Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 537 z 1387 PierwszyPierwszy ... 374374875275335345355365375385395405415475876371037 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5,361 do 5,370 z 13867

Wątek: [W10 Mobile][TH2][ABANDONED] dla telefonów. Instalacja i dyskusja ogólna.

  1. #5361

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.09.2012
    Lokalizacja
    Olsztyn
    Posty
    677
    Telefon
    Lumia 930
    FW
    10166
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    124
    Podziękowano
    170(35)
    Reklama:
    mi działa każde skalowanie ;p wszystko co się da już sprawdziłem i na razie działa wszystko ok tylko bateria mi spada baaardzo szybko.. to chyba problem mojego telefonu.

    djtonka myslisz że powrót do 8.1 i jakieś magiczne resety by na to coś pomogły czy bateria mi się zwaliła ?

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #5362

    OFF-LINE
    Awatar ali_cja

    Dołączył
    29.08.2014
    Lokalizacja
    Koszalin/Gdańsk
    Posty
    3,961
    Telefon
    Lumia 930, 950XL DS,1320
    Operator
    Plus,Play
    Dziękuję
    532
    Podziękowano
    1,011(673)
    Wpisów na blogu
    37
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    Zamieszczone przez ali_cja


    Na mojej 925 przytrzymanie strzałki wstecz pokazuje działające w tle. Dla mnie, największą bolączką jest problem z niekończącym się wznawianiem ekranu po uruchomieniu telefonu. Jedyny ratunek, to podłączenie do ładowania.



    Normalnie napisałbym wyjmij kartę

    Żałuję, że tego nie napisałeś Nawet gdyby 925 miała slot na kartę pamięci, to i tak na czas testowania nie używałabym jej. W 1320 wyjęłam kartę na początku testowania i mam święty spokój z powszechnie występującymi tu błędami przy nowych wersjach.

  • #5363

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    13,281
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,772
    Podziękowano
    202,240(10,588)
    ja wyjąłem przy kolejnej próbie instalacji ale nie pomogło w 535

  • #5364

    OFF-LINE
    Awatar ali_cja

    Dołączył
    29.08.2014
    Lokalizacja
    Koszalin/Gdańsk
    Posty
    3,961
    Telefon
    Lumia 930, 950XL DS,1320
    Operator
    Plus,Play
    Dziękuję
    532
    Podziękowano
    1,011(673)
    Wpisów na blogu
    37
    Kubo, Ty to wiesz ale może innym się to przyda:
    po pierwsze, zrobiłam to na prawie samym początku testowania "10" na telefonie z kartą pamięci;
    - przeniosłam wszystkie aplikacje z karty/część musiałam oczywiście usunąć z braku miejsca w telefonie/ do pamięci telefonu,
    - zrobiłam nową kopię zapasową,
    - kartę pamięci sformatowałam i odłożyłam, na czas testów, do pudełka,
    - dopiero po tym, zaczęłam aktualizować do wersji testowej,
    - od czasu, gdy 1320 nie ma karty pamięci, nie mam potrzeby powrotu do ustawień fabrycznych /o ile nie ma wymogu powrotu do 8.1./ i nie doświadczam konieczności przywracana kopii zapasowej ani samoczynnych restartów, a system działa OK.

  • #5365
    Moderator Globalny Awatar Jarosław Skrzymowski

    Dołączył
    23.09.2013
    Lokalizacja
    Przemyśl
    Posty
    1,102
    Telefon
    Lumia 640LTE Lumia 535DS
    FW
    02177000001514836003
    Operator
    Play PL
    Dziękuję
    167
    Podziękowano
    345(206)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    Jarek przyzwyczaiłeś nas, że u ciebie wszystko działa
    I tak jest, nie lubię się chwalić, piszę tylko o faktach potwierdzonych u mnie. Natomiast mam na tą chwilę nierozwiązywalny problem z L535DS mojego Syna. Po uruchomieniu Windows Insider (zainstalowane 8.1 Updade 2) przy przejściu do pozycji Uzyskaj Kompilację, pojawia się komunikat: "Błąd serwera. Błąd połączenia uniemożliwił nam pobranie programów. Sprawdź ustawienie daty/godziny na urządzeniu i połączenie sieciowe, a następnie spróbuj ponownie." Żadne zabiegi nic nie dają - problem Microsoftu?
    Lumia 640LTE: 1607-W10 Mobile Insider Fast 10.0.14959.1000 (SanDisk Ultra 32GB)
    Lumia 535DS: 1607-W10 Mobile Insider Fast 10.0.14959.1000 (San Disk Ultra 16GB)
    Fujitsu ESPRIMO E3521 E-Star5: 1607-Windows 10 Pro 64 Bit 14393.447 (Intel (R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3,16GHz 3,17GHz; RAM: 4GB DDR3 Elixir Memory; USB 3.0 on board, Intel GMA 4500 Graphics on board)

  • #5366

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.04.2015
    Lokalizacja
    Rzeszów
    Posty
    56
    Telefon
    Lumia 620 / Lumia 735
    Operator
    Virgin Mob
    Dziękuję
    13
    Podziękowano
    9(7)
    odejdę troszkę od waszego tematu, ale po całym dniu użytkowania tego buildu na Lumii 735 mam kilka spostrzeżeń.

    - cały czas mam na kafelku i ekranie startowym info o smsie którego nie odczatłem, chociaż w aplikacji brak wiadomości...
    - od czasu do czasu telefon przerywa mi komunikację poprzez dane pakietowe i za żadne skarby nie chce jej przywrócić, pomaga tylko reset
    - czasami przymula się przycisk wstecz
    - czasami widoczne jest "rwanie" animacji np przy przewijaniu aplikacji w głównym ekranie telefonu.

    Nie wiem czy są to problemy występujące, czy ktoś więcej tak ma, ale takie moje odczucia

  • #5367

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,327
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,466
    Podziękowano
    2,222(794)
    A zauważyliście że do prostych aplikacji jak wiadomości, zdjęcia, muzyka, kontakty itp przełączanie między aplikacjami jest bardzo przyjemne?
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  • #5368

    OFF-LINE
    Awatar Xvistak

    Dołączył
    12.09.2014
    Posty
    1,857
    Telefon
    Nokia Lumia 625
    FW
    GDR2
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    577
    Podziękowano
    117(107)
    Cytat Zamieszczone przez Jarosław Skrzymowski Zobacz posta
    I tak jest, nie lubię się chwalić, piszę tylko o faktach potwierdzonych u mnie. Natomiast mam na tą chwilę nierozwiązywalny problem z L535DS mojego Syna. Po uruchomieniu Windows Insider (zainstalowane 8.1 Updade 2) przy przejściu do pozycji Uzyskaj Kompilację, pojawia się komunikat: "Błąd serwera. Błąd połączenia uniemożliwił nam pobranie programów. Sprawdź ustawienie daty/godziny na urządzeniu i połączenie sieciowe, a następnie spróbuj ponownie." Żadne zabiegi nic nie dają - problem Microsoftu?

    A "Strefę czasową.Warszawa.coś tam.."Dobrze ustawiliście...pisze bo łatwo to pominąć,a obecny build "ciągnąłem"właśnie z gdr2 i poszło,a z tą kartą wyciągania to nie rozumiem ja nic nie wyciągam od początku 10051,bo po co.A mam 32GB kingston,także nie jakiś tam "Luksus"😀 Pozdro

  • #5369
    Moderator Globalny Awatar Jarosław Skrzymowski

    Dołączył
    23.09.2013
    Lokalizacja
    Przemyśl
    Posty
    1,102
    Telefon
    Lumia 640LTE Lumia 535DS
    FW
    02177000001514836003
    Operator
    Play PL
    Dziękuję
    167
    Podziękowano
    345(206)
    Strefa czasowa jest z ustawiana przez system na auto, ale po tym komunikacie oczywiście sprawdziłem. To zbyt naiwne błędy jak dla mnie
    Lumia 640LTE: 1607-W10 Mobile Insider Fast 10.0.14959.1000 (SanDisk Ultra 32GB)
    Lumia 535DS: 1607-W10 Mobile Insider Fast 10.0.14959.1000 (San Disk Ultra 16GB)
    Fujitsu ESPRIMO E3521 E-Star5: 1607-Windows 10 Pro 64 Bit 14393.447 (Intel (R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3,16GHz 3,17GHz; RAM: 4GB DDR3 Elixir Memory; USB 3.0 on board, Intel GMA 4500 Graphics on board)

  • #5370

    OFF-LINE
    Awatar Xvistak

    Dołączył
    12.09.2014
    Posty
    1,857
    Telefon
    Nokia Lumia 625
    FW
    GDR2
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    577
    Podziękowano
    117(107)
    Cytat Zamieszczone przez Jarosław Skrzymowski Zobacz posta
    Strefa czasowa jest z ustawiana przez system na auto, ale po tym komunikacie oczywiście sprawdziłem. To zbyt naiwne błędy jak dla mnie



    No ja przed chwilą wszedłem do Insadera i zalogował mnie,także serwery działają,a spróbujcie się przelogować...,a próbowaliście restartować reuter..Przecież to "uroki"wifi,nieraz coś nie zatrybi i impreza zdycha przez to..😕
    Ostatnio edytowane przez Xvistak ; 16-10-2015 o 15:37

  • Strona 537 z 1387 PierwszyPierwszy ... 374374875275335345355365375385395405415475876371037 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas