Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 6 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: [Lumia 532 DS] Wrażenia i opinie

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.02.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Samsung
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    4(3)

    [Lumia 532 DS] Wrażenia i opinie

    Reklama:
    Posiada ktoś ten telefon? Chciałbym się dowiedzieć, ile trzyma bateria, jak z wyświetlaczem, aparatem, itp. Może ktoś opisać ten telefon jak się sprawuje? Bardzo mnie nęci kupno, ale nie chcę kupić "kota w worku". A fajna oferta na allegro jest.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,881(11,122)
    bateria trzyma 4 dni
    ============
    hmm podaj kolego link i napisz czy gdzie indziej już wysyłają do klienta

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.02.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    282
    Telefon
    L950
    FW
    W10 AU
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    84
    Podziękowano
    60(41)
    Ja mam ten telefon od 3 dni. 532 Dual SIM
    Wykonanie: telefon na żywo prezentuje się lepiej, niż na zdjęciach. Mam wariant biały. Obudowa solidna, dobrze leży w dłoni. Sprzętowe przyciski wstecz, Windows i lupa, bez podświetlenia.
    Działanie systemu: bardzo płynne, 1 GB RAM robi dużą różnicę. Porównuję do L530 - tam mimo opinii, że WP dobrze chodzi na 512MB zdarzały mi się lagi. Lagował np przy powrocie do ekranu startowego, niektóre strony WWW lagowały niemiłosiernie i powodowały wywalenie całego IE. Aplikacje często i długo pokazywały Trwa wznawianie. Tutaj nie ma tego problemu, wszystko chodzi bardzo płynnie, wznawianie tych samych aplikacji o wiele szybsze.
    Wydajność w grach: nie wiem, nie gram
    Storage: mamy 8GB wewnętrzne (L530 ma tylko 4), rozszerzalne przez microSD do 128GB. Używam sprawdzonej karty 64GB Sandisk z pewnego źródła, hula bezproblemowo.
    Ekran: no cóż, zdecydowanie najsłabszy punkt telefonu, chociaż jest i tak sporo lepszy, niż ten syfiasty w 530. Tutaj w L532 kolory też nieco wyblakłe, ale i tak wyraźniejsze a poza tym nie ma tych cholernych prześwitów nierównomiernego podświetlenia, które w L530 doprowadzały mnie do szału. Czerń to raczej szarość, kolory zmieniają odcień przy różnych kątach patrzenia, ale pamiętajmy, że to low-end za mniej niż 4 stówki. Po przejściu z L530 i tak jest super.
    Czujniki: jest wreszcie czujnik zbliżeniowy i czujnik światła otoczenia. Dzięki temu jest funkcja automatycznego ustawiania podświetlenia oraz zwiększonej jasności w świetle słonecznym. Nie było tego w L530.
    Jakość rozmów: bez zastrzeżeń, telefon obsługuje HD Voice zarówno w 2G jak i 3G (sprawdzane na Orange i T-mobile), zasięg trzyma OK.
    Aparaty: są Przednia kamerka szału nie robi, ale jakąś tam samojebkę można zrobić, na skype pogadać również Miły dodatek. Tylna działa porównywalnie do L530.
    Bateria: o 8 rano odpięty od ładowarki, o 18 ma 75-80%. Uruchomione 2 karty, sygnał operatorów 4-5 kresek, włączona transmisja 3G, bluetooth, przez większość dnia na WiFi, w ciągu dnia kilkanaście min rozmów, kilkanaście min. przeglądania sieci po WiFi, parę smsów. Ale to jak trzyma bateria jest zależne od tysiąca czynników, zasięgu i sposobu użytkowania, więc nie sugeruj się moim wynikiem.
    Telefon ma equalizer dźwięku. Ma glance screen, choć ten ma troszkę drażniącą przypadłość: w trybie podglądu po wyjęciu np. z kieszeni glance włącza się z opóźnieniem 1-2s co jest nieco irytujące. Jest double tap to wake, choć działa tak 8 razy na 10 Ale to raczej normalne, bo nie spotkałem jeszcze Lumii, w której tap to wake działałoby w 100% skutecznie. Moja stara 920 jest w tym najlepsza.

    Z ciekawostek: w ustawieniach SMS/MMS jest przełącznik do pobierania MMS przy wyłączonej transmisji danych. Rzecz charakterystyczna dla WP Dual Sim.

    W pudełku w komplecie jedynie ładowarka, nędzna AC-18E z mizernym prądem ładowania 550mA, brak odłączanego kabla USB.

    Co chwile porównuję do L530, bo to ta sama półka. Teraz , gdy wyszedł L532 jeszcze lepiej widać, jakim nieporozumieniem jest L530.

    Reasumując: moje pierwsze wrażenia z używania L532 dual sim są bardzo pozytywne. Wg mnie to bardzo udany low-end, wart swojej ceny. Brakuje jedynie flasha, fizycznego przycisku aparatu i byłby low-end idealny

  • 4 następujących użytkowników podziękowało jano7878 za ten post:

    djtonka (06-03-2015),pejo84 (07-03-2015),pkonrad (03-05-2015),Sigma (06-03-2015)

  • #4

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,881(11,122)
    no proszę, rodzynek.

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.02.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Samsung
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    4(3)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    bateria trzyma 4 dni
    ============
    hmm podaj kolego link i napisz czy gdzie indziej już wysyłają do klienta
    Szukaj na allegro sklepu x-kom. Ciekawa oferta z pewnego źródła.

  • #6

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,893
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,947
    Podziękowano
    221,881(11,122)
    Ale już wysyłają?

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.11.2014
    Posty
    139
    Telefon
    Nokia 920
    Operator
    Virgin
    Dziękuję
    26
    Podziękowano
    12(11)

  • #8

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.02.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Samsung
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    4(3)
    Ale na Allegro też jest. Dodają do tego kartę pamięci 16GB i podkładkę antypoślizgową. za 450zł. Czarna MICROSOFT Lumia 532 DualSIM 4x1.20 8GB+50zł (5077950497) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

    Tak wysyłają już od 23 lutego.

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.09.2014
    Lokalizacja
    Północ
    Posty
    1,163
    Telefon
    L735 L520
    FW
    8.1 GDR2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    55
    Podziękowano
    103(78)
    Dotyk działa? Bez problemów?

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.02.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Samsung
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    4(3)
    Problemy ma tylko 535. Ja zamawiam, po niedzieli. Jak przetestuję to napiszę co o nim.

  • Strona 1 z 6 12345 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 280
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 22:20
    2. L720 L1320 L1520 - wrażenia, różnice, opinie
      Przez buladag w dziale Wybór smartfona
      Odpowiedzi: 10
      Ostatni post / autor: 02-02-2015, 21:42
    3. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 10:09
    4. Odpowiedzi: 36
      Ostatni post / autor: 06-12-2013, 14:21

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas