Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Problem po instalacji Windows 10

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.11.2014
    Posty
    22
    Telefon
    lumia 925
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    0(0)

    Problem po instalacji Windows 10

    Reklama:
    witam mam tablet asus t100 win update pokazał mi ze można zainstalować win 10tp wszystko ładnie ściągnęło prawie 2 gb systemu zainstalowało i po restarcie informacja przywracanie poprzedniego systemu i tak za każdym razem co może być tego przyczyna dodam z obecnie jest win8.1

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE

    Dołączył
    30.07.2014
    Posty
    7
    Telefon
    NOKIA
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    7
    Podziękowano
    0(0)

    problem z WI-FI po aktualizacji do win 10

    1. Straciłem możliwość włączania siecie WI-Fi po aktualizacji, czujnik sieci wi-fi włączony, sprawdziłem tryb samolotowy - jest wyłączoy, w lewym górnym rogu moc sygnału jest prawidłowo pokazywana. Ale jeśli chcę włączyć sieć WI-FI otrzymują komunikat "Nie można tego teraz zrobić. Spróbuj ponownie za chwilę. Jeśli problem nie ustąpi, uruchom ponownie telefon i ponów próbę".
    2. Ponadto chciałbym ponownie ustawić APNa pod AERO2 - ale jak to zrobić ?

    Czy ktoś może coś poradzić ?

  • #3

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,975(11,123)
    To temat o PC

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    01.06.2015
    Posty
    87
    Telefon
    Microsoft Lumia 640 XL
    FW
    8.1
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    3(3)
    Po aktualizacji mojego kompa 10 strasznie topornie chodzi,

    zauważyłem jeden problem że jak zamknę klapkę(ekran laptopa) i uruchomię ponownie otworzę mam czarny ekran i muszę restartować kompa żeby się zalogować.
    Strasznie wolno działa przeglądarka Chrome - topornie chodzi

    a w lapek i7, 16 gb ram, 2x hdd ssd - mega topornie działa z 10

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar ali_cja

    Dołączył
    29.08.2014
    Lokalizacja
    Koszalin/Gdańsk
    Posty
    5,226
    Telefon
    L 930, 950XL DS,1320
    Operator
    Plus,Play
    Dziękuję
    669
    Podziękowano
    1,411(868)
    Wpisów na blogu
    36
    Cytat Zamieszczone przez Roshi Ensei Zobacz posta
    Strasznie wolno działa przeglądarka Chrome - topornie chodzi
    Zainstaluj tylko Chromium /siedzi w pliku instalacyjnym Chrome/, działa jak burza.

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,975(11,123)
    Serio gadasz? Jakie różnice?

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar ali_cja

    Dołączył
    29.08.2014
    Lokalizacja
    Koszalin/Gdańsk
    Posty
    5,226
    Telefon
    L 930, 950XL DS,1320
    Operator
    Plus,Play
    Dziękuję
    669
    Podziękowano
    1,411(868)
    Wpisów na blogu
    36
    Nie wiem, czy pytasz poważnie, czy sobie robisz **** Spróbuj Chromium, to się przekonasz
    Jak na poważnie pytasz, to odpowiem; nie "rozpanosza" się tak w pamięci i jest szybciutka. Robię tak na każdym tablecie,a zaczęło się od Kiano. Po instalacji 10-ki na laptopie, szlag mnie trafiał z EDGE, nie mogłam nic znaleźć w Bing, a żeby zmienić domyślną wyszukiwarkę w EDGE-musiałam zainstalować Chrome. W trakcie tej instalacji, przypomniałam sobie o Chromium i później zaznaczyłam ja jako domyślną przeglądarkę sieci WEB.

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar pankracy1991

    Dołączył
    24.05.2014
    Lokalizacja
    Szczecin
    Posty
    386
    Telefon
    Nokia Lumia 920
    FW
    8.1
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    31
    Podziękowano
    42(39)
    A ja zaktulizowalem z 7 na 10. Caly backup sie zrobil, wyczyscilem ccleanerem i komputer zaczął lapac zawiechy. Menadżera nawet nie można odpalić. Mam dysk sdd a w biosie nic nie przestawialem. Może trzeba cos przestawic? Albo jakas aktualizacja cos psuje. Aktualizacje robiłem z wymuszenia. Może lepiej postawić system na czysto bez backupów? Lepiej powiązać konto kompa z kontem telefonu ? I jak mogę wprowadzić nowy klucz produktu na juz zaktualizowanym komputerze ?

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    14.08.2013
    Posty
    377
    Telefon
    Samsung Ativ S
    Operator
    Play
    Dziękuję
    78
    Podziękowano
    33(28)
    A ja na pc i laptopie żony bez problemu ustawiłem Google jako domyślną wyszukiwarkę. Zona przez 30minut jeszcze cos marudziła o chromie i operze, a od 3dni używa tylko edge.

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar pankracy1991

    Dołączył
    24.05.2014
    Lokalizacja
    Szczecin
    Posty
    386
    Telefon
    Nokia Lumia 920
    FW
    8.1
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    31
    Podziękowano
    42(39)
    dziś zauważyłem, że po instalacji Win 10 kamera internetowa jest odwrócona, na skype też (laptop asus). Jak chce zaktualizować sterownik to wyskakuje błąd i się nie zainstaluje aktualizacja, w lifeframe nie mam opcji odwrócenia obrazu jak to czasami bywa. Podobno można przez rejestr jakoś na to wpłynąć ale nie znalazłem tego. Plus nie widzi stacji płyt. Wiec nie moge zainstalowac sterowników z płyt. Przekopiowałem sobie sterowniki do kamermy na innym kompie ale tez bład wyskakuje, chyba przez takie przejscie z win 7 na 10 coś sie namieszało albo ta 10 jest jeszcze nie przystowsowana dobrze. Chyba ze tylko dla 2 góra 3 letnie komputery
    Ostatnio edytowane przez pankracy1991 ; 01-08-2015 o 21:02

  • Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Instalacja sterowników po czystej instalacji Windows 10
      Przez Buhaj47 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 6
      Ostatni post / autor: 24-08-2015, 15:32
    2. [Lumia 625] lumia 625 i problem przy instalacji Windows 10
      Przez MafiaMen w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 24-08-2015, 12:38
    3. Wszystko o instalacji plików na Windows Phone 8
      Przez djtonka w dziale Poradniki
      Odpowiedzi: 74
      Ostatni post / autor: 13-02-2014, 08:35
    4. Błąd przy instalacji Windows 8.1
      Przez Pawelco2 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 07-09-2013, 10:58
    5. Problem przy instalacji SDK dla WP7
      Przez ptero80 w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 31-01-2013, 18:55

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas