Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: [Lumia 532 DS] Wrażenia i opinie

  1. #31

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.09.2014
    Lokalizacja
    Północ
    Posty
    1,163
    Telefon
    L735 L520
    FW
    8.1 GDR2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    55
    Podziękowano
    103(78)
    Reklama:
    Przednia robi odbicie lustrzane?

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #32

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,935
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,992(11,125)
    W sensie czy ma telefon taką opcję?

  • #33

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.09.2014
    Lokalizacja
    Północ
    Posty
    1,163
    Telefon
    L735 L520
    FW
    8.1 GDR2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    55
    Podziękowano
    103(78)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    W sensie czy ma telefon taką opcję?

    Kolega wyżej pokazał foty i jest napis w odbiciu lustrzanym

  • Jeden użytkownik podziękował marcin19883 za ten post:

    djtonka (12-03-2015)

  • #34

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,935
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,992(11,125)
    a widzisz uciekło uwadze może ze względu na jakość zdjęć. Zatem też jestem ciekaw może wada softu

  • #35

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.02.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Samsung
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    4(3)
    No to tak. Posiadam telefon od 4 dni i podzielę się pierwszymi wrażeniami i testami.

    Jeśli chodzi o wygląd, to telefon jest ładny, elegancki. Robi wrażenie "drogiego".(czarny). Obudowa jest solidna, nic nie skrzypi nic nie odstaje. Z tyłu obudowa nie palcuje się. Dobrze leży w dłoni, chodź jest trochę gruby. Jeśli chodzi o wyświetlacz, to dość zbiera odciski jak każdy inny smartphone. Przyciski wł/wył i głośności mają dobry uskok. Tak jak powinno być. Przyciski pod ekranem są dobre, ale mają jedną dużą wadę, nie podświetlają się. (ale idzie się przyzwyczaić). Sam wyświetlacz daję radę. Rozdzielczość nie jest powalająca, ale ja tam pixeli nie widzę. Jasność ekranu też jest dobra, da się spokojnie korzystać w słoneczny dzień. Sam telefon działa mega płynnie, nic się nie zacina, na nic nie trzeba czekać. 1GB ramu swoje. Do jakości rozmów nie mam najmniejszych zastrzeżeń, nie szumi, nie przerywa, głośno, wyraźnie. Tak samo z drugiej strony mikrofon dobrze łapie głos. Telefon nie gubi zasięgu. Klawiatura do pisania jest wygodna, szczególnie swype działa super. Aparat przy dobrej pogodzie, oświetleniu robi ładne i dość wyraźne zdjęcia. Niestety wychodzi tu brak autofocus'a i lampy. Przy słabym świetle zdjęcia po porostu są brzydkie. Aparat z przodu, to taka typowa kamerka do skype. Nie ma czego oczekiwać od 0.3mpx. Do selfie raczej się nie nada. Bateria me mega zaskoczyła, bo do tej pory ładowałem telefon tylko raz. Aktualnie telefon chodzi 2d i 17h i zostało mu 5h pracy. (przy 20% włączyłem oszczędzanie baterii). A używałem telefon dość intensywnie, bo chciałem poznać każdą aplikację, funkcję i zapoznać się z nowym systemem. Na tym ładowaniu wytrzymał jakieś 1h rozmów, kilkanaście smsów, dużo używałem wi-fi, bo ściągałem aplikacje, mapy, aktualizacje. Używałem transmisji danych, GPS, i robiłem dużo zdjęć. Testowałem go dość intensywnie a wytrzymał bardzo długo. Jeśli chodzi o GPS to testowałem, i działa dobrze, nie gubi się pokazuje dobrze lokalizację. Wraz z aplikacją HERE działają świetnie, prędkość pojazdu zgadza się z licznikiem, znaki drogowe także, głos podpowiada odpowiednio wcześnie. To chyba tyle, jak ma pierwsze dni użytkowania to jestem MEGA zadowolony z telefonu. I jeśli komuś zależy na tanim i dobrym sprzęcie to polecam L532. Naprawdę postarali się w Microsofcie. Wszystkie czujniki działają jak należy, i światła i zbliżeniowy.

    Przypominam że telefon posiadam tylko od 4 dni, więc jest to pierwsze wrażenie. Zobaczymy jak się będzie sprawował dalej. Jeśli chodzi o wydajność w grach, to nie testowałem. Nie gram. Ale sprawdzę z ciekawości Asphalt 8. Dodatkowo super sprawa z programami typu Office, Office Lens, One Drive, One Note. Są bardzo przydatne. Ale to chyba w każdym telefonie z windows phone.

    PLUSY :
    -Szybki
    -GPS
    -Bateria
    -Wygląd
    -Jakość rozmów


    Minusy :
    -brak autofocus'a
    -brak lampy
    -klawisze pod ekranem nie podświetlają się

  • 2 następujących użytkowników podziękowało pejo84 za ten post:

    djtonka (13-03-2015),Yxa_ (13-03-2015)

  • #36

    OFF-LINE
    Awatar Bizmut

    Dołączył
    29.07.2014
    Lokalizacja
    Wrocław
    Posty
    143
    Telefon
    L640 LTE|GalaxyTab2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    9
    Podziękowano
    6(4)
    Lepiej wziąć używaną L820 z małymi ryskami za wymianę Nokia Lumia 520 + 250 zł czy nową L535 dual sim za 430 zł. I jak jest z dotykiem? Słyszałem, że bardzo słabo :/

  • #37

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.02.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    282
    Telefon
    L950
    FW
    W10 AU
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    84
    Podziękowano
    60(41)
    Najlepiej zadać pytanie w odpowiednim dziale. To jest dział i wątek o L532 Dual Sim.

  • Jeden użytkownik podziękował jano7878 za ten post:

    djtonka (22-03-2015)

  • #38

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.09.2014
    Lokalizacja
    Północ
    Posty
    1,163
    Telefon
    L735 L520
    FW
    8.1 GDR2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    55
    Podziękowano
    103(78)
    A jak muzyka, odsłuch? Gdzieś tu na forum pisali, ze dźwięk kiepski. Oczywiście w słuchawkach

  • #39

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,935
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,992(11,125)
    po pierwsze to niska półka, po drugie brak kodeka audio ze wzmacniaczem na słuchawkach

  • #40

    OFF-LINE

    Dołączył
    20.12.2014
    Posty
    13
    Telefon
    Nokia Lumia 620
    FW
    Cyan
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    12
    Podziękowano
    0(0)
    Szanowne Grono Forumowiczów wyraża się w samych superlatywach o modelu 532DS. Niedawno Teściówka kupiła mojemu prawie ośmioletniemu synowi ten aparacik na prezent komunijny. Polska dystrybucja. I dostałem go do sprawdzenia oraz zainstalowania ulubionej gry. Niby wszystko na poczatku było ok, ale po niedługim czasie zaczęło mnie irytować tak jakby niby to dziwne działanie (a raczej niedziałanie) dotyku, brak płynności i zacinanie się ekranu a przy powrocie strzałką wieczny napis wznawianie. Czasami ten napis udało się zlikwidować klawiszem Windows, ale to nie likwidowało braku płynności i zacinania (wygląda to tak jakby zawartość ekranu po przełączeniu "wjeżdżała" ze środka aparatu pod kątem i w tej postaci na chwilę się zatrzymuje (zawiesza). Ponowne uruchomienie na chwilkę tylko likwiduje problem, potem wszystko wraca do "nienormalności"- telefon tnie, że mam nim chęć cisnąć przez okno. Przywrócenie ustawień fabrycznych też nic zmieniło. Aktualizacja oprogramowania do nowszej wersji - też nie. Zawsze po krótkim czasie fonik traci płynność działania lub nie reaguje na dotyk. Jedynie górna belka zjeżdża zawsze w dół normalnie. Próbowałem wyłączać lokalizację, wi-fi, regulację jasności, testowałem bez kart SIM, z jedną, z dwoma - bez skutku. W programiku testowym wszystkie "sprawdziany" są ok (na zielono). Nie lubię się poddawać, ale już skończyły mi się pomysły. Chyba żeby nie robić dziecku przykrości zwrócę go do sklepu internetowego, bo jeszcze nie minie 14 dni. Chyba że do tego czasu Szanowne Grono Forumowiczów podrzuci jakiś pomysł i pomoże rozwiązać ten problem. :-) Na koniec dodam, że źle opisywany dotyk w MS535single mojej żonki działa bez zarzutu od Gwiazdki 2014. :-)

  • Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 280
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 22:20
    2. L720 L1320 L1520 - wrażenia, różnice, opinie
      Przez buladag w dziale Wybór smartfona
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 21:42
    3. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 10:09
    4. Odpowiedzi: 36
      Ostatni post / autor: 06-12-2013, 14:21

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas