Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 80 z 142 PierwszyPierwszy ... 307076777879808182838490130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1419

Wątek: [Windows 10][ISO PL 10162 32bit/64bi] Wersja Preview czyli wasze i nasze wrażenia.

  1. #791

    OFF-LINE
    Awatar gomal

    Dołączył
    31.07.2013
    Posty
    165
    Telefon
    925 640xl
    FW
    w
    Operator
    play
    Dziękuję
    151
    Podziękowano
    6(5)
    Reklama:
    wyskakuje mi caly czas taki blad fbl_impressive core 10130-blad 0x80246017 trik z oczyszczaniem dysku nie dziala Zrzut ekranu (3).png
    Ostatnio edytowane przez gomal ; 31-05-2015 o 14:48

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #792

    OFF-LINE

    Dołączył
    28.09.2013
    Posty
    36
    Telefon
    Lumia 820
    Dziękuję
    49
    Podziękowano
    9(8)
    gomal nie pytaj o to zadałem podobne pytanie wczoraj ale zostałem olany

  • #793

    OFF-LINE
    Awatar gomal

    Dołączył
    31.07.2013
    Posty
    165
    Telefon
    925 640xl
    FW
    w
    Operator
    play
    Dziękuję
    151
    Podziękowano
    6(5)
    Chcial bym zainstalować ta wersje dlatego ponowilem pytanie ale chyba nikt nie wie

  • #794

    OFF-LINE
    Awatar lynx79

    Dołączył
    29.10.2013
    Posty
    499
    Telefon
    Lumia 950 XL / SGS8+
    FW
    RS1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    57
    Podziękowano
    51(48)
    poczekaj na ISO i zainstaluj na czysto. Chyba nie masz wyjścia

  • #795

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar to_ja

    Dołączył
    30.09.2012
    Lokalizacja
    127.0.0.1
    Posty
    4,529
    Telefon
    Samsung Galaxy S7
    FW
    7
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    705
    Podziękowano
    1,258(661)
    Jeśli koniecznie chcecie mieć już build 10130 to musicie zrobić coś takiego:
    Zainstaluj na czysto system z buildu 10074 i zaktualizować go do wersji 10122
    Przełącz build 10122 w tryb slow i pobrać wszystkie aktualizacje
    Otwórz cleanmgr.exe w trybie administratora i wpisz w wiersz poleceń komendę rundll32.exe pnpclean.dll,RunDLL_PnpClean /DRIVERS /MAXCLEAN
    Przełącz build 10122 w tryb fast, uruchom ponownie komputer i spróbuj dokonać aktualizacji

    Chodzą też słuchy, iż po czystej instalacji buildu 10122 jest możliwa aktualizacja do 10130.

    EDYTA Sprawdziłem i po czystej instalacji 10074 można od razu zmieniać tryb aktualizacji na fast i pobierze się 10130 bez kombinacji opisanych powyżej
    Ostatnio edytowane przez to_ja ; 31-05-2015 o 23:10
    Samsung Galaxy S7

  • Jeden użytkownik podziękował to_ja za ten post:

    djtonka (31-05-2015)

  • #796

    OFF-LINE
    Awatar tomcio_paluch1

    Dołączył
    22.09.2013
    Posty
    197
    Telefon
    Lumia 550 WM10 CVPL
    FW
    WM10 Redstone
    Operator
    TMobile
    Dziękuję
    117
    Podziękowano
    29(21)
    U mnie tym razem problem (10130) z dźwiękami, kompletny brak. Na płycie głównej (PC) mam "via vt2021/realtek alc889 codec".
    Jak narazie nie mogę tego zwalczyć. Może miał ktoś podobnie.

  • #797

    OFF-LINE
    Awatar lynx79

    Dołączył
    29.10.2013
    Posty
    499
    Telefon
    Lumia 950 XL / SGS8+
    FW
    RS1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    57
    Podziękowano
    51(48)
    Ja miałem identyczny problem na laptopie. W końcu zainstalowałem z powrotem 8.1. Poczekam z aktualizacją do wersji finalnej. Realtek nie wydał sterowników do 10.

  • #798

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar to_ja

    Dołączył
    30.09.2012
    Lokalizacja
    127.0.0.1
    Posty
    4,529
    Telefon
    Samsung Galaxy S7
    FW
    7
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    705
    Podziękowano
    1,258(661)
    Ja z kolei na laptopie zauważyłem problem ze sterownikami od dźwiękówki VIA i w dalszym ciągu najnowsze sterowniki do grafiki Intela nie dają rady.

    Cytat Zamieszczone przez tomcio_paluch1 Zobacz posta
    U mnie tym razem problem (10130) z dźwiękami, kompletny brak. Na płycie głównej (PC) mam "via vt2021/realtek alc889 codec".
    Ja zainstalowałem starsze sterowniki od producenta sprzętu i zmieniłem w mikserze domyślne urządzenie komunikacyjne, które domyślnie było słuchawkami. Do Twojego modelu coś takiego znalazłem w wersji x86 bit http://download.viatech.com/DriverDownloadSubmitAjaxSvl

    Cytat Zamieszczone przez lynx79 Zobacz posta
    Realtek nie wydał sterowników do 10.
    Tu pojawia się taki sam problem jak przy XP i Viście czyt. zostaje zmieniona wersja jądra systemu. W większości przypadków sterowniki z Visty działać mogą nawet na ósemce ponieważ stosowano kernel w wersji 6.x aż nagle nastąpił przeskok do wersji 10(czyli znów starszy sprzęt będzie niedomagał).
    Ostatnio edytowane przez to_ja ; 31-05-2015 o 21:08
    Samsung Galaxy S7

  • #799

    OFF-LINE
    Awatar Yxa_

    Dołączył
    10.12.2014
    Lokalizacja
    Częstochowa
    Posty
    571
    Telefon
    Nokia Lumia 735
    FW
    10.0.14385.0
    Operator
    Play
    Dziękuję
    189
    Podziękowano
    32(31)
    Chciałoby się komuś wrzucić na jakiś hosting Spartana/Edge? Muszą być to wszystkie pliki.

  • #800

    OFF-LINE
    Awatar tomcio_paluch1

    Dołączył
    22.09.2013
    Posty
    197
    Telefon
    Lumia 550 WM10 CVPL
    FW
    WM10 Redstone
    Operator
    TMobile
    Dziękuję
    117
    Podziękowano
    29(21)
    Cytat Zamieszczone przez lynx79 Zobacz posta
    Ja miałem identyczny problem na laptopie. W końcu zainstalowałem z powrotem 8.1. Poczekam z aktualizacją do wersji finalnej. Realtek nie wydał sterowników do 10.
    Już znalazłem rozwiązanie. Wystarczyło zmienić częstotliwość próbkowania (dla głośników) na niższą i wszystko jest cacy.

  • Strona 80 z 142 PierwszyPierwszy ... 307076777879808182838490130 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 735] Dyskusja ogólna czyli nasze i Wasze wrażenia
      Przez to_ja w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 1064
      Ostatni post / autor: 01-02-2017, 14:21
    2. [Lumia 625] Dyskusja ogólna czyli wasze i nasze wrażenia
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 249
      Ostatni post / autor: 05-05-2016, 13:58
    3. [Ativ S] Dyskusja ogólna czyli wasze i nasze wrażenia
      Przez qbajatko w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 262
      Ostatni post / autor: 01-12-2015, 10:04
    4. Cała prawda o Lumii 720 czyli wasze i nasze wrażenia
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 240
      Ostatni post / autor: 31-08-2014, 21:04
    5. Cała prawda o Lumii 520 czyli wasze i nasze wrażenia
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 52
      Ostatni post / autor: 03-08-2013, 22:49

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas