),to_ja (11-04-2015),user2 (10-05-2015),whatever (28-04-2017)

  3. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    18,787
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,896
    Podziękowano
    216,123(10,998)
    Rozumiem brak słuchawek ale odkąd MS zezwala na takie praktyki obdarowanie ładowarką z kablem w XXI wielu woła o pomstę do nieba. Pograj w coś wydajniejszego i napisz czy parzy

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.07.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 625
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    21(3)
    Jak uda mi się ją jeszcze dorwać to przetestuję coś wymagającego.

    Dorzucę jeszcze, że L640 jest bardzo lekka. Jak dla mnie aż za bardzo.
    No i bateria będzie chyba dużym plusem bo pomimo wczorajszego mocnego eksploatowania nadal trzyma. A po wyjęciu z pudełka miała coś koło 50%.

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.04.2015
    Posty
    1
    Telefon
    Micromax w121
    FW
    8.1
    Operator
    VodafoneIN
    Dziękuję
    7
    Podziękowano
    0(0)
    ja zakupiłem model 640 Dual sim bez LTE - przebywam w Indiach i to jest na chwilę obecną jedyny model na tym rynki i oficjalnie zapewne tak już zostanie.

    Jedyną różnicę jaką dostrzegłem pomiędzy Dual sim a Dual sim LTE to brak NFC w moim modelu, oraz dołożone standardowe słuchawki do zestawu, nadal brak przewodu microUsb.
    Wybrałem kolor cyan, spełnił moje oczekiwania ładnie się prezentuje i jestem bardzo krzykliwy.

  • #5
    Marcin26lbn
    Gość
    https://www.youtube.com/watch?v=LUDhYF1Z6DA wydajność telefonu przy GTA nieźle sobie radzi

  • #6

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    18,787
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,896
    Podziękowano
    216,123(10,998)
    a jakie nastawy, full ?

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.01.2015
    Posty
    4
    Telefon
    Microsoft Lumia 535
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    3(2)
    Witam wszystkich, również jestem posiadaczem Lumii 640 LTE. Jest to mój pierwszy smartfon z WP i mogę tylko powiedzieć, że system jest świetny, w przeciwieństwie do androida i mojej byłej xperii P. Jeśli chodzi o Lumię 640 to jak narazie nie miałem żadnych problemów z wi fi, LTE, 3g. Ekran bardzo dobry, może to nie jest najwyższa półka ale jak na tel za 700 zł jest bardzo dobry, zwłaszcza że mam porównanie do Lumii 535.

  • 2 następujących użytkowników podziękowało Gobbler za ten post:

    Bastik (27-09-2015),whatever (28-04-2017)

  • #8

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    18,787
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,896
    Podziękowano
    216,123(10,998)
    bugi nieunikonione, każdy nowy WP z nową odsłoną systemu tu masz GDR2 czekają trudności. Oby jak najmniej bo update wkrótce

  • #9

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar to_ja

    Dołączył
    30.09.2012
    Lokalizacja
    127.0.0.1
    Posty
    4,520
    Telefon
    Samsung Galaxy S7
    FW
    7
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    705
    Podziękowano
    1,251(661)
    Cytat Zamieszczone przez iamthelaw Zobacz posta
    Druga rzecz to kolor obudowy "Orange". Na wszystkich zdjęciach, które udało mi się do tej pory obejrzeć w internecie kolor ten był bardziej marchewkowy niż pomarańczowy. W rzeczywistości okazał się być barwy kamizelki odblaskowej. Dosłownie.
    To jest akurat charakterystyczne dla każdej pomarańczowej Lumii
    Samsung Galaxy S7

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.07.2014
    Posty
    5
    Telefon
    Lumia 625
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    21(3)
    Pograłem chwilę w GT Racing 2 i akurat gdy zacząłem nagrywać przytrafiła mi się zacinka telefonu.
    Postanowiłem jej jednak nie kasować. Przed nagraniem, jak i po nim taka sytuacja już się nie przytrafiła i nie wiem czy miało to związek z samym aparatem czy też z tym, że instalowanie aplikacji zostało nakierowane na kartę pamięci (w tym przypadku Samsung 16GB microSDHC Class 10)czy po prostu jakiś inny program robił coś innego w tle.

    Podczas grania wszystko działało bez zarzutu, dźwięk był głośny i wyraźny a jedyne co mnie mocno drażniło to ten błyszczący ekran. Jak psu jajc@ normalnie, wszystko się w nim odbija.
    Czekam tylko na folię 3MK Matte i kupuję bez zastanowienia.



    Ale najlepsze w tym wszystkim jest to, że po takiej zawieszce i graniu w grę, po powrocie do menu wszystko działa jak gdyby nigdy nic.
    Posiadam również tablet Nexus 7 2013 i po wystąpieniu podobnego crasha bez restartu urządzenia nie da się go dalej używać.
    Tu właśnie leży moc WP!

  • 5 następujących użytkowników podziękowało iamthelaw za ten post:

    djtonka (12-04-2015),dnaflyer (12-04-2015),myszorek (20-04-2015),whatever (26-04-2017),Yaca2 (06-12-2015)

    Strona 1 z 77 123451151 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 532 DS] Wrażenia i opinie
      Przez pejo84 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 58
      Ostatni post / autor: 24-08-2015, 09:05
    2. Odpowiedzi: 280
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 21:20
    3. L720 L1320 L1520 - wrażenia, różnice, opinie
      Przez buladag w dziale Wybór smartfona
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 20:42
    4. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 09:09
    5. Odpowiedzi: 17
      Ostatni post / autor: 12-05-2013, 19:58

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas