Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Internet nie działa WIN 10

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.07.2016
    Posty
    3
    Telefon
    LG
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)

    Internet nie działa WIN 10

    Reklama:
    Witam

    Tak jak w temacie, ostatnio odebrałem laptopa od naprawy, system siadł i trzeba było nowy. Odpalam Wi-Fi, połączenie jest a strony sie nie ładują. Sprawdzałem sterowniki karty sieciowej i niby sa aktualne, moze cos zle zrobilem, nie wiem.
    Prosze od pomoc

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    18,731
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,896
    Podziękowano
    215,933(10,996)
    wgraj samemu system od nowa

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.07.2016
    Posty
    3
    Telefon
    LG
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    A czy da sie to jakos zrobic bez wgrywania ponownie systemu?
    Moze zle sterowniki wgralem?

    --- Post Połączono 16:41 --- Poprzedni Post napisano 16:38 ---

    A czy da sie to jakos zrobic bez wgrywania ponownie systemu?
    Moze zle sterowniki wgralem?

  • #4

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    18,731
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,896
    Podziękowano
    215,933(10,996)
    to ty wgrałeś ręcznie czy system? po drugie jak nie masz wykrzyknika w menadżerze to raczej nie ładowanie stron to problem czegoś innego

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar coyote78

    Dołączył
    29.02.2016
    Lokalizacja
    zawsze Śląsk Opolski
    Posty
    1,730
    Telefon
    MS Lumia 950 XL
    FW
    .35018
    Operator
    play
    Dziękuję
    180
    Podziękowano
    118(107)
    Wyłącz zaporę lub antywirusa, po aktualizacji do w10 u mnie na dwóch laptopach zablokował internet. Na jednym miałem zaporę systemową, na drugim full Kaspersky. W tym pierwszym znalazłem w ustawieniach zapory blokadę IPv4, po odblokowaniu hula, teraz mam Comodo i bez problemu. Kasperskyego musiałem całego wyłączyć bo blokuje modułowo. Dział it w firmie się tym zajmie.





    Też kombinowałem z sterownikami, usuwałem kartę sieciową i instalacja od nowa i nic. Autonaprawa problemu przechodziła z komunikatem końcowym o błędzie karty, Ale to niestety mylna diagnoza. Połączenie jest, sieć widzi, Internetu brak. To nie wina karty ani sterowników. W tym przypadku byłby wykrzyknik i komunikat.




    Lumia 930 W10M_RS1
    Ostatnio edytowane przez coyote78 ; 25-07-2016 o 19:04

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.08.2016
    Posty
    1
    Telefon
    537772765
    Operator
    Play
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)

    Problem z internetem po aktualizacji z win7

    Jak w temacie. Karta to Intel 82567LM-3 Gigabit Network Connection. Chociaż to nie wiele da bo nie działa mi ani net po kablu z tej karty ani Wifi z adaptera usb. Czytając m.in wasze forum próbowałem już odinstalowywania sterowników, ściągnia nowych ze strony producenta, ale mimo tego windowsowe wykrywanie problemow twierdzi ze problem polega na sterownikach. Generalnie i wifi i kabel łączą się z siecią ale wyskakuje żółty trójkącik. Próbowałem ręcznie wpisać IP, też nie pomogło. Nie znalazłem żadnego przypadku który pasowałby do mojego więc nie wiem już co robić. Pomożecie? Windowsa mam zaktualizowanego z 7 pro x64 i oczywiscie wczesniej wszystko działało bez zarzutu. Dodam też, że Dell (Mam pc dell Optiplex 780) nie wspiera sterowników do W10, więc instaluje najnowsze stery do W7. Może sterowniki z innego Windowsa ruszą?
    Ostatnio edytowane przez Bartosz Kasperek ; 03-08-2016 o 11:11

  • Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 920] Internet nie działa w przeglądarce, w whatsapp i sklepie działa
      Przez MariushM w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 17
      Ostatni post / autor: 04-01-2016, 20:56
    2. Windows 10 - internet nie działa.
      Przez Card w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 7
      Ostatni post / autor: 20-08-2015, 10:09
    3. [HTC8S] Nie działa internet po pakietach
      Przez lechita20 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 12
      Ostatni post / autor: 29-09-2013, 08:05
    4. Internet z pakietu nie działa
      Przez kwapol w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 28-11-2012, 22:16
    5. Wolno działający internet w TP 40 MB
      Przez zuzek8 w dziale Poza tematem
      Odpowiedzi: 15
      Ostatni post / autor: 15-09-2012, 12:37

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas